KLINČ U LOŽI: Zvezdinog direktora hvatali za gušu u Pazaru
Foto: Saša Pavlić

Nisu samo navijači ratovali

KLINČ U LOŽI: Zvezdinog direktora hvatali za gušu u Pazaru

Fudbal -


Predsednik Novog Pazara Kemal Mehmedović i visoki čelnik crveno-belih Blažo Raosavljević žestoko se posvađali, zamalo i potukli zbog penala i parčeta pice

Sportskog direktora crveno-belih Blaža Raosavljevića napao je predsednik Novog Pazara Kemal Mehmedović tokom utakmice dva kluba proteklog vikenda. Oba aktera nemilih scena u razgovoru za Kurir pokušala su da spuste loptu, ne negirajući incident od subote.Do žešće svađe, prvo verbalnog, a potom i fizičkog konflikta, došlo je zbog penala koji je svirao sudija Milan Ilić za crveno-bele. Prvi čovek Novog Pazara tada se okrenuo Raosavljeviću, koji je sam bio u loži i rekao mu: „Kako vas nije sramota?!“ Zvezdin čelnik je upitao zbog čega da ga bude sramota jer je bio penal.PsovkePotom se Mehmedović okrenuo i otišao malo dalje, ali je samo nekoliko minuta kasnije nastavio s provokacijama videvši Raosavljevića da je uzeo da jede parče pice u loži i rekao mu da se to ne radi dok utakmica traje, već na poluvremenu.Raosavljević ga je opsovao, a onda je Mehmedović zamahnuo rukom i pokušao da ga udari, ali je direktor Zvezde eskivirao udarac. Došlo je tu do međusobnih psovki, a Mehmedović je uhvatio Raosavljevića za glavu i odgurnuo ga. Uskoro je stiglo obezbeđenje, a Blažo Raosavljević je otišao u tunel, odakle je odgledao ostatak utakmice.- Sportski smo se sporečkali. To je to. Ne bih želeo da komentarišem šta se događalo u loži. Šta je bilo, bilo je - bio je kratak Raosavljević u razgovoru s Kurirom.

Izbegnuta veća tučaPronašli smo i predsednika Pazaraca Kemala Mehmedovića.- Nije bilo ništa strašno. Nekoliko teških reči sa obe strane. Bilo je dosta negativnog tokom utakmice i treba je što pre zaboraviti. Ne poznajem dugo Raosavljevića, ali ga cenim kao sportskog radnika. Čim dođem do Beograda posetiću ga, a vama ću poslati našu zajedničku fotografiju - poručio je Mehmedović.

Reč bezbednjakaMIRKOV: NEŠTO SE DESILOKomesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoje Mirkov kaže da je čuo za incident, ali da niko od aktera nije podneo prijavu, niti da se neko njemu žalio, pa da on sve uvede u zvanični zapisnik utakmice.- Ne znam stvarno šta se dešavalo u loži jer sam bio na terenu. Čuo sam tokom utakmice da se nešto dešavalo u loži, ali niko mi se posle nije obratio. Zakon je tu jasan. Protiv svakog ko učini bilo kakvo narušavanje reda i mira podnosi se prijava, a onda direktor takmičenja radi po pravilniku - kazao je Mirkov za Kurir.

Novi Pazar, 1993.BLAŽA GAĐALI KAMENJEMBlažo Raosavljević ne pamti po dobru Novi Pazar. Kao fudbaler Prištine 1993. u ovom gradu je preživeo linč, kad su navijači domaćeg kluba kamenicama zasuli autobus sa igračima gostujuće ekipe.- Baš me hoće kad odem u Novi Pazar. Tada smo jedva živu glavu sačuvali. Gađali su nas i tokom utakmice i posle u autobusu. Parče stakla me je tada iseklo. Sećam se da je Arkan tada bio predsednik Prištine i da je poludeo kad je video nas igrače krvavih glava u autobusu - prisetio se Raosavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track