BLOG UŽIVO, VIDEO: Hamiltonu pol pozicija pred odlučujuću trku sezone
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Hamiltonu pol pozicija pred odlučujuću trku sezone

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:45 - Konte: Suviše je rano da se govoriti o tituliTrener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je da je današnji meč protiv Totenhema pokazao da je suviše rano govoriti o osvajanju titule u Premijer ligi. Čelsi se danas ponovo vratio na prvo mesto na tabeli Premijer lige, pošto je u londonskom derbiju posle preokreta pobedio Totenhem sa 2:1. "Suviše je rano da se govoriti o tituli. Premijer liga je veoma teška. Totenhem je danas pokazao da ima šest ili sedam klubova koji mogu da osvoje titulu. Za nas je važno da nastavimo u ovom stilu i da podižemo svoje samopouzdanje", rekao je Konte za britanske medije. Čelsi je prvi na tabeli sa 31 bodom, odnosno ima bod više od Liverpula i Mančester sitija. Arsenal na četvrtom mestu ima 25 bodova, dok je Totenhem peti sa 24. Ekipa Antonija Kontea u narednom kolu gostuje Mančester sitiju.

23:20 - Cedevita pala u SkopljuKošarkaši Karpoš Sokoli pobedili su večeras u Skoplju ekipu Cedevite sa 89:81 (25:12, 20:22, 21:20, 23:27) u 11. kolu Jadranske lige. Makedonskoj ekipi ovo je tek druga pobeda u regionalnom takmičenju, posle trijumfa nad Budućnošću, dok je Cedevita upisala četvrti poraz. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Zeković sa 23 poena, Zoran Vrkić je ubacio 19, a Dragan Labović 16 poena. U ekipi Cedevite najbolji je bio Rajan Boatrajt sa 23 poena. Karpoš u narednom kolu gostuje Zadru, dok Cedevita dočekuje Olimpiju.

23:01 - Sevilja pobedila Valensiju i preskočila BarselonuFudbaleri Sevilje pobedili su večeras na svom terenu Valensiju sa 2:1 u utakmici 13. kola španske Primere. Sevilja je posle osme pobede u šampionatu druga na tabeli sa 27 bodova, odnosno ima šest bodova manje od prvoplasiranog Real Madrida, a bod više od Barselone koja svoj meč 13. kola igra u nedelju. Valensija, na drugoj strani, ne zna za pobedu u Primeri već peto kolo za redom i nalazi se na 16. poziciji sa samo 11 osvojenih bodova. Sevilja je povela autogolom Ezekijela Garaja u 53. minutu, Munir el Hadadi je izjadnačio 12 minuta kasnije. Pobedu domaćoj ekipi doneo je Nikolas Pareha u 75. minutu. U narednom kolu Sevilja gostuje Granadi, dok Valensija dočekuje Malagu. Ranije danas, fudbaleri Espanjola su na svom terenu pobedili Leganes sa 3:0. Dvostruki strelac bio je Pablo Pjati, dok je jednom mrežu gostiju zatresao i Moreno.22:50 - Milan ubedljiv protiv EmpolijaFudbaleri Milana pobedili su večeras u gostima ekipu Empolija sa 4:1 u 14. kolu italijanske Serije A. Milan je poveo golom Djanluke Lapadule u 15. minutu, ali je Rikardo Saponara samo dva minuta kasnije poravnao rezultat. Ipak, Milan je u nastavku stigao do sva tri boda. Prvo je Suso pogodio u 61. minutu za vodjstvo Milana, dva minuta kasnije Andrea Kosta je postigao autogol, a konačan rezultat postavio je Lapadula u 78. minutu. Milan je drugi na tabeli Serije A sa 29 bodova, dok je Empoli na 17. poziciji sa 10. U narednom, 15. kolu, Milan dočekuje Krotone, a Empoli ide u goste Sasuolu.

