Drogba: Istina je odlazim iz Čelsija
Foto: REUTERS

priznao

Drogba: Istina je odlazim iz Čelsija

Fudbal -
Želim da završim sa spekulacijama i potvrdim odlazak iz Čelsija. Ovo je bila teška odluka, ponosan sam na sve što sam postigao, ali pravo je vreme je za nove izazove", rekao je Drogba za klupski sajt

LONDON - Napadač Čelsija i reprezentacije Obale Slonovače Didije Drogba potvrdio je da će krajem juna napustiti redove ovogodišnjeg osvajača Lige šampiona.

"Želim da završim sa spekulacijama i potvrdim odlazak iz Čelsija. Ovo je bila teška odluka, ponosan sam na sve što sam postigao, ali pravo je vreme je za nove izazove", rekao je Drogba za klupski sajt.

Reprezentativac Obale Slonovače je u Čelsi stigao 2004. godine iz Marselja i sa klubom je osvojio tri Premijer lige, četiri FA kupa, dva Liga kupa i jednu Ligu šampiona.

"Postigli smo mnogo kao tim i osvojili sve moguće trofeje. Subota je bila specijalan momenat za sve u klubu i naše navijače i ponosan sam što sam bio deo tima koji je osvojio toliko trofeja. Ovo je bio moj dom poslednjih osam godina", dodao je Drogba.

Odlični napadač se zahvalio svima u klubu, posebno saigracima i vlasniku Romanu Abramoviču.

"Posebno bih želeo da se zahvalim navijačima koji su mi sve vreme podržavali. Želim klubu sve najbolje i da nastavi sa uspesima u budućnosti. Uvek ćete biti u mom srcu", rekao je Drogba.

Za klub sa Stamford Bridža odigrao je 221 utakmicu i postigao 100 golova, među kojima i dva najvažnija u finalu Lige šampiona protiv Bajerna, kada je najpre izjednačio rezultat u 88. mi nutu, a zatim u penal seriji doneo Čelsiju titulu prvaka.

Ostrvski mediji prenose da bi novi Drogbin klub mogao da bude kineski Šangaj, gde njegov bivši saigrač Nikolas Anelka obavlja ulogu trenera-igrača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track