SAHRANJEN FUDBALER PROLETERA: Sestre zapomagale: Ne daj ga, majko

TUGA

SAHRANJEN FUDBALER PROLETERA: Sestre zapomagale: Ne daj ga, majko

Fudbal -

Sportista Stevan Ilić (26) nije uspeo da prebrodi povrede jetre nastale tokom nesreće na utakmici kad se sudario s golmanom i juče je sahranjen u prisustvu porodice i prijatelja

BANATSKI KARLOVAC - Fudbaler Proletera iz Banatskog Karlovca Stevan Ilić (26), koji je preminuo u noći između petka i subote nakon što se na utakmici sudario s golmanom, sahranjen je juče na groblju u svom rodnom gradu.Brojni meštani, kao i prijatelji i rodbina najpre su se okupili u lokalnoj crkvi, odakle su uz crkvena zvona i plač porodice ispratili tragično preminulog fudbalera na večni počinak. Dok je telo nesrećnog Ilića polagano u raku, njegove neutešne sestre su naricale: „Ne daj ga, majko“.Podsetimo, Stevan Ilić povređen je 24. septembra na utakmici Vojvođanske lige Istok, nakon što se sudario s golmanom. Od siline udarca mladić je upao u komu i prevezen je u beogradski Urgentni centar, gde je preminuo nedelju dana kasnije.Nije bolovaoU Banatskom Karlovcu od subote vlada neopisiva tuga, a najteže je Stevanovim roditeljima - ocu Miloradu, majci Slavici i sestrama Milici i Radmili. Prema rečima Stevanove rođake, tragična smrt sina pogodila je porodicu Ilić kao grom iz vedra neba.- Dečko je bio lep, visok, vaspitan i što je najvažnije - bio je zdrav. Nije bolovao ni od jedne bolesti. Nije pušio, nije pio, nije se drogirao, niti je skitao. Vredno je radio u pošti i bavio se sportom. Ne mogu vam opisati kolika je to tragedija za sve nas - kroz suze kaže rođaka.Ona dodaje da je Stevanov otac Milorad od 24. septembra sve vreme bdio nad sinom u Urgentnom centru.Sepsa- Nedelju dana se nije odvajao od sina. Nije jeo, nije pio... Spavao je u hodniku bolnice i nadao se da će Stevica izdržati. Svi smo se nadali da će uspeti da se probudi iz kome i da će pobediti u najvažnijoj životnoj utakmici. Naročito zbog toga što je bio mlad i zdrav i što se ceo život bavio sportom - priča rođaka.Naša sagovornica ističe da je Stevan povređen slučajno i da njegov saigrač nikako nije imao nameru da mu naudi.- To je bio splet nesrećnih okolnosti. Izgleda da je njemu od siline udarca pukla jetra. Otkazali su mu i bubrezi, pa je dobio sepsu... I tu je bio kraj - očajna je rođaka.

PotresnoI GOLMAN BIO NA SAHRANINa sahrani Stevana Ilića bili su i članovi OFK Proleter. Među njima je bio i golman koji se sudario sa Stevanom na utakmici. U dresovima i zagrljeni, pročitali su oproštajni govor.- Šokirala nas je vest o tvojoj smrti. Bićemo tu za tvoju porodicu, da popunimo mesto koje je za tobom ostalo - rekli su igrači.Ilićevi saigrači ispričali su juče da je Stevan tokom utakmice naleteo na golmanovo koleno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track