22:36 - Poketino: Zaslužili smo pobedu, bili smo bolji od ČelsijaTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je večeras da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Čelsija. Totenhem je izgubio danas od Čelsija sa 1:2 na Stamford bridžu što je prvi poraz te ekipe u Premijer ligi ove sezone. Ekipa Maurisija Poketina je povela golom Kristijana Eriksena u 11. minutu, ali je Čelsi u finišu poluvremena izjednačio pogotkom Pedra. Pobedu domaćoj ekipi doneo je Viktor Moses u 51. minutu. "Ako analizirate utakmicu, bili smo bolji od Čelsija. Nesrećno smo primili prvi gol, a zaslužili smo da na poluvreme odemo s prednošću od 2:0 ili 3:0, ne s 1:1. Mislim da smo zaslužili više. U drugom poluvremenu smo brzo primili gol, ali smo nastavili da se borimo. Nemam šta da zamerim svojim igračima", rekao je Poketino. "Ako ostavimo rezultat po strani - imali smo više loptu u svom posedu, stvorili smo više prilika, svi statistički podaci idu u našu korist, ali fudbal nije samo statistika", dodao je Poketino.22:20 - Milojević: Nema razloga da budemo nezadovoljniTrener košarkaša Mega Leksa, Dejan Milojević kazao je da nema razloga da bude nezadovoljan posle večerašnjeg poraza od Partizana u 11. kolu Jadranske lige, i ocenio da je očigledno da njegov tim popravlja formu. "Partizan je kvalitetna ekipa sa sjajnim trenerom. Nisam nezadovoljan načinom na koji smo igrali, jer smo ih nadigrali da odigraju kvalitetno. Zadržali smo egal do pred kraj, kada su oni dali neke važne koševe i zasluženo pobedili. Kada smo igrali dobro i vodili pet-šest razlike, nismo uspeli da prelomimo i da odemo na 10 i više, ali to je normalno kada je ekipa tako mlada kao što je moja", rekao je Milojević. Partizan je večeras pobedio sa 86:79, a meč je prelomljen u finišu meča.

22:04 - Džikić: Podižemo formuTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala u pobedi nad Mega Leksom u derbiju 11. kola Jadranske lige. "Utakmica je bila kao svaka koja će se ove sezone igrati izmedju Mege i Partizana: borbeno, neizvesno, sa mnogo uspona i padova. Kad smo bili mladi govorilo se da je utakmica 'prava prvoligaška', e ova je baš bila takva, takmičarska sa obe strane, niko se nikom nije povlačio. Vrlo smo zadovoljni kako smo odigrali", rekao je Džikić. Partizan je večeras pobedio sa 86:79, a meč je prelomljen u poslednjem minutu. "Igrali smo protiv ekipe koja se podigla posle početnih poraza. Što se nas tiče, mi smo malo skratili rotaciju i to je danas dalo rezultate. Generalno, mislim da smo odgovorili na njihovu potpuno nespecifičnu igru...teško je da se to iskontroliše, ali smo večeras uspeli. Idemo dalje, čekamo sledećeg protivnika", rekao je Džikić. Trenera su novinari zamolili da prokomentariše igru Stefana Birčevića i Frenka Robinsona, koji podižu formu.

21:50 - Partizan potopio Jadran za drugo mesto na tabeli RLVaterpolisti Partizana pobedili su Jadran iz Herceg Novog sa 12:9 (3:2, 3:2, 3:1, 3:4) i preuzeli mu drugu poziciju na tabeli. Najefikasniji u Partizanu sa četiri gola bio je Radomir Drašović. Po dva su dali Jakšić, Stojanović i Andrejević, a po jedan Radojević i M. Janković.

21:30 - Čilić: Imam kvalitet da pobedim Del PotraHrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da veruje da ima kvalitet da pobedi Argentinca Huana Marina del Potra i svojoj reprezentaciji donese trofej u Dejvis kupu. Hrvatska je danas povela protiv Argentine sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, pošto su Marin Čilić i Ivan Dodig u Zagrebu nadigrali Huana Martina del Potra i Leonarda Majera. Čilić će sutra u prvom meču poslednjeg dana finala igrati protiv Del Potra i ukoliko pobedi postaće tek šesti teniser od osnivanja Svetske grupe koji će učestvovati u osvajanju sva tri pobednička boda. "Ne treba mi takva motivacija. Došli smo kao ekipa i izaći ćemo kao ekipa. Ono što imamo je timski duh koji nas je krasio tokom cele sezone i doveo do ove prilike, na korak do pobede. Nije važno jesam li ja doneo sedam, osam ili deset pobeda. Uvek pobedjujemo kao ekipa", rekao je Čilić. Čilić je u prethodnih deset duela s Del Potrom slavio samo dva puta. "Očekujem drugačiji meč od dosadašnjih. On je neverovatno kvalitetan igrač. Protiv Ive je u petak pokazao kvalitet servisa i sigurnost u igri. Verujem da imam kvalitet da dodjem do pobede, a uz podršku publike biće mi lakše. Atmosfera je već u petak na mom meču bila odlična, pogotovo u ključnim trenucima u petom setu. U subotu je bila fenomenalna. Navijači su nas nosili od početka do kraja", rekao je Čilić.

