Vokri: Na Kosovu navijamo za Đokovića

i naš i svetski

Vokri: Na Kosovu navijamo za Đokovića

Fudbal -
Vokri je naveo da su poznati fudbaleri Miloš Krasić i Milan Biševac poreklom sa Kosova, on je takođe naglasio da se na Kosovu s velikom pažnjom prate uspesi najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

BEOGRAD - Predsednik kosovskog Fudbalskog saveza Fadilj Vokri rekao je da bi pozvao srpske igrače Miloša Krasića i Milana Biševca u kosovsku reprezentaciju, kao i da na Kosovu pomno prate uspehe Novaka Đokovića, čija je porodica kako je istakao s istih prostora.

Vokri je naveo da su poznati fudbaleri Miloš Krasić i Milan Biševac poreklom sa Kosova i da je prvenstveno važno da "oni mogu da biraju", ukoliko bi oni to želeli.

"Zvali bi ih sigurno, njima su vrata kosvske reprezentacije širom otvorena", poručio je svojevremeno proslavljeni napadač beogradskog Partizana.

Vokri je potvrdio da kosovski FS željno iščekuje eventualnu dozvolu međunarodne (FIFA) i Evropske fudbalske federacije (UEFA) da njihova reprezentacija može da igra prijateljske utakmice sa članicama tih organizacija.

"Dugo čekamo tu odluku, a problem je u statutu UEFA prema kojem država mora da bude član Ujedinjenih nacija. Mi smo veoma razumni u svojim potraživanjima, idemo korak po korak i verujem da će nam uskoro biti dopušteno da igramo prijateljske međunarodne utakmice", ocenio je Vokri i dodao da bi to predstavljalo pretposlednji korak pred učlanjenje u FIFA i UEFA.

On je podsetio da brojni albanski fudbaleri igraju u inostranim klubovima i smatra da bi kosovska reprezentacija mogla da bude kvalitetan sastav.

"Neki od njih igraju za Albaniju, Švajcarsku ili Švedsku, a za nas kao savez važno je samo da oni nemaju pravne prepreke. Da li bi prihvatili da igraju za Kosovo, to je na njima. Do sada smo igrali nezvanične utakmice sa Saudijskom Arabijom i švajcarskim klubom Ksamaksom, na primer, ali samo sa igračima iz domaćih klubova", naveo je Vokri.

Prema njegovim rečima, neophodno je uspostaviti dobre odnose u regionu, prvenstveno sa zemljama bivše Jugoslavije, sve u interesu napretka fudbala.

"Ne treba da podsećam da je za moj bivši klub Partizan navijalo više od polovine žitelja Kosova. Taj klub je uvek bio otvoren, možda najotvoreniji u bivšoj Jugoslaviji. I sada sam u dobrim odnosima sa crno-belima, imam kontakte", kazao je Vokri

On je naglasio da se na Kosovu s velikom pažnjom prate uspesi najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

"Đokovićeva porodica je poreklom odavde. Naravno da svi pratimo njegove uspehe, mislim da ceo region navija za njega. Đoković je prevazišao sve okvire", poručio je Vokri i podvukao neophodnost "gajenja dobrih odnosa", jer, kako je ocenio, "evropske integracije potrajaće kratko i više neće biti granica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track