Ljajićev otac: Siniša oprosti, Adem će naučiti himnu!

Ekskluzivno za Kurir

Ljajićev otac: Siniša oprosti, Adem će naučiti himnu!

Fudbal -
Sahmir Ljajić, otac mladog fudbalera, kaže da Adem ne zna reči himne i da samo zato nije pevao na utakmici sa Španijom

NOVI PAZAR - Detinjasto shvatio obavezu!

Sahmir Ljajić, otac mladog Adema, poverio je juče Kuriru da ga je Adem pozvao pre utakmice između Srbije i Španije, pet minuta pred izlazak na teren, i pitao šta da radi, da li da peva himnu.

- „Pevaj, sine“, rekao sam mu! „Ali, ćale, ne znam reči“, uzvratio mi je. Rekao sam mu: „Sagni glavu, da se nekako provučemo, možda niko neće obratiti pažnju da li pevaš„. To je i uradio, a epilog je poznat - ispričao nam je juče u Novom Pazaru Sahmir.

On kaže da je Adema zbunilo i to što niko od prethodnih selektora, od Lajoša Kakaija i Kurčubića do Stanojevića i Petrovića, nije tražio od fudbalera da striktno pevaju himnu.

- Jednom me je zvao pre utakmice, kaže: „Ćale, dogovor je da za vreme izvođenja himne svi stavimo tri prsta na grudi, šta da radim?“ Rekao sam mu da stavi celu šaku na srce. Tako je i uradio, i niko nije pravio problem - kaže Sahmir.

Adem, nastavlja njegov otac, od desete godine igra za Srbiju i nikad se nije postavljalo pitanje da li Srbiju doživljava kao svoju zemlju.- Adem je i sam rekao da voli Srbiju, da želi da igra. Imao je ponude sa svih strana, ali izabrao je Srbiju. Mislim i da je detinjasto shvatio to što je potpisao. Svesni smo da je napravio prekršaj, pošto se potpisom obavezao na određeno ponašanje - kaže Sahmir.

Otac fudbalera dodaje da i na ovaj način želi da se izvini svima onima koji su se našli uvređeni činom njegovog sina, i moli da oproste Ademu.

- Molim Sinišu, koji je takođe roditelj, da me shvati kao roditelja, da oprosti Ademu. Mihajloviću sam neizmerno zahvalan za sve što je kao trener uradio za mog sina - kaže Sahmir.

Sada mu je, nastavlja, najvažnije da Adem nastavi da igra, da prebrodi ovu situaciju.- Ubuduće sve zavisi od Ademove forme, od igara koje bude prikazivao. I, naravno, odazvaće se svakom eventualnom pozivu selektora Srbije. Za to vreme dužan je da nauči reči himne i nadam se da će to uraditi - zaključuje Sahmir, dodajući da će sve učiniti da se ova situacija prevaziđe, izgladi, i da Adem ponovo zaigra za reprezentaciju.

Ljajića bilo sramota same himne ili što ne zna reči?
Ljajića bilo sramota same himne ili što ne zna reči?

Nije očekivao kaznu

Sahmir Ljajić otkriva da je najteže upravo Ademu, koji se nadao da će proći nekažnjeno.- Doživeli smo dva stresa u kratkom vremenu, i najvažnije je da to ne ostavi traga na Ademu, da nastavi da igra. Mada, bilo je u njegovoj karijeri i težih situacija. Adem je ovo mnogo teško doživeo, potajno se nadao, verovao da neće biti kažnjen - kaže Sahmir Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track