(VIDEO) NEZASLUŽEN NEUSPEH: Orlovi poraženi od Ukrajine u poslednjem meču u 2016. godini
Foto: Dado Đilas

Prijateljski meč u Harkovu

(VIDEO) NEZASLUŽEN NEUSPEH: Orlovi poraženi od Ukrajine u poslednjem meču u 2016. godini

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Ukrajine u Harkovu u prijateljskom meču - 0:2 (0:1).

Golove za domaćina postigli su Šakov iz 38. minutu i Jarmolenko iz penala u 87.

Bio je to meč u kome su selektori Andrej Ševčenko i Slavoljub Muslin ukazali priliku igračima koji prethodno nisu imali značajnu minutažu u svojim reprezentacijama. Ujedno, bila je to poslednja utakmica u 2016. godini i za Ukrajince i za Srbe.

Ovo je bio prvi neuspeh naše reprezentacije otkako je selektor postao Slavoljub Muslin.

Ukrajinci su poveli iskoristivši uspavanost ili neuigranost odbrane "orlova", a tačku na meč stavili su iz penala, koji je švedski sudija Martin Stembergson dosudio posle starta Stefana Mitrovića upravo nad Jarmolenkom. Najblaže rečeno diskutabilna odluka.

Nije srpska reprezentacija imala mnogo šansi, kao ni domaća selekcija, ali je Stembergson trebalo da dosudi najstrožu kaznu za "orlove" dva puta za šest minuta, posle saplitanja Aleksandra Kataija u 52. i igranja rukom jednog domaćeg fudbalera u 58.

Kada se podvuče crta, Srbija nije bila slabiji rival, a kada je već morala da doživi poraz, bolje je što se to sada desilo, u prijateljskom meču.

Inače, ovo je bio peti duel Ukrajine i naše reprezentacije, svi su imali prijateljski karakter, i sve ih je dobila Ukrajina.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:0!

87. minut - GOOOLLL - 2:0 - JARMOLENKO iz PENALA! Stembergson je pokazao na belu tačku posle starta Stefana Mitrovića na Jermolenku, koji je zatim bio precizan sa 11 metara. Ivanović je dobio žuti karton zbog protesta.

83. minut - ŠANSA za UKRAJINU - Butko je zalomio Mladenovića, ušao u kazneni prostor po desnoj strani i levom nogom ciljao suprotni ugao, ali je bio zamalo neprecizan.

77. minut - Ivanović je zamenio Ignjoskog.

69. minut - Sada Muslin pojačava napad, ušao je Aleksandar Mitrović.

65. minut - Ševčenko uvodi sve jače adute, sada je ušao Jarmolenko, umesto mladog Cigankova.

60. minut - ŠANSA za SRBIJU! Radoja je tukao, lopta se odbila od jednog Ukrajinca, maltene pogodila u glavu Markovića, koji ju je prosledio ka golu, ali je Bojko intervenisao.

58. minut - Ponovo su "orlovi" tražili penal zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača, ali kao i šest minuta ranije Stembergson se oglušio na te zahteve.

52. minut - Katai je prošao kroz domaću odbranu, onda je sapleten, pa je pao. Naši fudbaleri su verovali da će dobiti penal, ali je švedski arbitar pokazao da se igra nastavi.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Muslin je napravio tri izmene - golman Jovanović umesto Rajkovića, Marković i Pešić umesto Tošića i Pavlovića. Jovanović i Pešić su debitanti.

Kraj prvog poluvremena - 1:0!

38. minut - GOOOLLL - 1:0 - ŠAKOV! Iskoristio je smušenost srpske odbrane i sa pet metara savladao Rajkovića.

31. minut - Sporti ritam utakmice, bez izjedne šanse.

18. minut - Bez uzbuđenja u Harkovu u poslednjih desetak minuta.

7. minut - Još jednom je zapretio Pavlović, ponovo posle centaršuta Zorana Tošića, ovaj put sa samo nekoliko metara, ali je golman Bojko pravovremeno intervenisao.

4. minut - Prvi pokušaj "orlova". Tukao je Pavlović sa 12, 13 metara, ali preko gola.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

UKRAJINA: Bojko – Butko, Ordec, Krivcov, Fedeckij – Sidorčuk, Šahov, Mališev – Cigankov, Karavejev – Zozulja

SRBIJA: Rajković – Pejčinović, S. Mitrović, D. Tošić – Ignjoski, Gudelj, Radoja, Mladenović – Z. Tošić, Katai – Pavlović

Meč sudi Šveđanin Martin Stembergson.

19:25 - "Orlovi" se zagrevaju

"Orlovi" su osokoljeni dobrim rezultatima u kvalifikacijama za SP 2018. U subotu su u Kardifu osvojili bod protiv Velsa - 1:1. Sada su drugi u grupi sa osam bodova, dva manje od Republike Irske i dva više od Velsa.

Ukrajinci su pobedili Finsku 1:0 i imaju takođe osam bodova. Kao i Srbija, i Ukrajina je druga u svojoj grupi, iza Hrvata sa deset bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track