CRNI DANI: Mančester junajted dužan 337 miliona funti
Foto: Manchester United

U KANALU

CRNI DANI: Mančester junajted dužan 337 miliona funti

Fudbal -

MANČESTER - Prihodi Mančester junajteda pali su usled neuspelog pokušaja kluba da zaigra Ligu šampiona ove sezone. Finansijska revizija za prvi kvartal ove godine pokazala je da su ukupni prihodi pali za 3.4 miliona funti (2.8%), dok je priliv od ulaznica takođe u padu za čak 32.3% na 16.8 miliona funti.

Pad prihoda je veći utoliko što je klub odigrao tri meča manje na domaćen terenu nego u istom periodu 2015. godine. Istovremeno, dug kluba porastao je za 18 odsto na 337.7 miliona funti, najviše zahvaljujući padu funte u odnosu na dolar nakog referenduma o Bregzitu.

Izvršni direktor kluba Ed Vudvord priznaje da je klub u finansijskim teškoćama, ali veruje da će one biti kratkoročne.

- Naši finansijski rezultati slabiji su u odnosu na prošlu godinu, ali to je uglavnom posledica neigranja u Ligi šampiona - rekao je Vudvord za Bi-Bi-Si.

Mančester junajted je minulog leta potrošio veliki iznos za pojačanja, među kojima su Zlatan Ibrahimović i Pol Pogba, čiji je transfer postao najveći u istoriji fudbala. "Crveni đavoli" trenutno se nalaze na šestom mestu u Premijer ligi, igraju četvrtfinale Liga kupa, ali se nalaze na trećem mestu u grupi A Lige Evrope, s neizvesnim izgledima za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track