RAT: Petković napao Terzića zbog Karadžića
Foto: Dado Đilas

Direktor Zvezde na udaru bivših članova FSS

RAT: Petković napao Terzića zbog Karadžića

Fudbal -

Nekadašnji selektor u prozivci Zvezdana Terzića koristio isti vokabular kao Karadžić pre šest meseci

Ilija Petković udario je žestoko po Zvezdanu Terziću koristeći vokabular koji je o direktoru Crvene zvezde pre samo šest meseci koristio Tomislav Karadžić.Krajem marta Terzić i Karadžić ratovali su saopštenjima u kojima nijedan ni drugi nisu birali reči. Tada je Tole prvi put u javnosti generalnog direktora Crvene zvezde nazvao „kancerom srpskog fudbala“, „bahatim i alavim čovekom“, „licem sa poternice“ i čovekom koji mlade fudbalere prodaje kao roblje. Baš ove termine, ne računajući „lice sa poternice“, koristio je i Ilija Petković kada se isprovociran Terzićevom izjavom o transferu Aleksandra Kataija u španski Alaves obratio generalnom direktoru crveno-belih.

Katai kao povodBivši selektor fudbalske reprezentacije nije imenom i prezimenom prozvao prvog operativca crveno-belih, ali je iz konteksta cele priče bilo više nego jasno da udara na Zvezdana Terzića. Da je reč o njemu, potvrdio je i sam Terzić u svom odgovoru popularnom Petku, kada se prepoznao u njegovim rečima. Za razliku od Ilije Petkovića, Zvezdan Terzić nije želeo na isti način da mu odgovori. Pažljivo je birao reči o nekadašnjem saradniku, napomenuvši da Petković ne misli sve ono što je rekao.Sam povod za napad Petkovića na Terzića sigurno nije bio Aleksandar Katai i konstatacija direktora Crvene zvezde da bi klub zaradio više novca od dva miliona evra da je selektor „orlova“ Slavoljub Muslin pozvao pouzdanog fudbalera na reprezentativne akcije u maju. Naime, Iliju Petkovića boli što mu Zvezdan Terzić nije ponudio saradnju kada je 2007. godine došao na čelu FS Srbije. Totalni fijasko 2006.Posle debakla na Mundijalu u Nemačkoj, novo rukovodstvo Saveza odlučilo je da umesto Ilije Petkovića na mesto selektora postavi Havijera Klementea. Kasnije se ispostavilo da to nije bio mudar potez Zvezdana Terzića jer je Bask doživeo totalni fijasko sa nacionalnim timom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

OVAKO JE GOVORIO PETKO O TERZIĆUTo je čovek koji je već sahranio jedan klub i koji svojom bahatošću godinama u fudbalu sve podređuje samo svom džepu i interesu.Sa svojom privatnom menadžerskom gerilom godinama naše mlade igrače prodaje kao belo roblje.Takvi ljudi su kancer srpskog fudbala, zbog svoje osionosti, bahatosti i otimačine.

OVAKO JE GOVORIO TOLE O TERZIĆULice sa poternice, čovek protiv kojeg se vodi proces zbog malverzacija u fudbalu.Godinama prodaje mlade srpske igrače kao belo roblje, mnogima svesno uništavajući karijeru.Bahatost i alavost čoveka koji od fudbala godinama samo otima ostavljajući iza sebe jezivu pustoš, kancer su srpskog fudbala.

Na svadbiTOLE: NE MOGU DA PRIČAMKurir je juče uspeo da stupi u kontakt sa Tomislavom Karadžićem. Srpsku javnost sigurno interesuje šta popularni Tole ima da kaže o sukobu Petkovića i Terzića, ali i da otkrije hoće li se kandidovati za predsednika FK Partizan. Nažalost, Karadžić nije želeo da dozvoli našem novinaru ni da mu postavi dva pitanja:- Ne mogu sada da pričam. Na svadbi sam. Ovde ima milion ljudi. Zovite me za dva sata - rekao je Karadžić.

Crvena zvezdaBLAŽO: „ŠESTKO“ TRAŽI NOVOG GAZDUSportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da su svi u Ljutice Bogdana bili zatečeni izjavom Ilije Petkovića:- Čovek koji je uvek bio samo plaćeni poslušnik raznih predsednika odjednom je „stekao svoje mišljenje“. Gde je Ilija Petković bio da komentariše FSS u vreme kada su se igrači otvoreno prodavali preko reprezentacije, a on primao veliku apanažu? Posle Argentine narod ga je prozvao „šestko“, a on je pozvao svog sina u reprezentaciju da bi se bolje prodao. Očigledno sada traži novog gazdu jer je do sada bio u šinjelu starog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track