TOMISLAV KARADŽIĆ ZA KURIR: Ne dam da prođe Kosovo!
Foto: Dado Đilas

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije

TOMISLAV KARADŽIĆ ZA KURIR: Ne dam da prođe Kosovo!

Fudbal -

Počasni predsednik FSS optimista pred donošenje presude Arbitražnog suda u Lozani povodom žalbe Srbije na odluku UEFA da primi Kosovo u svoje članstvo

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić svedočio je zajedno s generalnim sekretarom Nebojšom Ivkovićem pred sudijama Arbitražnog suda u Lozani povodom žalbe naše fudbalske organizacije na prijem tzv. FS Kosova u članstvo UEFA.Saslušanje je trajalo šest sati, a sudija je obećao da će odluku doneti u najkraćem mogućem roku.Karadžić ističe da je optimista, uprkos saznanju da se u praksi suda u Lozani retko događalo osporavanje odluka FIFA i UEFA.Saslušan sam- Saslušan sam u ulozi svedoka, sve je trajalo dosta dugo, negde oko šest sati. Saopštio sam stavove naše strane i nakon svega mislim da nismo bez šansi. Postoji osnov za optimizam, ali moramo sačekati presudu - priča Karadžić za Kurir.Na dan kad je obavljeno prvo i jedino ročište u procesu srpskog osporavanja članstva Kosova u UEFA, nemački list Algemajne cajtung objavio je tekst koji se bavio posledicama uspeha FSS u Lozani.Podrška Nemaca- Zanimljiv tekst! Moguće je da će se ostvariti predviđanja nemačkog novinara, a mi to i želimo, jer napravljen je opasan presedan gaženjem statuta i prijemom nekog subjekta u UEFA koji nije priznata država. Ne mislim da će biti problem ako Kosovo bude odstranjeno iz kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine, to je rešivo - rekao je Karadžić.

OhrabrujućeARBITRAŽNI SUD PROTIV UEFA ILI FIFAPreinačena odluka disciplinskog tela UEFA da utakmicu Srbija - Albanija u Lozani registruje 3:0 za „orlove“. Pobeda službenim rezultatom dodeljena je Albaniji.Šestogodišnju zabranu obavljanja funkcija Mišelu Platiniju zbog učešća u korupcionaškom skandalu sud u Lozani smanjio na četiri godine.FS Severne Irske žalio se 2010. godine zbog popustljivosti FIFA prema FS Republike Irske, koja je igrače rođene u britanskom delu ostrva uzimala za svoje nacionalne selekcije. Sud u Lozani naložio je FIFA da striktno primenjuje svoja pravila kako bi se zaustavio odlazak fudbalera Severne Irske u Republiku Irsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track