HOĆE LI GA GVARDIOLA POMILOVATI: Jaja Ture se izvinio Sitiju zbog nesporazuma
Foto: AP

Obrt na pomolu

HOĆE LI GA GVARDIOLA POMILOVATI: Jaja Ture se izvinio Sitiju zbog nesporazuma

Fudbal -

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture izvinio se klubu zbog nesporazuma iz prošlosti, kako je naveo. Reprezentativac Obale Slonovače nije bio u timu Pepa Gvardiole od avgusta zbog izjava njegovog menadžera Dimitrija Seluka tokom leta.

Gvardiola je istakao da 33-godišnji Ture neće biti u timu sve dok se zajedno sa svojim menadžerom ne izvini zbog kritikovanja odluke da ga izostavi sa spiska igrača za Ligu šampiona.„Želim da se izvinim – u svoje ime i onih koji me predstavljaju – menadžmentu kluba i svima onima koji rade u njemu zbog nesporazuma iz prošlosti. Te izjave ne predstavljaju moje mišljenje o klubu i ljudima koji rade ovde. Ne osećam ništa osim poštovanja prema Mančester Sitiju i želim sve najbolje klubu. Ponosan sam što sam deo istorije ovog kluba i želim da pomognem Sitiju da bude još uspešniji. Živim da bih igrao fudbal i zabavljao navijače“, objavio je Ture na zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

Seluk je u avgustu izjavio da je Gvardiola ponizio Turea, a to je bila samo jedna od izjava upućenih španskom stručnjaku, koji je potom izjavio:

„Kao trener ne mogu da prihvatim da kada igrač ne igra samo priča, priča i priča za medije“.Ture je svoju poslednju utakmicu za Siti odigrao 24. avgusta u duelu sa Steauom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track