(VIDEO) BARSA I RONALDO GORELI U PAKLU MARAKANE: Ovo je meč koji Delije nikad neće zaboraviti
Foto: FK Crvena Zvezda

Dogodilo se pre dve decenije

(VIDEO) BARSA I RONALDO GORELI U PAKLU MARAKANE: Ovo je meč koji Delije nikad neće zaboraviti

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde sa pomešanim osećanjima sećaju se odiseje svog kluba u Evropi na jesen 1996.

Toliko sreće i ponosa, ali i tuge, jer je ta odiseja završena brže nego što su se "Delije" nadale. Zvezdi predvođenoj Vladimirom Petrovićem Pižonom na put je stala moćna Barselona već u drugom kolu Kupa pobednika kupova.

Upravo na današnji dan pre 20 godina, 31. oktobra 1996, odigran je revanš na beogradskoj "Marakani".

Crveno-beli su u kvalifikacijama za KPK eliminisali škotski Harts, a onda odigrali dvomeč sa Kajzerslauternom, koji navijači pamte po rođenju nove zvezde - Dejana Stankovića.

Onda je usledio megdan sa Barsom na "Nou Kampu", koji je domaćin dobio rezultatom 3:1. Tada je Bratislav Živković postigao gol nade za Pižonov tim.

"Delije" su na revanšu napravile spektakularnu atmosferu, koja je davala dodatnu snagu crveno-belima. Uspešno su prokosili ekipi predvođenoj Ronaldom, Stoičkovim, Luisom Enrikeom, Gvardiolom, Blanom... Ne samo što je parirala, već je Zvezda povela u 47. minutu golom Zorana Jovičića. Tada su nade pristalica crveno-belih podgrejane da bi njihovi ljubimci mogli do podviga...

Međutim, te nade je već u sledećem napadu ugasio Đovani, izjednačivši i postavivši konačan rezultat.

Ipak, svakom zvezdašu je taj meč ostao duboko urezan u sećanju, što zbog atmosfere na "Marakani", što zbog prkosa prema moćnoj Barsi...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track