21:10 - Preokret odbojkaša Novog Pazara protiv SpartakaOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras Spartak iz Ljiga sa 3:2 (24:26, 17:25, 25:18, 25:23, 15:11), u utakmici sedmog kola Super lige Srbije. Domaćina je do pobede predvodio Irfan Hamzagić koji je osvojio 28 poena, a pratili su ga Marko Radosavljević sa 14 i Dušan Lopar sa 10 poena. Najbolji u redovima gostiju bio je Ivan Glavinić sa 18 poena, Nikola Gajević dodao je 17, a Nikola Jovanović i Aleksandar Lazarević po devet. Meč u dvorani Pendik pratilo je oko 500 gledalaca, a trajao je 124 minuta. Novi Pazar je i dalje treći na tabeli sa pet pobeda i dva poraza, dok je Spartak šesti sa tri pobede i četiri poraza. Novi Pazar će u narednom kolu gostovati poslednjeplasiranom Kleku, dok će Spartak biti domaćin Ribnici.

20:50 - Bajern pobedio Bajer LeverkuzenFudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na svom terenu Bajer Leverkuzen sa 2:1 u 12. kolu nemačke Bundeslige. Bajern je poveo golom Tijaga Alkantare u 30. minutu, ali je samo pet minuta kasnije izjednačenje Bajeru doneo Hakan Čalhanoglu. Konačan rezultat postavio je Mats Humels u 56. minutu. Bajern je tako upisao prvu pobedu posle dva kola i drugi je na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, odnosno ima tri boda manje od prvoplasiranog Lajpciga. Bajer je deveti sa 16 bodova. Šampion Bundeslige u narednom kolu gostuje Majncu, dok Bajer na svom terenu igra protiv Frajburga.

20:20 - Čonbuk osvojio Azijsku LŠFudbalski klub Čonbuk iz Južne Koreje osvojio je danas titulu u Azijskoj ligi šampiona, pošto je ukupnim rezultatom 3:2 slavio protiv Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Čonbuk je u prvom meču slavio na svom terenu sa 2:1, a današnji revanš završen je nerešeno 1:1. "Bio je ovo težak meč za nas, ali uradili smo ono što je trebalo da uradimo. Bili smo spremni za bilo koju situaciju", rekao je trener Čonbuka Čoi Kang-he. Južnokorejskoj ekipi ovo je druga titula u Ligi šampiona i predstavljaće Aziju na klupskom svetskom prvenstvu.

19:55 - Torino nadigrao KjevoFudbaleri Torina pobedili su na svom terenu ekipu Kjeva 2:1 u meču 14. kola italijanske Serije A. Oba gola za ekipu Siniše Mihajlovića postigao je Falke u 36. i 38. minutu. Jedini strelac za goste bio je Ingles u 86. minutu. Adem Ljajić odigrao je ceo meč za Torino, a zaradio je i žuti karton. Saša Lukić bio je na klupi za rezerve. Ivan Radovanović odigrao je ceo meč za Kjevo. Torino je šesti na tabeli sa 25 bodova, dok je Kjevo 11. sa 18.

19:35 - Mornar pobedio KrkuKošarkaši Mornara pobedili su večeras na svom terenu ekipu Krke sa 86:73 (22:31, 25:15, 17:12, 22:15) u utakmici 11. kola Jadranske lige. Mornar su do treće pobede u regionalnom takmičenju predvodili su Antabija Voler i Lamont Džons sa po 20 poena. Krka je, na drugoj strani, upisala peti poraz, a najefikasniji u slovenačkom timu na današnjem meču bio je Marko Luković sa 17 poena. Mornar u narednom kolu gostuje Igokei, dok Krka na svom terenu dočekuje Partizan.

