(VIDEO) KURIR EKSLUZIVNO SAZNAJE: Bojan Krkić igra za Srbiju!
Foto: Kurir Fotomontaža

Fudbaler Stouka pristao da dođe među "orlove"

(VIDEO) KURIR EKSLUZIVNO SAZNAJE: Bojan Krkić igra za Srbiju!

Fudbal -

Kurir saznaje da je procedura registracije napadača već pokrenuta i da se čeka samo odobrenje od FIFA

Fudbaler Stouka Bojan Krkić odlučio je da u nastavku karijere nosi dres reprezentacije Srbije, ekskluzivno saznaje Kurir. Iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Srbije došli smo do informacije da će se ofanzivni igrač Stouka konačno naći u reprezentaciji države u kojoj mu je otac napravio karijeru.

- Tačno je, Bojan je pristao da igra za naš nacionalni tim. Iz Fudbalskog saveza Srbije kompletna papirologija je podneta Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i očekujemo pozitivan odgovor veoma brzo - kaže naš izvor i naglašava da Srbija u ovom slučaju ima jak adut, iako je Krkić prošao kroz sve reprezentativne selekcije Španije.Muslin još čeka- Pozvali smo se na činjenicu da je brojnim igračima koji su u sličnoj situaciji kao i Bojan odobreno da igraju za Kosovo, te ne sumnjamo da će čelnici svetskog fudbala postupiti na isti način i kada se radi o našem zahtevu.

Ovo praktično znači da će selektor Slavoljub Muslin imati još jednu, i te kako moćnu, opciju u napadačkoj liniji, ali u ovom trenutku još nije poznato hoće li se Bojan Krkić naći već na današnjem spisku reprezentativaca. Muslin će u podne objaviti imena igrača na koje računa za duele kvalifikacija za Svetsko prvenstvo s Moldavijom (6. oktobra u Kišinjevu) i Austrijom (9. oktobra u Beogradu). Ipak, kako saznajemo, nije isključeno da se Bojan pojavi na okupljanju reprezentacije, čak i ukoliko odobrenje iz FIFA ne bude stiglo na vreme.

Jedan meč za ŠpanijuKrkić je trebalo da bude najmlađi igrač koji je ikada igrao za Španiju pošto se 6. februara 2008. našao na spisku za duel s Francuskom, ali je zbog bolesti propustio taj meč. Tri meseca kasnije pozvao ga je i Luis Aragones, ali je do debija došlo 10. septembra, kada ga je Vinsente del Boske uvrstio u tim za duel s Jermenijom. Na terenu se pojavio u poslednjih deset minuta i to mu je jedini nastup za „crvenu furiju“.

Jovan ŠurbatovićVREME JE ZA PREPOROD NAŠEG FUDBALAZamenik generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, gostujući na SOS kanalu, nije direktno potvrdio dolazak Krkića, ali se između redova moglo pročitati da se ide u tom pravcu.- O Krkiću će vam pričati selektor Muslin, da ne mešamo kompetencije. Svi ćemo sa svojih mesta učiniti da dres Srbije bude svetinja, da se nosi i da se šeta ulicama naših i evropskih gradova. Moramo da se identifikujemo sa svojom reprezentacijom, kao što smo bili ponosni na reprezentaciju koja je bila prvak sveta na Novom Zelandu, kao što smo bili ponosni na osvajače medalja na Olimpijskim igrama. Mislim da smo na dobrom putu da to uradimo. Mnogo pozitivnih stvari se dešava i to uliva nadu da je vreme za preporod srpskog fudbala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track