PREVARANT: Funkcioner DSS uhapšen zbog golmana Vladimira Stojkovića
Foto: Printscreen

Velika akcija specijalnog tužilaštva

PREVARANT: Funkcioner DSS uhapšen zbog golmana Vladimira Stojkovića

Fudbal -

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnja da je Uroš Janković dodelio spornu parcelu reprezentativcu Srbije

BEOGRAD - Funkcioner DSS Uroš Janković uhapšen je juče zbog sumnje da je na prevaru dodelio građevinsko zemljište golmanu Vladimiru Stojkoviću, saznaje Kurir.Janković je spornu državnu parcelu dodelio fudbaleru prošle godine dok je bio na funkciji zamenika predsednika Gradske opštine Čukarica.Kako saznajemo, on je za taj posao dobio novčana sredstva koja prelaze milionski broj.Specijalni timSpecijalni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić oformio je poseban tim od različitih stručnjaka iz više oblasti koji radi na ovom slučaju. Posle hapšenja usledilo je i saslušanje Jankovića u specijalnom tužilaštvu, a kako saznajemo, Nenadić je izdao nalog za hapšenje još nekoliko osoba koje su pomogle u ovoj prevari. Veruje se da su među pomagačima još neki funkcioneri opštine Čukarica, koji su morali da završe posao kroz dokumentaciju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal još nije izdalo zvanično saopštenje i objasnilo koja tačno krivična dela su počinili osumnjičeni. Međutim, kako Kurir saznaje, Janković bi najpre trebalo da bude osumnjičen za krivično delo zloupotrebe položaja, jer je malverzaciju s građevinskim zemljištem mogao da sprovede iz fotelje funkcionera opštine Čukarica. Ostali osumnjičeni teretiće se i za falsifikovanje dokumenata, podstrekivanje na krivično delo, primanje mita.

Zanimljivo je da je u toku svog mandata kao zamenik predsednika opštine Janković potpisao ugovor sa FK Čukaričkim, klubom za koji navija od malih nogu, o dodeli zemljišta na deset godina.Čudan ugovorUgovor je potpisan 14. jula 2015. godine u prostorijama Gradske opštine Čukarica na Šumadijskom trgu. Zvanično obrazloženje prilikom potpisivanja bilo je da je dodeljivanjem zemljišta Čukaričkom „zaštićena državna imovina“. Kako je tada navedeno, ovo je prvi takav ugovor između države i privatnog kluba. Ugovor kojim je predviđeno da bude zaštićena državna imovina, ali su planirana i ulaganja kluba, potpisali su zamenik predsednika opštine Čukarica Uroš Janković i direktor FK Čukarički Dragan Ilić.Janković je postao zamenik predsednika opštine kad je lista Dveri-DSS osvojila mandate u lokalnom parlamentu.

Vladimir Stojković za KurirZNAM ŠTA JE, ALI NEMAM KOMENTARGolman Vladimir Stojković, koji od juče boravi u Kući fudbala u Staroj Pazovi, gde se reprezentacija Srbije okupila pred meč s Velsom, saslušao je pitanje Kurira da li je umešan u nelegalnu dodelu zemljišta, koje mu je ustupljeno preko zamenika predsednika GO Čukarice Uroša Jankovića, ali je kazao da zasad ne želi ništa da komentariše.- Znam o čemu je reč, ali zasad nemam komentar - rekao je kratko Stojković.

ekipa kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track