19:15 - Srpski strelci blistali u SmederevuSrpski strelci osvojili su danas pet zlatnih, pet srebrnih i osam bronzanih medalja na takmičenju "Velika nagrada Smedereva", u konkurenciji oko 150 mladih strelaca iz devet zemalja, to u kategorijama do 16 godina), 17 i 18 i juniorskoj ( 19 i 20 godina), u konkurenciji, saopštio je večeras Treljački savez Srbije. U gađanju vazdušnom puškom odličjima su se okitili članica Novog Sada 1790 Sanja Vukašinović (juniorka), Jovana Jović iz Novog Beograda Ušće u kadetskoj konkurenciji, mlađi junior Đorđe Rančić ("Lukanjac") i kadet Đorđe Savić ("Oko sokolovo"). U gađanju pištoljem prvo mesto u konkurenciji juniora "upucao" je Branko Mašanović (Policajac), koji je sa 569 krugova postigao i najbolji rezultat dana ovim oružjem u muškoj konkurenciji. Vukašinovićeva je "ubila" najbolji rezultat puškom kod dama, visokih 416,3 kruga. U nedelju će na smederevskom strelištu biti održan "Valter kup".

18:45 - Lalatović: Srećno smo pobediliTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da je njegova ekipa srećno stigla do trijumfa protiv Bačke i dodao da ne bi bilo nezasluženo i da je meč završen remijem. "Iskreno, čak i da se meč završio nerešeno, mislim da ne bi bilo nepravedno, ali eto, sreća je ovoga puta bila na našoj strani, za razliku od utakmica u Lučanima i u Nišu, gde smo gubili sa igračem manje", rekao je Lalatović. Vojvodina je danas pobedila Bačku u gostima sa 1:0 u 17. kolu Super lige Srbije. "Došli smo ovde sa htenjem da pobedimo i na teren sam izveo ofanzivan sastav, kako bismo što pre došli do gola. Nismo u tome uspevali, a Bačka se sjajno branila i dobro zatvorila sve prilaze svom golu", rekao je trener Vojvodine. "U prvom poluvremenu smo propustili nekoliko prilika, dok Bačka nije imala neke izrazite prilike. Na pauzi smo se dogovorili da zaigramo još agresivnije i izađemo visoko, jer smo znali da će nam biti mnogo lakše da igramo ukoliko postignemo taj jedan gol. Nismo želeli da se branimo i zato mislim da smo na kraju nagrađeni za odlučujući pogodak", dodao je Lalatović. 18:20 - Hrvatska bolja u dublu, vodi 2:1 protiv ArgentineTeniska reprezentacija Hrvatske povela je protiv Argentine sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, pošto su Marin Čilić i Ivan Dodig bili bolji od Huana Martina del Porta i Leonarda Majera. Hrvatski dubl je slavio sa 7:6, 7:6, 6:3 posle dva sata i 45 minuta igre. Prvog dana finala, u petak, prvi bod Hrvatskoj doneo je Čilić pobedom nad Federikom Delbonisom, a potom je Del Potro bio bolji od Ive Karlovića. Sutra su na programu dva meča u pojedinačnoj konkurenciji. Od 14.00 sastaju se Marin Čilić i Huan Martin del Potro, a nakon njih u možda i odlučujućem petom susretu snage će odmeriti Ivo Karlović i Federiko Delbonis.18:00 - Ajntraht pobedio i Dortmund, Gladbah opet bez pobedeFudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta napravili su danas iznenađenje pobedivši na svom terenu Borusiju Dortmund sa 2:1, u 12. kolu Bundeslige, posle čega su se popeli na treće mesto tabele. Borusiji je ovo bio treći poraz u sezoni i sada je na petom mestu, sa 21 bodom, tri manje od Ajntrahta i Bajerna, koji igra kasnije danas, i devet bodova manje od lidera Lajpciga. Ajntraht je poveo golom Sabolča Hustija u 46. minutu, a izjednačio je Pjer-Emerik Obamejang u 77. Samo dva minuta kasnije, Husti je sjajno pronašao Harisa Seferovića, koji je sa ivice šesnaesterca postigao gol za novu pobedu Ajntrahta, sedmu u sezoni. Borusija Menhengladbah odigrala je i sedmu utakmicu bez pobede u Bundesligi, pošto je danas kod kuće igrala 1:1 sa Hofenhajmom. Gladbah je poveo golom Mahmuda Dahuda u 25. minutu, a izjednačio je Nadim Amiri u 53. Borusija je sada 13. sa 13 bodova, dok je Hofenhajm peti sa 22 boda.

