MEDIJSKI RAT Fudbalski menadžer: Moj deda bi osvojio titulu sa Bajernom a ne Gvardiola
Foto: Fonet AP

Seluk kritikuje

MEDIJSKI RAT Fudbalski menadžer: Moj deda bi osvojio titulu sa Bajernom a ne Gvardiola

Fudbal -

Menadžer fudbalera Mančester sitija Jaja Turea oštro je kritikovao trenera ekipe Pepa Gvardiolu i rekao da bi Španac trebalo da ode da radi u Sanderlend ili Saragosu kako bi dokazao da je veliki stručnjak.

Fudbalski menadžer Dimitri Seluk i trener Sitija Pep Gvardiola "vode rat" u medijima posle odluke španskog trenera da izostavi fudbalera Jaja Turea iz ekipe za takmičenje u Ligi šampiona.

Seluk je nedavno rekao da je Gvardiola time iskazao nepoštovanje prema Tureu i da ga je ponizio, a trener je juče rekao da fudbaler Obale Slonovače neće igrati sve dok se njegov menadžer ne izvini.

Ukrajinski menadžer je za Dejli Miror rekao da Gvardiola tek treba da se dokaže kao trener.

"Ekipu koju je preuzeo u Barseloni je izgradio Frenk Rajkard, a onda je Gvardiola imao sreće što je imao Lionela Mesija. Mesi je napravio Barsu, a ne Pep. (Sadašnji trener) Luis Enrike je pokazao da za Barselonin uspeh nije zaslužan Gvardiola", rekao je Seluk.

Gvardiola je od 2008. do 2012. godine trenirao Barselonu i osvojio tri šampionske titule i po dve Lige šampiona, Supeperkupa Evrope, Kupa kralja, svetskog klupskog prvenstva, kao i tri Superkupa Španije. U 247 utakmica ostvario je 179 pobeda.

On je posle toga preuzeo Bajern iz Minhena i osvojio tri uzastopne šampionske titule, dva Kupa, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo.

"Isto je bilo i u Minhenu. Nije mogao da bude neuspešan. Moj deda je mogao da osvoji titulu sa takvim timom. Ako Pep želi da se dokaže kao veliki trener, onda bi trebalo da ode u Saragosu ili u Sanderlend, pa da vidimo koliko je dobar kada ne nasledi dobar tim i kada nema pola milijardi funti za pojačanja", rekao je Seluk.

Mančester siti je juče objavio fotografiju ekipe na kojoj nema Turea. Britanski mediji su naveli da je Ture imao migrenu kada je ekipa slikana, ali da to što je uprava kluba nastavila sa obavezama i bez Turea, govori o njegovom zategnutom odnosu sa trenerom.

"Pep ne želi igrače koji imaju ličnost. On samo želi igrače koji ga se plaše i koji će uraditi sve što on želi. Prvo što je uradio kada je došao u Siti je da se obračuna sa Jajom i Džoom Hartom, dvojicom najvećih igrača. Obojica imaju stav, a Gvardioli se to ne svidja", rekao je Seluk.

On je tražio od Gvardiole da se izvini golmanu Džou Hartu i bivšem treneru Manuelu Pelegriniju za njihove odlaske iz Sitija.

Gvardiola je rekao da očekuje izvinjenje.

"Znam koliko Dimitri voli Jaja Turea. Ako ga voli, neka to pokaže izvinjenjem za ono što je napravio u medijima. Dok ne progovori, Jaja neće igrati. Ne mogu da prihvatim da svaki menadžer, kada njegov fudbaler ne igra, izadje u medije i priča. Ne mogu da zamislim da u moje vreme u Barseloni jedan menadžer u medijima priča protiv Johana Krojfa. Možda je ovo nova era, ali ja sam stara škola, a menadžeri stare škole moraju da učine da igrači rade svoj posao a treneri svoj. Današnji agenti misle da su više nego što jesu. Ako imaš problem, možemo da razgovaramo", rekao je Gvardiola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track