Političari: Ljajić je morao da peva ko i svi

Jednoglasni u oceni

Političari: Ljajić je morao da peva ko i svi

Fudbal -
Predstavnici srpskih političkih partija podržavaju potez selektora, koji je odstranio fudbalera iz reprezentacije

Jedinstveni.

Niko od predstavnika srpskih stranaka ne želi da „slučaj Ljajić“ prebacuje na vruć politički teren, ali svi se slažu da je selektor Srbije Siniša Mihajlović u pravu što ga je odstranio iz tima.

- Ne ulazeći u razloge zbog kojih Ljajić nije hteo da peva himnu, pa i u to zašto je Mihajlović to tražio, smatram da svaki dogovor sa selektorom mora da bude ispoštovan. Ukoliko se pređe preko ovoga, šta sprečava Ljajića ili nekog drugog da se ponovo slično ponese kada treba da izvrši selektorov zadatak. Apsolutno podržavam potez Mihajlovića - smatra Vuk Dinčić iz DS.

Potpredsednik SPO Žika Gojković kaže da je potpuno neverovatno da nekog treba terati da peva himnu svoje države.

- Naravno da podržavam Mihajlovića, jer se na taj način održava duh zajedništva. Kao bivši sportista smatram da je potpuno neverovatno da nekog treba terati da peva himnu svoje države, i to sada kada konačno imamo himnu. Posebno jer je potpisao sporazum o pravilu ponašanja, a sada se našao jedan koji to ne poštuje - kaže Gojković.

Portparol Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević kaže da su u svakoj organizaciji potrebni red i disciplina.

- Ne bih ovaj slučaj ubacivao u sferu politike, ali u svakoj organizaciji, bilo da je u pitanju politička stranka ili sportski kolektiv, treba da se zna red i da se poštuju pravila i dogovori. Jer kako drugačije stvari mogu da funkcionišu i da se sprovodi zacrtano? U tom kontekstu podržavam selektora Sinišu Mihajlovića i njegov potez smatram opravdanim - izjavio je Milićević.

Gojković (SPO): Adem narušio duh zajedništva u timuDinčić (DS): Dogovor se poštuje ako je potpisanMilićević (SPS): Potez Siniše Mihajlovića je opravdan

Rasim Ljajić: Adem je dete, ali je pogrešio

Lider SDPS Rasim Ljajić slaže se da je Adem pogrešio, ali veruje da još nije kasno da se greška ispravi, kako bi karijera mladog fudbalera krenula u dobrom pravcu.- On je dete, a ova kampanja nije dobra. Ovakvi potezi mogu da mu ugroze karijeru. Činjenica je da je napravio grešku, ali mislim da mu treba pomoći da izađe iz ove krize. Od FSS do medija. On je svoj patriotizam pokazao kada je odbio da igra za druge reprezentacije i kada se odlučio za Srbiju. Ipak, napravio je grešku - rekao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track