IVANOVIĆ NA POČETKU PRIPREMA: Moramo biti oprezni na početku kvalifikacija
Foto: Dado Đilas

Kapiten "orlova" pred duel sa Irskom

IVANOVIĆ NA POČETKU PRIPREMA: Moramo biti oprezni na početku kvalifikacija

Fudbal -

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da ga raduje pozitivna atmosfera oko fudbalske reprezentacije pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i da bi trebalo biti oprezan i ne zaletati se s prognozama i izjavama.

"Euforija je dobra, prija nam ovaj ambijent, ali treba biti oprezan. Mislim da u ovom trenutku moramo biti koncentrisani 100 odsto na sledeću utakmicu i da ne dozvolimo da ispadnemo iz ritma koje nam je potreban za početak kvalifikacija", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Imamo dosta problema u reprezentaciji. Dobra i ;pozitivna stvar je što je početak sezone i ima dosta mesta za napredak i ispravke. Svi se nadamo da će predstojeća utakmica biti prekretnica za nas. Bitno je da udjemo na najbolji mogući način, mirno bez tenzije i euforije. Ne treba se zaletati s izjavama i prognozama jer bi to dalo kontraefekat na ekipu", kazao je Ivanović.

Srbija će na početku kvalifikacija za Mundijal 5. septembra od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Irsku u prvom kolu Grupe D.

Ivanović je rekao da utakmica sa Irskom dolazi u "nezgodnom trnutku" jer selekcija Srbije ima dosta problema pošto mnogi od reprezentativaca nisu standardni u svojim klubovima.

"Ne možemo sada da kukamo i ne možemo da razmišljamo o tome. Onih 11 igrača koji izadju na teren moraju da daju maksimum i da pokušaju da naprave dobar rezultat, kako bismo ove kvalifikacije krenuli na dobar način, a ne odmah sebe da izbacimo", kazao je Ivanović.

"Ovo je novi početak. Kvalifikacije traju dve godine, tako da ne mislim da je biti ili ne biti, ne treba da razmišljamo o tome. Treba da razmišljamo o utakmici, da se pripremimo najbolje što možemo i da probamo da je odigramo na najbolji mogući način, iznad svojih mogućnosti kako bismo ostvarili dobar rezultat", dodao je on.

Ivanović je rekao da je novi selektor Slavoljub Muslin u reprezentaciju doneo dobru atmosferu i pozitivnu energiju.

Novi reprezentativac Srbije Aleksandar Katai kazao je da atmosfera u ekipi odlična i izrazio nadu da će ekipa izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Atmosfera je zaista odlična. Nadam se da će takva i ostati. Nadam se da ćemo protiv Irske zabeležiti prvu pobedu u kvalifikacijama i da ćemo tako nastaviti i izboriti plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Katai.

On nije želeo da daje obećanja uoči početka kvalifikacija, osim da će svaki igrač pružiti maksimum i dodao bi mnogo značila podrška publike.

Fudbaler Andrija Živković ocenio je da će predstojeće kvalfikacije biti teške, ali da reprezentacija mora maksimalno da se pripremi i pokuša da izbori plasman na SP.

"Biće jako teško, jer danas svi igraju fudbal. Mi moramo da se pripremimo najbolje što možemo i da u svakoj utakmici pružimo maksimum kako bismo otišli na Mundijal. Protiv Irske idemo na pobedu, jer nam je jako bitno da počnemo dobro", rekao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track