EVROVOŠA: Novosađani blizu Lige Evrope
Foto: Beta

Juriš

EVROVOŠA: Novosađani blizu Lige Evrope

Fudbal -

Trener Nenad Lalatović zadovoljan posle dvostrukog trijumfa nad Velšanima i nada se nastavku dobre serije u naredna dva duela sa Dinamom iz Minska

Fudbaleri Vojvodine savladali su i u drugom meču velški klub Konahs Ki (2:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a trener Nenad Lalatović smatra da su Novosađani napravili veliku stvar za sebe i srpski fudbal.Posle trijumfa u Novom Sadu nad Velšanima od 1:0, „lale“ su golovima dvostrukog strelca Dejana Melega izborile dvomeč sa Dinamom iz Minska. Beloruski predstavnik je rival po meri Vojvodini, koja bi u slučaju trijumfa bila nadomak ulaska u grupnu fazu Lige Evrope. Novosađani bi time ponovili prošlogodišnji rezultat, kada su posle eliminacije velike Sampdorije morali da polože oružje pred raspoloženom Viktorijom iz Plzenja.

- Dobro smo otvorili utakmicu u Velsu i poveli na vreme, a oni, iako su nakon toga morali da postignu čak tri gola da bi prošli dalje, ni tada nisu promenili svoj stil igre. - rekao je Nenad Lalatović i dodao:

- Posebno me raduje to što smo dobijali dosta duela u skoku i na tome smo radili pred ovu utakmicu. Naravno, uvek može bolje, ali najvažnije je da smo prošli dalje, i to apsolutno zasluženo. To mnogo znači za našu Vojvodinu, kao i za srpski fudbal generalno!Naredni protivnik Vojvodine je Dinamo iz Minska. Klub je posle prve utakmice i remija sa irskim Sent Patrikom otpustio srpskog trenera Vuka Rašovića.

- Uz pravu podršku i još punije tribine nego na prošlom meču možemo da se nosimo s njima. Dinamo je rival po meri, a šanse za prolaz su 50:50. Mnogo bi nam značilo da prođemo. Vuk Rašović je ostavio trag u toj ekipi. Bitno je da ne primimo gol i sa pozitivnim rezultatom odemo na revanš. Zahvalio bih našim navijačima što su bili uz nas u Velsu. To nam je zaista mnogo značilo - rekao je Lalatović.Prva utakmica između Vojvodine i Dinama u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je u četvrtak 28. avgusta na stadionu Karađorđe, a revanš nedelju dana kasnije u Minsku.

PojačanjeJAČI SA TRIFUNOVIĆEMVojvodina će protiv Belorusa biti jača za iskusnog napadača Miloša Trifunovića. Prekaljeni as, koji je igrao za Crvenu zvezdu, Javor, niški Radnički i klubove iz Kine, Kazahstana i Uzbekistana, potpisao je nedavno dvogodišnji ugovor sa Novosađanima. Iskustvom i realizacijom Trifunović će sigurno biti od pomoći Vojvodini protiv Dinama iz Minska. Posle Vladimira Kovačevića, Šalete Kordića i Dženana Burekovića, Miloš Trifunović je četvrto pojačanje Vojvodine ovog leta.- Trifunović je veliko pojačanje za nas. Opet, biće mu potrebno neko vreme da se prilagodi - smatra Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track