17:40 - Nemačka i Čile u istoj grupi na Kupu konfederacijaŠampioni sveta i Južne Amerike, Nemačka i Čile, igraće u istoj grupi na Kupu Konfederacija 2017. godine, odlučeno je danas žrebom u Kazanju, u Rusiji, koja će biti domaćin Mundijala 2018. U istoj grupi, Grupi B, još su i Australija i prvak Afrike, koji će biti poznat u februaru. Šampion Evrope, reprezentacija Portugala, igraće u Grupi A sa Rusijom, Meksikom i Novim Zelandom. Kup Konfederacija održaće se od 17. juna do 2. jula 2017. godine u Rusiji, godinu dana pre Svetskog prvenstva. Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je ranije danas da je budućnost tog takmičenja posle 2017. godine neizvesna.17:20 - Veselinović: Vratile nam se ranije dobre igreTrener fudbalera Javora Miloš Veselinović rekao je posle današnje pobede u Novom Pazaru (2:1) da su se njegovom timu vratile neke ranije dobre igre, koje su, međutim, bile nagrađene osvajanjem najviše jednog boda. "Veoma stresna utakmica za nas posle lošeg prvog poluvremena u kojem je domaćin vodio i stvarao šanse. Izjednačili smo u pravom trenutku i deo utakmice koji nam je pripao krunisali smo još jednim golom. Imali smo sreće, domaćin je promašivao, ali vratilo nam se što ranije dobre igre nismo naplatili drugačije nego serijom remija", rekao je Veselinović. Pred oko 1.000 gledalaca na Gradskom stadionu u Novom Pazaru domaćin je u vođstvo golom Envera Alivodića u 12. minutu, a domaći tim je do odmora propustio još nekoliko povoljnih prilika, uključujući i stativu Alivodića u 38. minutu. Izjednačenje ekipi iz Ivanjice doneo je Husnidin Gafurov u 48. minutu, a konačnih 1:2 postavio je Ivan Cvetković u 75. minutu iz jedanaesterca, koji je dosuđen posle prekršaja Miloša Tintora nad Darkom Bjedovim. Novopazarci su do kraja izveli nekoliko opasnijih napada, a Alivodić je u 84. minutu pogodio prečku. Igrači Pazara tražili su da sudija Ilija Brdar iz Novog Sada dosudi jedanaesterac u 65. minutu zbog igranja rukom Milana Sprema, ali je glavni arbitar pokazao da se igra nastavi.17:00 - Hamiltonu pol pozicija pred odlučujuću trku sezoneVozač Mercedesa, aktuelni šampion Luis Hamilton osvojio je danas "pol" poziciju za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednju trku u ovoj sezoni Formule jedan koja će odlučiti o šampionu. U konkurenciji vozača, sa 12 bodova više od Hamiltona, jeste njegov klupski kolega Niko Rozberg, koji ;je danas imao drugo najbolje vreme na stazi Jas marina, sporije za tri desetinke od Britanca. Na trećoj poziciji je Danijel Rikardo iz Red Bula. Rozberg bi mogao da osvoji svoju prvu titulu, ako sutra bude ispred Hamiltona. Šampion bi mogao da osvoji svoju četvrtu titulu, a za to treba da pobedi, a da Nemac ne bude među prva tri.Ima još načina na koje bi šampion mogao da odbrani titulu: Hamilton bi mogao da bude drugi, ali onda bi Rozberg mogao da bude sedmi ili niže. Hamilton bi mogao da bude treći, a Rozberg da bude 10; ili da bude na podijumu, a da Rozberg ne završi trku.16:45 - Siti posle preokreta pobedio BarnliFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas posle preokreta u gostima Barnli sa 2:1 i tako ostali u vrhu tabele i posle 13. kola. Siti je trenutno prvi, sa dva boda više od Čelsija, koji kasnije danas igra protiv Totenhema, i tri boda više od Liverpula, koji, takođe danas, igra protiv Sanderlenda. Barnli je poveo golom Dina Marnija u 14. minutu, a preokret je doneo Serhio Aguero pogocima u 37. i 60. minutu.

16:23 - Tavamba novi napadač PartizanaKamerunski fudbaler Leandre Tavamba prvo je pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku.Tavamba među crno-bele kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Kairatom, dok je sa Partizanom dogovorio trogodišnju saradnju.Promocija 27-godišnjeg napadača zakazana je za sutra od 13 sati na stadionu Partizana.Tavamba je u karijeru počeo u kamerunskoj Union Duali, a igrao je još za slovačke timove Nitru i Ružomberok, češke Zlate Moravce, libijski Al Ahli, pre nego što se u Kairatu zadržao šest meseci.

