(VIDEO) KATALONCI KRENULI U OSVAJANJE TROFEJA: Mesi majstorijama doneo Barsi prvi pehar u sezoni
Foto: AP

Argentinac blistao

(VIDEO) KATALONCI KRENULI U OSVAJANJE TROFEJA: Mesi majstorijama doneo Barsi prvi pehar u sezoni

Fudbal -

Fudbaleri Barselone osvojili su trofej "Đoan Gamper" pošto je na svom stadionu savladali Sampdoriju sa 3:2 (3:1).

I ovog puta u centru pažnje bila je prva zvezda katalonskog tima Lionel Mesi koji je sa dva pogotka i jednom asistencijom blistao na terenu. Sampdorija se u ovom duelu nije obrukala, parirala je Barsi svih 90 minuta ali nisu imali dovoljno sreće.

Domaća ekipa je do prednosti stigla u 16. minutu, kada je Luis Suarez na fenomenalnu asistenciju Mesija postigao gol za vođstvo Katalonaca.

foto: AP
foto: AP

Pet minuta kasnije bilo je 2:0, a ovoga puta je Mesi bio taj koji je pogodio mrežu.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima tokom prvog poluvremena, pošto je već u sledećem napadu Sampdorija odigrala akciju u maniru domaćina, sa nekoliko kratkih dodavanja, da bi Luis Murijel vratio svoj tim u meč.

foto: AP
foto: AP

Ipak, domaćin na odmor odlazi sa dva pogotka viška jer Mesi u 34. minutu upisuje drugi gol divnim udarcem iz slobodnjaka sa tridesetak metara.

Drugo poluvreme bilo je daleko manje sadržajniji od prvog, a jedini gol u viđen je u 77. minutu, kada je mrežu pogodio Ante Budimir, na asistenciju Luke Cigerinija.

foto: AP
foto: AP

Ekipa Luisa Enrikea, aktuelni prvak Španije sezonu započinje u nedelju duelom sa Seviljom u Superkupu, dok Sampdorija takođe igra u nedelju protiv Basano Virtusa u Kupu Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track