Miha oterao Ljajića, neće da peva Bože pravde

Izbačen iz tima

Miha oterao Ljajića, neće da peva Bože pravde

Fudbal -
Ljajić iz ličnih stavova nije pevao himnu Srbije na utakmici protiv Španije i rekao da je nikada neće pevati

Prekršio sporazum o ponašanju.Selektor Siniša Mihajlović izbacio je iz reprezentacije Adema Ljajića zbog toga što, kako stoji u zvaničnom saopštenju, iz ličnih razloga nije pevao himnu Srbije na utakmici sa Španijom.

Mladi fudbaler juče je iz Ciriha doputovao u Beograd, gde ga je rođak prekinuo u davanju intervjua domaćim medijima pod izgovorom da su menadžeri naredili „dolazak bez izjava“.- Meni je jako žao što se to dogodilo. Još sam pod utiscima... Ali šta da se radi, to je život, idemo dalje. Žao mi je što se sve ovo izdešavalo. Poštujem sve, volim Srbiju. Za Srbiju igram od svoje desete godine, ali desilo se to da je selektor tražio da se peva himna... Ja poštujem svakog, ali ako prema sebi ne pokažem poštovanje, posle mene ne može niko respektovati. To je bilo tako, desilo se, završavamo - rekao je Ljajić.Da li ste sa selektorom pričali o himni pre utakmice?- Nisam ja puno o tome pričao... Pričali smo, i to je to - konfuzno je govorio mladi Ljajić, jer se pojavio rođak, koji je preneo zapovest menadžera.Ostalo je neobjašnjeno zašto pevanje himne ugrožava Ljajićevo samopoštovanje i da li će promeniti stav o „Bože pravde“, jer je Mihajlović pored forme zatražio od svakog igrača da dosledno poštuje sporazum o ponašanju, koji su svi potpisali.

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je Ljajić tako prekršio Sporazum o ponašanju koji je Mihajlović uveo u nacionalni tim.

"Selektor je održao sastanak sa Ljajićem. Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pevao himnu Srbije i da tu neće biti promene, Siniša Mihajlović je saopštio igraču da se vrati kući", navodi se u saopštenju FSS.

Nacionalni savez je preneo i da Ljajić nije zauvek udaljen iz reprezentacije i da će moći da se vrati ako promeni lični stav, obavesti selektora i igrama i formom zasluži poziv.

"FSS je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u "A" reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom.

Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio", naveo je FSS.

Miha znao i pre mečaPrema nezvaničnim informacijama, Mihajlović i Ljajić su pre utakmice obavili razgovor o himni, kada je igraču preneto da će biti u startnoj postavi. Istom prilikom selektor je dobio obaveštenje da su Ljajiću iz porodice sugerisali da ne peva himnu, ali nije dovoljno jasno zašto je ipak potpisao sporazum o ponašanju, što je uslov da bi se igralo za reprezentaciju.

Rosi ga napao, Srbija branilaTalentovani vezni fudbaler dobio je nepodeljenu podršku FSS, kompletne javnosti i medija u Srbiji kada ga je pre dvadesetak dana divljački napao trener Fjorentine Delio Rosi. Nije teško pronaći motiv za takav stav većine u Srbiji, jer Ljajić je bio i ostao dete Partizana i reprezentativac Srbije, srpski igrač u očima stranaca, koliko god se branio od te činjenice. Poslednjim potezom zaradiće samo naklonost pogrešnih ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=NwTzsSaMoBY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track