PRVI U GRUPI: Crnogorci u euforiji umalo srušili avion!
Foto: Profimedia

Ljubiša Tumbaković sa svojom selekcijom briljira

PRVI U GRUPI: Crnogorci u euforiji umalo srušili avion!

Fudbal -

Lepo je biti na čelu tabele, ali nerealno je pričati da smo se već posle tri kola plasirali na Svetsko prvenstvo u Rusiji, kaže za Kurir Ljubiša Tumbaković

Crna Gora slavi Ljubišu Tumbakovića, a slave i igrači prvo mesto u grupi posle tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. I to kako. „Sokolovi“ su posle pobede nad Danskom (1:0) u euforiji na letu Kopenhagen - Podgorica umalo srušili avion, a naš trener opisuje kako je sve to izgledalo.- Igrači su ostvarili veliki rezultat i zasluženo dali sebi malo oduška. Igrali su, veselili se i pevali zajedno s gostima koji su putovali s nama. Bilo je zaista lepo. Nisam mogao da im se pridružim, budući da me bole kolena, ali ako bog da da posle neke sledeće pobede i ja igram s njima - istakao je Tumbaković u razgovoru za Kurir.

Šokirali Dance... Crnogorski fudbaleri posle važne pobede
Šokirali Dance... Crnogorski fudbaleri posle važne pobede

Tumbaković kao MuslinNakon tri odigrana kola Srbija i Crna Gora su prve u svojim grupama kvalifikacija za Mundijal, a selektor „sokolova“ Ljubiša Tumbaković se slaže da je malo ko to očekivao.- Priznajem, rezultati jesu iznenađujući, tim pre što je Crna Gora u ova tri kola dva puta igrala u gostima, a i u narednom kolu ćemo gostovati selekciji Jermenije. Igrali smo protiv Rumunije, koja je bila učesnik Evropskog prvenstva u Francuskoj, Danske, koja po kvalitetu zaslužuje da se nađe tamo, kao i protiv Kazahstana. Uspeli smo da ostvarimo dve pobede, baš kao i Srbija u svojoj kvalifikacionoj grupi, i moramo da budemo zadovoljni - kaže Tumba i dodaje:- S druge strane, ni Srbija ni Crna Gora ne smeju da upadnu u euforiju i pomisle da je plasman u Rusiju obezbeđen. To je nerealno razmišljanje. Odigrana su samo tri kola, u opticaju je još 21 bod i njih tek treba osvojiti.I Prosinečki bez porazaPored Srbije i Crne Gore, odlične rezultate ostvaruje i selekcija Azerbejdžana, koja je uz veličine poput Engleske, Nemačke i Belgije jedina evropska selekcija bez primljenog gola u ovim kvalifikacijama, a s klupe je predvodi Robert Prosinečki.- Treneri s ovih prostora su uvek bili posebni, setite se samo Miljanića, Boškova, Antića i mnogih drugih, ali su dugo u senci loših rezultata klupskog fudbala. Slavoljub Muslin i Robert Prosinečki sjajno rade posao s Srbijom, odnosno Azerbejdžanom i za mene ništa od ovoga nije slučajno - kaže Tumbaković.

Srećan što ih imaJOVETIĆ I SAVIĆ SU BOGATSTVOKljučne figure u ovim kvalifikacijama za selekciju Crne Gore bili su bivši fudbaleri Partizana Mladen Božović, Stevan Jovetić i Stefan Savić, koji su, baš kao i selektor Ljubiša Tumbaković i njegov pomoćnik Zoran Mirković, fudbalsko ime gradili u beogradskom Partizanu.- Ne zaboravite, tu su i mlađi Kosović i Janković. Dakle, ima nas iz Partizana dosta, ali igrači treba da budu u prvom planu - kaže Tumbaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track