Novopazarci ogorčeni na Mihajlovića

Ponosni na Adema

Novopazarci ogorčeni na Mihajlovića

Fudbal -
Pazarci brane svog sugrađanina Adema Ljajića, ističući da je prestrogo kažnjen zbog odbijanja da peva himnu

NOVI PAZAR - Kao grom iz vedra neba!

Za Pazarce koji su s ponosom primili vest da je njihov Adem Ljajić postao izabranik Siniše Mihajlovića, to što je mladi fudbaler udaljen iz reprezentacije Srbije zato što na utakmici sa Španijom nije pevao himnu - puklo je gradom kao bomba! Na ulicama Novog Pazara to je juče bila glavna tema.

- Verujte, meni je važnije kako je igrao! Za mene on nije ni manji ni veći čovek zbog toga zna li ili ne zna himnu. U redu da je udaljen zato što nije ispoštovao neke druge dogovore, ali samo zbog himne, mislim da je prestrogo. Da je pevao himnu, mislim da ga narod ovde ne bi osudio - kaže Dejan Milovanović, sportski radnik iz Novog Pazara.

I među pazarskim taksistima Adem Ljajić juče je bio glavna tema.

- Adem je dobro postupio a Mihajlović je preterao! Ne bi trebalo ljude opterećivati time. Moj deda je sa 16 godina otišao na Drinu da brani Srbiju, i ja sam dosta dao za Srbiju, više nego neki Srbi, ali kažem da ova himna ne odgovara Bošnjacima - kaže taksista Ismet Hasanović, dodajući kako je uveren da Ademu, i da je pevao himnu, u Pazaru na tome niko ne bi zamerio.

Ismetov kolega kaže da je u srpskoj himni sporno to što se, osim Srba ne pominju drugi.- Ni Kloze ne peva nemačku himnu pa mu to niko ne zamera - podseća Ismet Hajdinović.

Samir Čuljković kaže da je igrao fudbal 22 godine i da je ogorčen zbog postupka Mihajlovića.

- Adem je ispravno postupio. Nijedan FS u svetu ne prisiljava fudbalere da pevaju himnu. U Nemačkoj reprezentaciji igra pet Turaka, ne pevaju himnu, i nikome ništa. Mihajlović je loše postupio. Čitav grad bio je ponosan zbog toga što je Ljajić reprezentativac, a sada smo ogorčeni - kaže Samir.

Dva ismeta ponosna na svog Adema
Dva ismeta ponosna na svog Adema

Vršnjaci mu ne bi zamerili da je pevao
Vršnjaci mu ne bi zamerili da je pevao

Mogao je i da peva

Mladići Stevan, Semir i Adnan, koje smo juče zatekli na novopazarskom šetalištu, misle da je Adem trebalo da peva himnu.- Da je pevao, neki bi mu zamerili, to je sigurno, ali drugi bi ga podržali. Bilo bi pola-pola - kažu oni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track