Nije biti ili ne biti za Zvezdu

(KURIR TV) GROF BOŽOVIĆ PRED LUDOGOREC: Neće biti smak sveta ako ne prođemo dalje

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde spremaju se za prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom u Razgradu.

Crveno-bele od ostvarenja sna dele dve prepreke, a prva u nizu je bugarski prvak.

Ekipa predvođena trenerom Miodragom Božovićem odradila je večeras trening na stadionu na kome će sutra (20 sati) imati prvih 90 minuta borbe sa Ludogorecom.

Pre toga, Grof Božović se obratio prisutnim novinarima poručujući, između ostalog, da od dvomeča sa petostrukim uzastopnim šampionom našeg istočnog suseda ne zavise životi, ali da njegov tim ima sjajnu priliku da ispuni dugogodišnju želju svih navijača Crvene zvezde.

"Hvala kolegi Dermandžijevu koji je pohvalno govorio o Crvenoj zvezdi kao velikom klubu. Da bismo stvorili i veliku ekipu potrebno nam je vreme. Ukazala nam se šansa i da ćemo sve da prođemo, iako smo svesni da neće biti nimalo lako. Nismo imali dovoljno vremena da se uigramo, ali ko nas pita. Nadam se da ćemo igrati dobro", počeo je Miodrag Božović.

Na pitanje kako će Zvezda sutra igrati, usledio je odgovor:

"Igraćemo kako znamo i umemo. Teško da ćemo se braniti. Na našim utakmicama uvek ima golova"

On je istakao da glasine oko eventualne kazne UEFA zbog navijačke koreografije na utakmici sa Valetom uopšte ne remete ekipu.

"Mene to ne remeti, a nisam primetio ni da remeti igrače. Nadam se da to neće biti. Bilo bi mnogo srećnih i zadovoljnih da se tako nešto desi".

Jasno je da je crveno-belima defanziva najveći problem u uvodu sezone. Od Valete su primili po gol u oba meča, a od Napretka na premijeri Superlige čak dva.

"Kako da pojačamo odbranu? Da uzmemo boksere? Imamo ove igrače koje imamo i to je to".

Na konstataciju novinara da je teren na stadionu Ludogoreca manji nego Zvezdin, Božović se nadovezao:

"Nisam primetio da je manji. Ali, izmerićemo. Ambijent je fudbalski".

Božović je ponovio izrečeno posle pobede u revanšu protiv Valete, da nikada nije obećavao plasman u Ligu šampiona.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Niko nije rekao da ćemo se mi plasirati u Ligu šampiona. Nije ovo utakmica 'biti ili ne biti' za nas. Imamo meč sa Metalcem posle ovoga. Niko neće ostati bez života, niti će biti smak sveta ako ne uspemo. Ali, ukazala nam se šansa i daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj", zaključio je Miodrag Božović.

Argentinski levi bek Luis Ibanjez bolje od ostalih poznaje Ludogorec, jer je već dolazio u Razgrad.

"Ludogorec je dobra ekipa, dugo su zajedno. Biće nam teško ovde, igraju na svom terenu i imaju iskustvo igranja u Evropi. Biće nam teško i na Marakani. Pre četiri godine sam kao igrač Dinama iz Zagreba igrao protiv njih, tako da ih jako dobro poznajem", rekao je Ibanjez i nastavio:

"Imaju individualni kvalitet. Nama je ova utakmica jako važna, jer trijumfom vraćamo Zvezdu tamo gde joj je mesto".

Argentinac je upozorio saigrače na kvalitet narednog rivala.

"Igraju se dve utakmice, ne jedna, tako da moramo bit spremni i za Beograd i revanš. Ludogorec igra isto kao kad sam igrao protiv njih sa Dinamom. Nema dugih lopti i preskakanja, a oni sada, kao i tada imaju brze i pokretne igrače", završio je priču Luis Ibanjez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track