ŠTOPER POSTAO ŠPIC: Muslinov sin kao Tadić

Može i to

ŠTOPER POSTAO ŠPIC: Muslinov sin kao Tadić

Fudbal -

Mlađi sin selektora srpske fudbalske reprezentacije Slavoljuba Muslina čupa švajcarski Volen iz propasti

Možda niste znali da nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Muslin (31) trenutno nastupa u švajcarskoj drugoj ligi, u dresu ekipe Volena.Sin selektora „orlova“ igra standardno, čovek je od poverenja svakog trenera, a Volen ih je za prethodna tri meseca menjao dva puta jer im ne cvetaju ruže.

Dobija naslednika... Dušan Tadić
Dobija naslednika... Dušan Tadić

Volenu predstoji borba za opstanak, a Muslin bi mogao da postane ključni igrač u toj teškoj misiji. Novi trener Frančesko Gabrijele odlučio je da leči neefikasnost tima Muslinovim prebacivanjem iz defanzivne u napadačku ulogu, kao pakera iza špica, nešto što kod njegovog oca u reprezentaciji Srbije radi Dušan Tadić.Ako bi se moglo suditi po prvim utakmicama u novoj roli, Muslina i Volen čekaju lepši dani. Već je zabeležio dve asistencije, od kojih je poslednja protiv Vintertura donela njegovoj ekipi jedini gol i tri boda. Međutim, nije sve idealno. Pozicija na terenu u blizini protivničkog šesnaesterca dovela ga je nekoliko puta u priliku za gol, pa se nije snašao kao napadač iako je, prema izveštajima u lokalnim novinama, morao da pogodi mrežu.

Ponosni otac... Slavoljub Muslin
Ponosni otac... Slavoljub Muslin

Uprkos promašajima, novinari su baš od Muslina juniora tražili mišljenje o utakmici, na šta su njegovi saigrači imali komentar.- Bože, sad će davati intervjue i kad ne postiže golove - rekao je Muslinov partner iz poslednje linije tima Sead Bajrović.

MARKO MUSLINRođen: 17. jun 1985. godineVisina: 185 cmPozicije: levi i desni štoper, zadnji vezni i ofanzivni vezniDržavljanstvo: srpsko i francuskoKlubovi: Crvena zvezda, Monako, Viljem II, Lirs, Lokomotiva Sofija, Vil, Lozana, VolenTrenutna cena: 100.000 evraNajveća vrednost u karijeri: 400.000 evra u sezoni 2011/12.Nema menadžera

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track