DRAGAN ĐURIĆ: Uništavaju Partizan da bi ga lakše kupili
Foto: Marina Lopičić

Bivši predsednik nezadovoljan stanjem u Humskoj

DRAGAN ĐURIĆ: Uništavaju Partizan da bi ga lakše kupili

Fudbal -

Odlagaće sednicu do onog trenutka kad klub bude bio u toliko lošem stanju da se neće javiti niko željan da ga privatizuje, pa će ga oni uzeti, kaže nekadašnji čelnik

Činjenica da je javnost u Srbiji mesec i po dana živela u uverenju da će Partizan 12. septembra dobiti novog predsednika, da bi se onda saznalo da aktuelno rukovodstvo ne razmišlja da zakaže skupštinu za taj datum, žestoko je iznervirala bivšeg predsednika crno-belih Dragana Đurića, koji tvrdi da se sve radi planski kako bi se uništio klub.

Neuspesi na rezultatskom i poslovnom planu... Miloš Vazura i Milorad Vučelić
Neuspesi na rezultatskom i poslovnom planu... Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Po njegovim rečima, situacija u Humskoj se pogoršava iz dana u dan, pored rezultatskih neuspeha gomilaju se i finansijski problemi, pa je dalje nesmetano funkcionisanje aktuelnog vicešampiona praktično nemoguće. Slaba uteha može da bude prodaja Darka Brašanca za 1,5 miliona evra španskom Betisu, ali je fakat da, kad budu potrošili taj novac, crno-beli neće imati drugi izvor prihoda, a s partijama koje pružaju teško da će u skorije vreme napraviti neki ozbiljniji transfer.- Nisam uopšte iznenađen time što nije zakazana skupština, jer od aktuelnog rukovodstva Partizana ništa ne može da me iznenadi. Štaviše, možda sam nešto ovako i očekivao. Oni će održavanje skupštine odlagati dokle god budu mogli. Preciznije rečeno, do onog trenutka kad klub bude bio u toliko lošem stanju da se neće javiti niko željan da ga privatizuje. E, kad dođe taj momenat, oni će zakazati sednicu i kupiti Partizan - kaže Đurić.Prema grubim procenama, dug crno-belih je narastao preko 20 miliona evra, dok pojedinci tvrde da dostiže i čitavih 25, i potpuno je jasno da su promene u menadžmentu kluba neophodne, i to u što skorije vreme.

OproštajBRAŠANAC: PARTIZANE, HVALADosadašnji zamenik kapitena Partizana Darko Brašanac prešao je u španski Betis i zahvalio se bivšem klubu.- Hvala Partizanu za sve što mi je dao u proteklih 11 godina, a dao mi je sve. Ponosan sam i privilegovan što sam trenirao, igrao utakmice, osvajao titule i kupove, igrao Ligu šampiona, Ligu Evrope i nosio kapitensku traku u tako velikom klubu. Zahvalio bih se i Grobarima, koji su učinili da neke utakmice, poput prošlogodišnje protiv Steaue, nikada ne zaboravim - napisao je Brašanac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track