BIRA SE NASLEDNIK MIŠELA PLATINIJA: Slovenac Čeferin favorit za predsednika UEFA
Foto: Profimedia

Evropski fudbal čeka izbor

BIRA SE NASLEDNIK MIŠELA PLATINIJA: Slovenac Čeferin favorit za predsednika UEFA

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (UEFA) dobiće uskoro novog predsednika a prema pisanju najuglednijeg sportskog lista u Evropi, francuskog L`Ekipa, koji se bavio kandidatima za prestižnu funkciju, Slovenac Aleksander Čeferin je prvi favorit da nasledi Mišela Platinija.

Na Kongresu UEFA koji se održava 14. septembra u Atini, delegati 55 Saveza biraće prvog čoveka UEFA a poznato je da su u trci tri kandidata, vremešni Španac Anhel Marija Viljar, Holanđanin Mihael van Prag i Slovenac Aleksander Čeferin koga L`Ekip, posle detaljne analize i podrške koju ovaj mladi predsednik FS Slovenije ima od strane velikog broja nacionalnih saveza, vidi kao budućeg predsednika Evropske kuće fudbala.

Fudbalski svet želi mladog i ambicioznog predsednika, novo lice spremno da odgovori izazovima odgovorne funkcije a već sada je preko 20 članica UEFA izrazilo javnu podršku Čeferinu.

Jugoistočna Evropa je gotovo listom za izbor Slovenca, sve zemlje sa prostora bivše Jugoslavije, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija, ali i Bugarska, Rumunija, zatim Grčka, Kipar i mnogi drugi savezi. Italija je među prvima u Čeferinu prepoznala ličnost koja će biti dostojna zamena Platiniju, a L`Ekip je najavio da će veoma brzo i FS Francuske dati glas slovenačkom advokatu.

Mnoge zemlje bivšeg Sovjetskog saveza podržaće Čeferina, a to su već učinile skandinavske države Danska, Norveška i Švedska.

Uglavnom, u tekstu koji nosi naslov „Tri kandidata, jedan favorit“ L`Ekip je poslao poruku fudbalskoj Evropi da je Aleksander Čeferin ličnost koju veliki broj članica UEFA žele na mestu predsednika Evropske fudbalske unije.

Potencijal Slovenca prepoznao je i Fudbalski savez Srbije i predsednik Slaviša Kokeza, a podsećanja radi FSS je „pogodio“ i prilikom izbora Đanija Infantina na mesto predsednika FIFA.

Lekip, Foto: Printskrin
Lekip, Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track