TOMISLAV KARADŽIĆ: Ako OVO ne uradimo SRBIJA će biti u problemu
Foto: Kurir Sport

Počasni predsednik FSS optimista

TOMISLAV KARADŽIĆ: Ako OVO ne uradimo SRBIJA će biti u problemu

Fudbal -

Počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio je u Kišinjevu, gde reprezentacija Srbije igra drugi meč kvalifikacija protiv selekcije Moldavije, da predstoje tri ključne utakmice koje će odrediti ishod celog ciklusa takmičenja za plasman na SP u Rusiji 2018. godine.

- Vrlo su važne ove dve utakmice, protiv Moldavije večeras i sa Austrijom za četiri dana u Beogradu. Sa onom protiv Velsa u novembru ako ne osvojimo sedam bodova - u problemu smo. Danas ne sumnjam u pobedu, jer ovo je protivnik skromnih mogućnosti, iako nema više timova koje možete potcenjivati - kaže Karadžić.

Podsećanje na iskustva sa drugim eks SSSR timovima, nisu promenile stav Karadžića o sigurnoj pobedi orlova.

- Tačno je to da smo i ranije bili bolji od Jermenije, Azerbejdžana, Kazahstana... Ali, koliko vidim, atmosfera u našoj ekipi je odlična, pa je loše i pomisliti da večeras neće biti osvojena tri boda.

Pitanje Muslinovog statusa neće zavisiti od ishoda utakmice u Kišinjevu.

- Ne mogu ni da razmišljam na ta pitanja iz sfere teorije, niti pomišljam da bismo mogli da nedobijemo ovu utakmicu. Što se tiče Muslina, on ima podršku Saveza, uz jednu napomenu koju sam koristio u svoje vreme u sličnim situacijama - selektor ne igra. On pravi sistem, svakako je najodgovorniji za rezultate, ali ja verujem da ćemo večeras pobediti, da ćemo pobediti Austriju u nedelju i da ćemo u novembru otići u Vels po remi u najgorem slučaju. Ako se to ne desi, pričaćemo za novine - nasmejao se na kraju Karadžić.

Srbija od 20.45 gostuje Moldaviji u okviru kvalifikacija za plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track