KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Veliki broj fudbalera ima talentovanu decu
Foto: Saša Pavlić

Naslednici

KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Veliki broj fudbalera ima talentovanu decu

Fudbal -

Budućnost srpskog fudbala su Luka Adžić, Vanja Vučićević, Marko Janković, ali i potomci Siniše Mihajlovića i Laneta Jovanovića

Slučaj sina Dejana Stankovića Stefana nije usamljen u srpskom fudbalu. Ima još nekoliko izuzetnih talenata čiji su očevi bili vrhunski fudbaleri.Naslednici mnogih fudbalera krenuli su stopama svojih očeva, ali samo je mali broj njih uspeo da dostigne njihovu slavu.

Mladi Stefan Stanković je na dobrom putu jer je cenjen u milanskom Interu. Sličnu sudbinu imaju i sinovi Siniše Mihajlovića Miroslav i Dušan, koji treniraju u Laciju. I naslednici Laneta Jovanovića Lazar i Dušan treniraju u jednoj novosadskoj školi fudbala, ali su još mali. Identična situacija je i sa sinom Mladena Krstajića Matejom.Luka Adžić, sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, izuzetno je talentovan fudbaler, kao i njegov klasić Vanja Vučićević, naslednik legendarnog igrača Partizana Nebojše Ušketa Vučićevića. Njih dvojica bi već od naredne sezone trebalo da budu svetla budućnost nekadašnjeg prvaka Evrope iz 1991. godine. Vojvodina ozbiljno računa na sina Ljubiše Dunđerskog Davida, kao i Zvezda na naslednika trenera Standarda Aleksandra Jankovića Marka.SINIŠA (47) I MIROSLAV (16) I DUŠAN (14) MIHAJLOVIĆ (LACIO)Miroslav i Dušan pohađaju fudbalsku školu Lacija, a za razliku od oca, igraju desnom nogom. Njihovim stopama krenuo je i najmlađi od braće Nikolas.DEJAN (38) I STEFAN (16) STANKOVIĆ (INTER)Mladi Stefan ponikao je u fudbalskoj školi Intera. Jedan je od najtalentovanijih fudbalera u Italiji i član je kadetske reprezentacije Srbije.IVAN (43) I LUKA (18) ADŽIĆ (C. ZVEZDA)Luka slovi za jednog od najtalentovanijih igrača u Srbiji, igra na poziciji klasične „desetke“. Reprezentativac je i ima potpisan profesionalni ugovor.NEBOJŠA (54) I VANJA (18) VUČIĆEVIĆ (ČUKARIČKI)Vanja je jedan od najtalentovanijih mladih srpskih napadača. Trenira s prvim timom Crvene zvezde, iako je do decembra igrač Čukaričkog.ALEKSANDAR (44) I MARKO (16) JANKOVIĆ (C. ZVEZDA)Sin trenera belgijskog Standarda jedan je od najperspektivnijih u svojoj generaciji i reprezentativac Srbije u selekciji mlađih kadeta.LJUBIŠA (44) I DAVID (17) DUNĐERSKI (VOJVODINA)Kao i otac, tako i David igra u veznom redu i budućnost je Vojvodine. Rođen je u Italiji, gde je i načinio prve fudbalske korake.STEVAN (51) I MARKO (18) STOJANOVIĆ (C. ZVEZDA)Marko je prošao celu omladinsku školu na Marakani. Trenirao je s prvim timom kod Slaviše Stojanovića, a ovog leta je prešao u Kjevo iz Verone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track