(VIDEO) MINIMALAC PLAVACA U MIDLZBROU: Dijego Kosta odveo Čelsi na vrh tabele Premijer lige
Foto: Reuters

Matić igrao ceo meč

(VIDEO) MINIMALAC PLAVACA U MIDLZBROU: Dijego Kosta odveo Čelsi na vrh tabele Premijer lige

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras na gostujućem terenu Midlzbro sa 1:0, u utakmici 12. kola Premijer lige i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je Dijego Kosta u 41. minutu, kada se do njega odbila lopta posle kornera koji je izveo Eden Azar. To je sedmi gol Koste u poslednjih sedam utakmica u Premijer ligi na gostujućem terenu. On je postigao 10 golova u prvenstvu i ima tri asistencije.

Pre tog gola Čelsi je imao nekoliko prilika, ali nije uspeo da ih iskoristi, pre svih Viktor Mozes i Pedro.

Čelsi je na početku drugog poluvremena mogao da uveća vođstvo, ali je golman Viktor Valdez dobro odbranio šut Markosa Alonsa u 46. minutu. Pedro je imao šanse i u drugom poluvremenu, a u 64. minutu pogodio je prečku.

Midlzbro je zapretio u 75. minutu, ali je preko gola šutirao Adama Traore, a isti igrač je četiri minuta kasnije dobro dodao loptu u šesnaesterac do Alvara Negreda, koji pokušao iz voleja, ali je golman "plavaca" Tibo Kurtoa odlično odbranio.

Do kraja utakmice šansu je imao David Luiz, ali je posle slobodnog udarca loptu poslao pored stative.

Nemanja Matić je odigrao ceo meč za "plavce", dok je Branislav Ivanović u igru ušao u 89. minutu.

Ekipa Antonija Kontea ostvarila je šestu uzastopnu pobedu i preuzela je prvo mesto na tabeli sa 28 bodova, ispred Liverpula i Mančester sitija koji imaju po 27. Midlzbro je pretrpeo peti poraz u prvenstvu i zauzima 15. mesto na tabeli sa 11 bodova.

Diego Costa Goal HD - Middlesbrough 0 - 1... by worldfoot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track