Linčovan sudija u Hrvatskoj, policajac najviše tukao

jedva izvukao živu glavu

Linčovan sudija u Hrvatskoj, policajac najviše tukao

Fudbal -
Svi su trčali za mnom, a udarao me tko god je stigao, rekao fudbalski delilac pravde Ivan Čužić, koji je napadnut nakon utakmice lokalne lige

VRBOVEC - Ako je suditi prema "ispovesti" mladoga fudbalskog sudije Ivana Čužića (23), prošle srede jedva je spasao živu glavu kada ga je na igralištu u Gaju nadomak Vrbovca napao "stampedo" ogorčenih fudbalera kluba NK Gaj nakon prvenstvene utakmice 1. županijske nogometne lige istok, piše Slobodna Dalmacija.U "špicu napada" na sudiju bio je senior Gaja Anđelko Kuten, inače radnik Policijske uprave zagrebačke koji ga je "častio" psovkama, šakama i pretnjama te mu na kraju poderao i dres.Celi juriš na sudiju Čužića nakon meča koji je između NK Gaja i NK Kroacija iz Nove Kapele završio izjednačenim rezultatom, promatrali su redari, a izbezumljeni sudija je nakon napada potražio lekarsku pomoć u KBC-u Rebro zbog lakših ozleda: rasečene obe usne i niz hematoma po telu.Osim Kutena, kojeg je disciplinski sud suspendovao na mesec dana, u napadu besa zbog navodno "okončanja utakmice bez odigrane nadoknade izgubljene minutaže" učesvovali su još i Stjepan Leljak, Siniša i Bojan Čerkez, Željko Horvat, kao i službene osobe kluba - predstavnik Josip Benko i rukovodilac osiguranja Vlado Pankretić.

- Čim sam odsvirao kraj utakmice, do mene je dotrčao kapiten Stjepan Leljak i rekao: "Zašto nisi produžio utakmicu više jer mi moramo pobediti ili ćemo ispasti iz lige!" Povukao me za dres i za rukav. Tad je krenuo stampedo na mene od igrača do službenika NK Gaja. Došao je Kuten i udario me šakom u glavu. Usnice su mi počele krvariti i dao sam se u beg prema delegatu Anđelku Peteku. No, kad sam vidio da me on ne može zaštititi, odjurio sam do voditelja osiguranja Pankretića koji je zamahnuvši rukom prema meni rekao: "... ti mater... tako ti i treba!" - pojašnjava još uvek šokirani sudija Čužić, dodajući kako je nastavio sumanuto trčati dalje ne bi li se spasio, ali je sad za njim i Pankretić trčao sve do ograde koju nije mogao preskočiti.

Sateran je u ugao, a dalje iživljavanje nad njim su nastavili, dodaje, Siniša i Bojan Čerkez koji nisu štedeli šaka ni cipela.- Svi su trčali za mnom ko za zecom i proklizavali se da me sapletu. Okružili su me, Kuten me držao za dres, šaketali su me ko god je stigao, a pridružio im se i Josip Benko. Vikali su mi: "Ubiću te! Živ se nećeš izvući odavde!" Odjurio sam nekako do svlačionice. Kao da sam izašao iz vešmašine. I pomoćnog sudiju su uhvatili i tresli rukama. Nazvao sam 112, a oni policiju koja je brzo došla. Niko od redara nije hteo da mi pomogne. Oni su uživali u svemu.

Sreća da sam brz i spretan, jer da sam kojim slučajem pao na tlo, ostao bih nepokretan od njihovih udaraca. Bio sam van sebe. Prestravljen. Otac me je, nakon iskaza u policiji, odvezao u bolnicu. Ovaj sramotni čin nikako ne ide u prilog mojoj karijeri koja je tek startovala - zaključio je Čužić, ogorčen sramotnom reakcijom fudbalera i celog osoblja NK Gaj na njegovo suđenje koje je, kaže, trajalo ukupno 93 minuta, piše Slobodna Dalmacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track