15:12 - Vojvodina u finišu slomila Bačku, Mladost se izjednačila sa NapretkomFudbaleri Vojvodine pobedili su danas u gostima Bačku sa 1:0 u 17. kolu Super lige Srbije i tako zadržali korak za Partizanom na drugom mestu tabele.Bačka se dugo držala protiv Vojvodine, ali je u finišu meča drugi žuti karton dobio Zoran Švonja, a gostujući tim je iskoristio brojčanu prednost. Pobednički gol postigao je Nikola Ašćerić u 89. minutu, oko pola sata pošto je ušao u igru sa klupe za rezerve. Vojvodina je u završnici imala još jednu dobru priliku, ali je Lazar Zličić bio neprecizan.Vojvodina i Partizan sada imaju po 38 bodova, tri manje od Crvene zvezde, koja kasnije danas igra u gostima protiv Metalca. Crno-beli su u petak pobedili Napredak sa 3:2.Mladost je izbila na treće mesto, pošto je na svom terenu pobedila čačanski Borac 3:0. Tim iz Lučana poveo je autogolom Marija Maslaća već u četvrtom minutu, da bi posle toga Milan Bojović pogocima u 20. i 63. minutu stavio tačku na utakmicu.Mladost se ovom pobedom izjednačila po bodovima s kruševačkim Napretkom, koji je u petak izgubio od Partizana. Oba tima imaju po 31 bod. Borcu je ovo bio peti uzastopni poraz, tako da je ostao na dnu tabele sa osam bodova.Spartak je u gostima pobedio niški Radnički sa 1:0 i tako mu prišao na dva boda. Radničkom je ovo bio treći uzastopni poraz i sada ima 27 bodova na šestom mestu, dok je Spartak došao na sedmo. Pobednički gol postigao je Nemanja Milić u 87. minutu.Javor je u gostima posle preokreta pobedio Novi Pazar sa 2:1 i tako prešao u gornji deo tabele sa 23 osvojena boda. Pazarci su poveli golom Envera Alivodića u 12. minutu. Izjednačio je Husnidin Gafurov u 47, a pobedu timu iz Ivanjice doneo je Ivan Cvetković iz penala u 47. minutu.Pazaru je ovo bio 11. poraz u sezoni i sada je pretposlednji, sa 12. bodova.Čukarički nije uspeo da ostvari treću uzastopnu pobedu, pošto je danas u gostima odigrao 1:1 s Radnikom iz Surdulice. "Brdjani" su poveli golom Ismaela Fofane u 27. minutu, a domaći tim je izjednačio preko Miloša Adamovića u 73. minutu.Čukarički je 12. sa 17 bodova, a Radnik 13. sa 16.Voždovac i Rad odigrali su 0:0 na stadionu "Na krovu". Gostujući tim, Rad, završio je utakmicu sa devet igrača, a veći deo meča igrao je oslabljen. Petar Jovanović dobio je drugi žuti karton u 39. minutu, a Zoran Ljubinković u 72.Rad je sada 10. na tabeli sa 20 bodova, a Voždovac je 11. sa 18. ;

11:32 - Inter rekonstriuše tim: Stižu Rodrigez, Verati i LindelofMilanski Inter rekonstruisaće ekipu u zimskom prelaznom roku, petorica fudbalera napustiće klub, a u novajlije biće uloženo 150 miliona evra, prenose danas italijanski mediji.Kako pišu "Korijere delo Sport" i "Tutosport", vlasnici iz Kine pomenuti iznos ponudiće za transfere veziste Real Madrida i Pari Sen Žermena Džejmsa Rodrigeza, odnosno Marka Veratija, kao i defanzivca Benfike Viktora Lindelofa.U Interu su svi ljuti posle očajnih rezultata ove sezone, posebno zbog eliminacije u grupnoj fazi Lige Evrope, pa su na izlaznim vratima Stevan Jovetić, Gabrijel Barbosa, Davide Santon, Džonatan Bijabijani i Felipe Melo.Fudbaleri Intera nalaze se na tek 9. mestu na tabeli Serije A sa 18 bodova, u sezoni u kojoj je plan bio da se vrati u Ligu šampiona.

