(VIDEO) PRVI TROFEJ ZA ZLATANA I ŽOZEA: Ibrahimović doneo Murinjovom Junajtedu Komjuniti šild
Foto: Reuters

Lester pao na Vembliju

(VIDEO) PRVI TROFEJ ZA ZLATANA I ŽOZEA: Ibrahimović doneo Murinjovom Junajtedu Komjuniti šild

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su prvi trofej ove sezone, pošto su na Vembliju pobedili šampiona Engleske Lester sa 2:1 u engleskom Komjuniti šildu.

Meč su obeležili Džesi Lingard fenomenalnim golom za Junajted, kao i Zlatan Ibrahimović, koji je dao pobednički gol za "đavole" u završnici meča.

Mančester, osvajač FA Kupa, poveo je u 31. minutu, velemajstorskom akcijom Lingarda. Engleski fudbaler je dobio loptu skoro na centru terena, a onda se sjurio ka šesneastercu Lestera, čija petorica defanzivaca nisu uspela da ga zaustave. On je ušao u kazneni prostor i sigurno savladao Kaspera Šmajhela.

Junajted je uglavnom kontrolisao meč, a Lester se oslanjao na kontranapade, ali je u drugom poluvremenu zaigrao agresivnije i držao je više loptu u posedu. U 52. minutu odbrana Mančestera je napravila veliku grešku, a Džejmi Vardi je presekao jedno "lenje" dodavanje i zaleteo se ka golu "djavola" i lobovao istrčalog Davida de Heu.

Lester je mogao da povede u 82. minutu, ali je Ahmed Musa šutirao tik preko gola. Već u sledećem napadu, Junajted je došao do pobede. Antonio Valensija je centrirao sa desne strane, a Ibrahimović je bio najviši u skoku i glavom je smestio loptu u suprotni ugao Šmajhelovog gola za 2:1.

Ibrahimović presrećan zbog prvog trofeja sa JunajtedomFudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je danas da je "super srećan" što je na svojoj prvoj zvaničnoj utakmici za engleski klub osvojio trofej i izrazio nadu da će ih osvojiti još mnogo.

"Osećaj je zaista lep. Prva zvanična utakmica, igrali smo za trofej i uspeli smo da pobedimo. Ovo je moj 31. trofej. Super srećan sam. Nadam da ću u Mančesteru osvojiti još mnogo trofeja", rekao je Ibrahimović.

Mančester junajted osvojio je prvi trofej ove sezone, pošto je danas na Vembliju pobedio šampiona Engleske Lester sa 2:1 u engleskom Komjuniti šildu, a odlučujuči pogodak postigao je Ibrahimović u 83. minutu.

"Bila je teška utakmica. Igrali smo protiv veoma dobrog tima. Bili su izuzetno čvrsti. Verujem da će nešto veliko će proizići iz mog novog kluba, jer smo novu sezonu počeli osvajanjem trofeja", kazao je Ibrahimović.

On je kazao da se oseća "veoma dobro" u Mančesteru.

"Tim je fantastičan. Imam dobre saigrače i imamo zaista dobru atmosferu. Trener je spreman na sve kako bismo pobedjivali. Ovo je verovatno najveći klub u kom sam igrao. Jedini s kojim mogu da ga uporedim je Milan", rekao je Ibrahimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track