EVROPA HVALI SRBINA: Mažić sudijski Leo Mesi
Foto: Reuters

Ponos Srbije

EVROPA HVALI SRBINA: Mažić sudijski Leo Mesi

Fudbal -

Naš najbolji sudija na meču Barselona - Mančester siti (4:0) pokazao da je zreo za veliko finale LŠ

Trijumf Barselone nad Mančester sitijem jeste u igračkom smislu obeležio Leonel Mesi sa tri gola i jednom asistencijom, ali istinska zvezda najznačajnijeg duela trećeg kola Lige šampiona bio je arbitar Milorad Mažić.

Najbolji srpski sudija u potpunosti je opravdao ukazano poverenje i u izuzetno nezgodnoj i teškoj utakmici pokazao sve svoje znanje i kvalitet, pre svega osećaj za igru, kao i fantastičnu komunikaciju sa svojim kolegama Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem.

Za 90 i kusur minuta meča gotovo da nisu napravili grešku, što svedoče i komentari aktera ovog duela, kao i reakcije medija, kako u Španiji tako i u Engleskoj.

Uvek oštri Ostrvljani često imaju običaj da kao glavnog krivca za svoje neuspehe u Evropi označe arbitre, ali ovoga puta, jednostavno, nisu imali za šta da se uhvate. Crveni karton golmanu Klaudiju Bravu bio je opravdan, baš kao i crveni Džeremiju Metjuu, odnosno jedanaesterac za španski tim nakon nepropisnog starta Aleksandra Kolarova.

53. minutCRVENI KARTON KLAUDIJU BRAVUKlaudio Bravo je izvan kaznenog prostora rukom zaustavio loptu koju je uputio Luis Suarez i golman engleskog tima je zasluženo dobio crveni karton.73. minutCRVENI KARTON ŽEREMIJU MATJEURezervista Barselone je prvi žuti karton dobio u 71. minutu, a samo dva minuta kasnije napravio je novi grub prekršaj, zbog čega je dobio novu opomenu, i Francuz je opravdano zaradio isključenje.87. minutPENAL ZA BARSELONUSrpski reprezentativac Aleksandar Kolarov zakasnio je prilikom starta na Lea Mesija i udario Argentinca po nogama, pa je Mažić ispravno pokazao na belu tačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track