MILKO ĐUROVSKI ZA KURIR: Uvek uz Bjeku, nikad za Zeku!
Foto: Zorana Jevtić, Arhiva

Prati stanje u Partizanu

MILKO ĐUROVSKI ZA KURIR: Uvek uz Bjeku, nikad za Zeku!

Fudbal -

Poznajem ih obojicu, ali podršku dajem Nenadu i ukoliko mu je potrebna bilo kakva pomoć, stojim mu na raspolaganju, kaže za Kurir legendarni centarfor

Kao neko ko je prelaskom iz Crvene zvezde u Partizan kod navijača crno-belih dobio status božanstva, mišljenje legendarnog Milka Đurovskog i dalje se poštuje u Humskoj i nakon više od dve decenije od njegovog odlaska iz Humske, a nekada ubojiti centarfor tvrdi da je Nenad Bjeković najbolje rešenje za mesto predsednika crno-belih.On otkriva da u sukobima dve struje koje se bore za vlast u Partizanu podršku bez razmišljanja daje onoj koju predvodi njegov nekadašnji sportski direktor, dok smatra da dolazak Žarka Zečevića, makar i kao potencijalnog vladara iz senke, ne bi bio dobro rešenje.Pričam ono što mislim- Obojicu dobro poznajem, imali smo sjajan odnos, ali uvek sam pre za Bjekovića nego za Zeku. Ukoliko mu je potrebna bilo kakva moja pomoć, stojim mu na raspolaganju. Nenad se razume u fudbal i verujem da je on tip koji treba da vodi Partizan - kaže Đurovski.Imajući u vidu da je trenutno bez angažmana, a Ivanu Tomiću se drma klupa u Humskoj, mogao bi da se stekne utisak da Đurovski hvali Bjekovića da bi dobio poziv za povratak među crno-bele, ali on to oštro odbacuje.- Ma ne, nisam ja takav tip da sada kao hvalim Bjekovića da bi me on zvao za trenera. Pričam ono što mislim, a ako on ne bude radio dobro, onda ću to i da kažem. Nisam od onih koji imaju neke velike planove, trener sam i volim da radim pošteno. Ne dozvoljavam nikome da mi se meša u posao. Takav sam bio kao igrač, takav sam i kao trener, ali danas izgleda prolaze samo ovi drugi - kaže Đurovski, a zatim odbacuje bilo kakvu mogućnost da bi nekada mogao da postane trener Crvene zvezde:Zvezda prošlost- Nema šanse. Nikad ne bih trenirao Zvezdu. Pre nekoliko godina sam otišao do Marakane, ali su mi tamo rekli da nisam dobrodošao i zašto bih sad išao tamo. Kao mali sam bio zvezdaš, onda sam prešao u Partizan i zavoleo taj klub. Voleo sam oba večita rivala, ali onaj stari Partizan i onu staru Zvezdu, ovo sada je nešto potpuno novo, to su novi klubovi i za njih ne navijam.

ANTDosadno muNE VOLIM DA GLEDAM FUDBALRazgovor s legendarnim napadačem obavili smo u Ljubljani uoči utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope između Domžala i Vest Hema, a Đurovski kaže da je do glavnog grada Slovenije došao samo da bi podržao velikog prijatelja Slavena Bilića.- Ne volim da gledam utakmice, nisam to voleo ni kao igrač, a ni sada kao trener. Ipak, pošto živim u Mariboru, došao sam do Ljubljane samo zbog mog velikog prijatelja Slavena Bilića i verujem da će se sigurno plasirati u dalji tok takmičenja - kaže Đurovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track