PRIZNANJE: Dejan Stanković vodi UEFA
Foto: AP, Profimedia

Funkcija za srpsku legendu

PRIZNANJE: Dejan Stanković vodi UEFA

Fudbal -

Aleksandar Čeferin je novi predsednik evropske kuće fudbala, a najbliži saradnik biće mu Dejan Stanković

Slovenac Aleksandar Čeferin od juče je novi predsednik UEFA, a njegov najbliži saradnik biće legenda srpskog fudbala Dejan Stanković.Njihov prvi zadatak biće da nastave politiku bivšeg predsednika Mišela Platinija, odnosno da spreče zatvaranje Lige šampiona od bogatih klubova. Francuz je omogućio i ostalim klubovima iz Evrope da učestvuju u eminentnom takmičenju i zarade novac.Na izborima koji su održani u Atini Aleksandar Čeferin pobedio je Mihaela van Praga. Slovenac je dobio 42, a Holanđanin 13 glasova. Kako evropski mediji pišu, bio je to trijumf mladosti nad iskustvom, jer Čeferin ima 49, a Van Prag 68 godina. Advokat iz Ljubljane biće predsednik UEFA do 2019. godine.- Ovo je velika čast, ali u isto vreme i velika obaveza. Moja porodica je veoma ponosna, moja mala i divna Slovenija takođe - rekao je Čeferin i dodao:- Ja sam timski igrač, čovek s ubeđenjima, strastvena osoba i čovek od reči. Nisam šoumen i nisam onaj koji će da daje nerealna obećanja.Stanković će imati visoku funkciju kao jedan od ljudi iz najbližeg kruga Aleksandra Čeferina.- Od srca čestitam novom predsedniku Aleksandru Čeferinu. Čestitam mu i na programu koji je napravio i kojim je upravo ubedio fudbalsku Evropu da je on pravi čovek. Program novog predsednika UEFA pokazuje da će raditi u korist prosperiteta evropskog fudbala. Aleksandar je svestan da ga čeka mnogo posla i da ćemo uz mnogo truda i rada imati rezultate kojima možemo da se pohvalimo. Zbog svega navedenog moram da priznam da je lepo biti u njegovom timu - rekao je proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Stanković.

FSS uz SlovencaKOKEZA: POBEDA FUDBALAPredsednik FS Srbije Slaviša Kokeza bio je u Atini, gde je pružio podršku svom prijatelju Aleksandru Čeferinu.- Pobeda gospodina Čeferina je velika pobeda za fudbal. FS Srbije je među prvima podržao njegovu kandidaturu, prepoznao energiju i potencijal koji poseduje. Dok je bio na čelu FS Slovenije, imali smo izvanrednu saradnju i posle ovog izbora siguran sam da će UEFA s njim na čelu imati pouzdanog partnera u FS Srbije - rekao je Kokeza.

SVI PREDSEDNICI UEFAEbe Švarc (Danska)1954-1962.Gustav Viderker (Švajcarska)1962-1972.Artemio Franki (Italija)1972-1983.Žak Žorž (Francuska)1983-1990.Lenart Johanson (Švedska)1990-2007.Mišel Platini (Francuska)2007-2015.Aleksandar Čeferin (Slovenija)2016-2019?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track