(VIDEO) ŠAMPION SE ZAGRCNUO: Napredak odoleo Zvezdi i odneo bod iz Beograda!
Foto: Saša Pavlić

Počinje prvenstvo Srbije

(VIDEO) ŠAMPION SE ZAGRCNUO: Napredak odoleo Zvezdi i odneo bod iz Beograda!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su odbranu titule u Super ligi Srbije remijem protiv Napretka na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

Utakmica je završena remijem 2:2 (0:1).

Gosti su vodili sa 2:0 u 47. minutu, ali je Zvezda u nastavku uspela da stigne do remija i boda.

Gosti su vodili golovima Marka Gobeljića u 42. i Alekse Vukanovića u 47. minutu, dok su golove za Zvezdu dali Srdjan Plavšić u 60. i Predrag Sikimić u 81.

Trener crveno-belih Miodrag Božović izostavio je iz tima Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjesa i Mičela Donalda, dok je Ugo Vijeira ušao u igru sa klupe. On je odlučio da ih odmori pred utakmicu sa Ludogorecom, koju će Zvezda u utorak igrati u Bugarskoj.

Zvezda je celu utakmicu protiv Napretka igrala napadački, dok je gost iz Kruševca bio povučen i čekao prilike iz kontranapada, posle kojih je i postizao golove.

Domaćin je igrao dobro na početku i u devetom minutu imao veliku šansu, kada je golman Borca Nikola Petrović odbranio šut Slavoljuba Srnića, koji je bio u izglednoj poziciji na sedam metara od gola. Potom je dobru priliku imao i Predrag Sikimić, kome je šut izblokiran pošto se lopta odbila do njega nakon greške odbrambenog igrača kruševačkog tima.

Napredak je poveo pred poluvreme, kada je iskoristio grešku Zvezde na sredini terena. Aleksandar Luković je pokušao da istrčavanjem preseče pas, ali pravo u protivničkog igrača, koji je iz prve poslao loptu Gobeljiću, koji je bio brži od Tomasa Fibela, izašao sam ispred Damira Kahrimana i lako ga savladao.

Gosti su drugi gol dali već posle dva minuta drugog dela, pošto su ponovo bili jedan na jedan sa golmanom Zvezde i Vukanović je lako postigao pogodak.

Dva gola zaostatka bili su dodatni motiv domaćim igračima, koji su imali nekoliko šansi, a inicijativa se isplatila u 60. minutu, kada je Plavšić lepim golom posle šuta sa 25 metara savladao Petrovića.

Napredak je dva minuta posle primljenog pogotka imao šansu da ponovo stekne dva gola prednosti, kada je lopta došla u peterac do Vukanovića, posle čijeg je šuta i bloka Mihaila Ristića pogodila prečku.

Zvezda je potom konstantno stvarala šanse, a u 81. minutu je izjednačila kada je Sikimić udarcem glavom postigao pogodak, nakon odličnog prodora i centaršuta Pabla Moučea sa desne strane.

Aktuelni šampion je u 90. minutu imao veliku priliku da preokrene, kada je Damjan Le Talek odlično skočio na 10 metara od gola, ali je lopta otišla malo pored gola. Potom je Vijeira atraktivno pokušao "makazicama", ali je i on bio neprecizan.

Napredak je posle drugog primljenog gola bio potpuno povučen, ali je ponovo u poslednjim trenucima uspeo da još jednom napadne iz kontranapada, posle kog je imao dobru priliku, ali je Kahriman dobro odbranio šut glavom Nenada Šljivića.

Utakmica kojom je počela nova sezona Super lige nije izazvala veliku pažnju publike, pošto je na stadionu "Rajko Mitić" bilo svega oko šest hiljada gledalaca.

TOK MEĆA

Drugo poluvreme

82. minut - Predrag Sikimić donosi izjednačenje Zvezdi. Centrirao je Mouče a Sikimić glavom sa oko 6-7 metara postigao gol!

64. minut - Stativa za Napredak! Vukanović je bio u prilici da po treći put matira Kahrimana, ali je stativa spasla domaći tim.

62. minut - Srđan Plavšić vraća Zvezdu u život. Sjajan gol je postigao. Plavšić odmah izlazi iz igre, a u igru ulazi Ugo Vijeira. Ujedno, umesto Slavoljuba Srnića u igri je Mouče.

47. minut - KAKAV ŠOK, Aleksa Vukanović duplira prednost Napretka - 2:0 za Kruševljane!

Delije, Foto: Kurir sport
Delije, Foto: Kurir sport

45+1. minut - Kraj poluvremena

42. minut - GOOOOOL 0:1 - Gobeljić je iskoristio grešku i visok izlazak Zvezdine odbrane

38. minut - Prvi oštar start na meču, požuteo je Ruiz

33. minut - Kontra Napretka koju je zaustavio Kahriman

29. minut - U svakom smislu, na Marakani se u poslednjih 10 minuta igra mirno

19. minut - Velika prilika za Napredak, ali je Kahriman odbranio pokušaj Ndiajea

10. minut - Velika šansa za Zvezdu, ali je golman gostiju odbranio poušaj Srnića. Nešto kasnije pokušao je i Poletanović

8. minut - Za sada nema uzbuđenja pred golovima

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

Sastavi

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Fibel, Ristić, Le Talek, Poletanović, Plavšić, Ruiz, Srnić, Sikimić

Napredak: Petrović, Varga, Projić, Simonović, Abraham, Šljivić, Markoski, Vulić, Gobeljić, Urošević, Ndiaje

Tok meča

Izabranici Miodraga Božovića će u meč protiv Kruševljana ući dobro raspoloženi posle plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i trijumfa u dvomeču sa Valetom.

Na drugoj strani, Napredak je povratnik u najviši rang takmičenja i pokušaće da iznenadi Zvezdu, da iskoristi to što crveno-beli razmišljaju o Ligi šampiona i da popravi statistiku kada je reč o duelima sa klubom iz Ljutice Bogdana.

U prethodnih 17 okršaja u domaćim takmičenjima Crvena zvezda je ostvarila 12 pobeda i samo jedan poraz, dok su četiri utakmice završene remijem.

Parovi prvog kola Super lige Srbije:

Petak: Crvena zvezda - Napredak (20.00).

Subota: Metalac - Borac (20.00), Mladost - Rad (20.00), Radnik - Javor (20.00), Voždovac - Spartak (20.00).

Nedelja: Bačka - Partizan (19.00), Radnički Niš - Čukarički (20.00).

Odloženo: Novi Pazar - Vojvodina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track