ZA UBISTVO "MANIJAKA" OSUĐEN NA 20 GODINA: Porodica i navijači Željezničara iz Sarajeva u šoku VIDEO
Foto: Avaz/F. Fočo

Nezadovoljni presudom

ZA UBISTVO "MANIJAKA" OSUĐEN NA 20 GODINA: Porodica i navijači Željezničara iz Sarajeva u šoku VIDEO

Fudbal -

Sarajlija Izudin Tahirović (26) osuđen je na 20 godina zatvora za ubistvo Mirze Raščića. Ubistvo se dogodilo prošle godine u aprilu u prostorijama FK Željezničar, čiji je član Raščić bio.

Po izricanju presude ispred suda u Sarajevu prostestvovali su članovi porodice ubijenog i brojni navijači Željezničara, članovi navijačke grupe "Manijaci". Uprkos tome što je Izudin Tahirović dobio maksimalnu kaznu za delo koje je počinio, oni su izrazili nezadovoljstvo presudom.

"Hvala što ste nas podržavali u našoj borbi za istinu. Našeg Mirzu, koliko je god Tahirović dobio, ništa ne može vratiti. Znači, on će za jedno 20 godina hodati ulicom, a moj Mirza neće nikada", rekla je Zerina Raščić, sestra ubijenog Mirze.

Izudin Tahirović, Foto: Avaz/F. Fočo
Izudin Tahirović, Foto: Avaz/F. Fočo

Inače, 16. aprila 2015. godine Raščić je sa svojim drugovima s tribine u prostorijama udruženja "Plavih" prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničara.

Prema izjavama svedoka, Tahirović se tog dana sukobio s Amarom Zulićem, koji je takođe bio u prostorijama udruženja. Otišao je iz prostorija udruženja navijača, ali se brzo vratio i ispalio četiri metka u pravcu Raščića koji je sedeo u levom delu prostorije. Raščić je nedugo nakon toga preminuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track