I Bufon na ispitivanju u policiji
Foto: Rojters

Afera sa nemaštanjem utakmica

I Bufon na ispitivanju u policiji

Fudbal -
Kapiten fudbalske reprezentacije Italije će dati iskaz o utakmici između Sijene i Novare

FIRENCA - Kapiten fudbalske reprezentacije Italije i golman Juventusa Đanluiđi Bufon poslednji je u nizu igrača koje će ispitati policije nakon najnovije afere sa nameštanjem utakmica.

Prema pisanju Gazete delo sport policija će ispitati Bufona zbog njegove izjave date posle utakmice prethodne sezone u Seriji B između Sijene i Novare (2:2) za koju se sumnja da je nameštena.

"Ako dve ekipe žele da odigraju nerešeno, onda je to njihova stvar. Bolje dvoje povređenih nego jedan mrtav", rekao je tada Bufon.

Tužilac iz Kremone Roberto di Martino koji vodi istragu nazvao je tu izjavu pogrešnom interpretacijom i savetovao Bufonu da ubuduće ne daje slične komentare.

Trener Sijene na pomenutom meču bio je sadašnji šef stručnog štaba Juventusa Antonio Konte.

Osim njega u najnovijoj aferi saslušani su reprezentativci Italije Domeniko Krišito, koji je zbog toga odlučio da ne putuje na EP, zatim defanzivac Juventusa Leonardo Bonući, dok su uhapšeni kapiten Lacija Stefano Mauri i bivši fudbaler Đenove Omar Milaneto.

Italijanski premijer Mario Monti rekao je posle svega da bi možda najbolje rešenje za fudbal u toj zemlji bilo da se suspenduju sva takmičenja na dve do tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track