10:55 - Henes se vratio na čelo BajernaLegenda Bajerna Uli Henes ponovo je postavljen za predsednika minhenskog kluba na izbornoj Skupštini pred čak 7.000 delegata.Henes se vraća na čelo Bajerna posle skoro tri godine, kada je zbog utaje poreza i zatvorske kazne morao da se povuče.On je bio jedini kandidat za predsednika, imao je čak 97 odsto podrške delegata i tako nasledio privremeno rešenje Karla Hofnera."Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i obećam da neću razočarati. Držaćemo se svi zajedno i boriti protiv rivala, a drago mi je da pored Borusije Dormtund za protivnika imamo i Lajpcig", rekao je Henes.Henes je u martu 2014. osuđen na troipogodišnju zatvorsku kaznu zbog pronevere 3,5 miliona evra preko švajcarskih bankovnih računa, a potom pušten kada je odslužio pola kazne.

10:22 - Augentaler: Švajnštajger ide u ČikagoNekadašnji reprezentativac Nemačke i bivši kapiten Bajerna Klaus Augentaler izjavio je da će njegov zemljak Bastijan Švajnštajger sigurno nastaviti karijeru u Čikago Fajeru.Britanski mediji preneli su da se fudbaler Mančester Junajteda sastao sa trenerom MLS ligaša Veljkom Paunovićem i dogovorio trogodišnji ugovor vredan 16,5 miliona dolara."Čuo sam i mislim da će preći u SAD, iako ima ponude velikih evropskih timova i iz Turske. Zbog MLS lige Bastijan je odbacio sve druge opcije", rekao je Augentaler za Omnisport, poznat i po čuvenom autogolu kojim je Crvena zvezda prošla u finale Kupa šampiona 1991. godine, kada je kasnije osvojila najvredniji klupski trofej.Švajnštajger je ove sezone u nemilosti menadžera Junajteda Žozea Murinja, još nije odigrao nijedan meč u Premijer ligi, pa je odlazak u januaru logičan potez.Fudbaleri Čikaga iza sebe imaju lošu sezonu jer su zauzeli 20. mesto u MLS ligi, ali u novoj imaju znatno više ambicije.

09:38 - Jokić zapažen u porazu Denvera, Bjelica tri poenaKošarkaši Oklahome, na čelu sa sjajnim Raselom Vestbrukom, savladali su rano jutros posle produžetaka Denver, Nikole Jokića, 132:129 u nastaku NBA lige.Vestbruk je ostvario novi tripl-dabl sa 36 poena, 18 asistencija i 12 skokova, pratio ga je Viktor Oladipo sa 26, dok je kod Denvera najbolji bio Vilson Čendler sa 32 koša.

Za poraženi sastav Nikola Jokića je ubacio sedam poena, ali i dodao šest skokova, pet asistencija i dve blokade za 29 minuta na terenu.

Nemanja Bjelica postigao je tri poena u trijumfu Minesote nad Finiksom 98:85, ali i imao po dva skoka i ukradene lopte za 13 minuta.Timbervulvse je nosio Endru Vigins sa 25 poena, Karl-Entoni Tauns ubacio je 22, dok se u Sansima istakao Erik Bledso sa 23 poena.Možda i najveće iznenađenje večeri priredio je Detroit pobedom nad Los Anđeles Klipersima 108:97, ali Boban Marjanović nije dobio šansu da igra u prvom porazu ekipe iz Kalifornije u gostima ove sezone.Pored Vestbruka, junak večeri bio je i Džejms Harden jer je sa 23 poena, uz po 10 skokova i asistencija, bio najzaslužniji za pobedu Hjustona u Sakramentu 117:104.Ostali rezultati: Orlando - Vašington 91:94, Klivlend - Dalas 128:90, Njujork - Šarlot 113:111 (posle produžetka), Filadelfija - Čikago 89:105, Indijana - Bruklin 118:97, Memfis - Majami 81:90, Milvoki - Toronto 99:105, Juta - Atlanta 95:68, Portland - Nju Orleans 119:104, LA Lejkers - Golden Stejt 85:109.

09:00 - Hrvatska - Argentina 1:1 posle prvog danaPosle prvog dana finala Dejvis kupa između Hrvatske i Argentine u Zagrebu rezultat je 1:1.Marin Čilić je doneo vođstvo Hrvatskoj pobedom nad Federikom Delbonisom 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, da bi Argentinci izjednačili zahvaljujući Huanu Martinu Del Potru jer je savladao Iva Karlovića 6:4, 6:7, 6:3, 7:5.Danas je na programu duel dublova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track