(VIDEO) CRNO-BELI OSVOJILI SURDULICU Trojka Partizana na krilima Đurđevića, golman Radnika sve rešio
Foto: Saša Pavlić

Valjak se vratio na pobednički put

(VIDEO) CRNO-BELI OSVOJILI SURDULICU Trojka Partizana na krilima Đurđevića, golman Radnika sve rešio

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u Surdulici 3:1 (2:0) u utakmici 14. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su se izjednačili s Vojvodinom na drugom mestu na tabeli sa po 29 bodova, s tim što Novosađani imaju meč manje (suta gostuju u Nišu), dok im Crvena zvezda, takođe sa utakmicom manje (sutra dočekuje Rad), beži tri boda.

Radnik je deseti sa 15 bodova.

Dvostruki strelac za crno-bele bio je Đurđević, a jednom je mrežu Radnika zatresao i Leonardo, dok je jedini gol za domaćina postigao Zlatanović, inače Partizanovo dete.

Gosti su do ubedljive prednosti od 2:0 došli golovima postignutim u rasponu od 68 sekundi. Đurđević je načeo Radnik u devetom minutu, a već u sledećem precizan je bio i Leonardo.

Izabranici trenera Marka Nikolića kontrolisali su igru, diktirali ritam, mogli čak i do ubedljivijeg vođstva u prvom poluvremenu...

Međutim, tek što je počelo drugo poluvreme, u 47. minutu, Zlatanović je iskoristio uspavanost gostujuće odbrane i smanjio na 1:2.

Sve dileme otklonjene su u 76. minutu kada je Đurđević postigao svoj drugi gol posle katastrofalne greške golmana Čančarevića.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Novi Pazar, dok Radnik gostuje Vojvodini.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:3!

81. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Radin je šutirao pored gola posle velike greške Pavlovića.

76. minut - GOOOLLL - 1:3 - ĐURĐEVIĆ! Golman Čančarević je napravio veliku grešku, promašio je loptu, pa se Đurđević ušetao u gol.

75. minut - Saša Ilić beleži 793. meč za Partizan, jer je zamenio Božinova.

55. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Božinov je proigrao Đurđevića, koji nije dobro primio loptu kada se našao sam pred Čančarevićem, koji je onda intervenisao.

53. minut - Radin je dobio jak udarac potkolenicom u glavu!

47. minut - GOOOLLL - 1:2! ZLATANOVIĆ! Milovanović je centrirao sa desnog krila, a Zlatanović ispred štopera Partizana poslao loptu u mrežu. Inače, Zlatanović je "Partizanovo dete".

Kraj prvog poluvremena!

38. minut - PREČKA! Leonardo je sa 18 metara želeo da lobuje Čančarevića, ali je pogodio prečku.

36. minut - ŠANSA za RADNIK! Šutirao je Radović iz okreta, ali preko gola.

26. minut - VELIKA ŠANSA za PARTIZAN! Božinov se našao sam pred golmanom Radnika i šutirao, a Čančarević je odbranio.

17. minut - ŠANSA za RADNIK! Ponovo je golman Kljajić dobro intervenisao, ovaj put posle slobodnjaka Adamovića.

10. minut - GOOOLLL - 0:2 - LEONARDO! Gosti su duplirali vođstvo samo 68 sekundi posle vodećeg gola. U akciji su učestvovali svi ofanzivci Partizana, dok lopta nije došla do Brazilca, koji je imao otvoren šut i pretvorio ga u gol.

9. minut - GOOOLLL - 0:1! ĐURĐEVIĆ! Balažic je glavom izbacio loptu iz Partizanovog šesneasterca, Božinov je na prvu izbacio loptu preko polovine, a Đurđević istrčao kontru, izašao sam pred golmana Čančarevića i matirao ga.

7. minut - Počelo je žustro. Već je bilo nekoliko oštrih startova na obe strane.

3. minut - ŠANSA za RADNIK! Fransis je proigrao Radovića, koji je u kazneni prostor ušao po desnoj strani i šutirao, ali je Kljajić odbranio.

1. minut - Utakmica je počela.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16:58 - Igrači izlaze na teren uz "Marš na Drinu"

SASTAVI:

RADNIK: Čančarević, Milovanović, Vlahović, Adamović, Nikolić, Fransis, Radović, Pavlović, Gojković, Vuković, Zlatanović.

PARTIZAN: Kljajić, Radin, Miletić, Milenković, Balažic, Everton, Marjanović, Leonardo, Stevanović, Božinov, Đurđević.

16:43 - Nišlije prekinule Partizanovu serijuTim trenera Marka Nikolića bio je u seriji od sedam pobede u prvenstvu i Kupu kada ga je u prošlom kolu zaustavio niški Radnički i to u Humskoj - 1:1. Radnik je u poslednja dva kola zabeležio pobede, u Surdulici je pao Novi Pazar 3:1, a onda je kao gost savladao Bačku 2:0.

16:30 - 0:2 je najopasniji rezultatRadnik i Partizan sastajali su se tri puta prošle sezone. Posle iznenađenja u Surdulici (2:2), uprkos vođstvu crno-belih od 2:0, Partizan je zabeležio dve pobede nad Radnikom - 3:2 kod kuće i 4:0 u gostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track