(VIDEO) MINIMALAC ZA MURINJOV OSMEH: Mančester junajted pobedio Totenhem i krenuo ka Ligi šampiona
Foto: Reuters

Mhitarjan jedini strelac

(VIDEO) MINIMALAC ZA MURINJOV OSMEH: Mančester junajted pobedio Totenhem i krenuo ka Ligi šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu Totenhem sa 1:0 u 15. kolu Premijer lige i tako se primakli svom današnjem rivalu na tri boda zaostatka.

Tim Žozea Murinja je pred više od 75.000 gledalaca na Old Trafordu napadao uglavnom iz kontri i prepustio je svom protivniku kontrolu lopte. Totenhem je, međutim, imao samo jednu dobru šansu na meču, i to iz slobodnog udarca.

Pobednički gol postigao je Henrik Mhitarjan u 29. minutu. Ander Erera je ubacio loptu unapred, a jermenski reprezentativac je utrčao, pokupio je, utrčao u šesnaesterac i snažnim šutem pod prečku savladao Uga Lorisa.

Junajted je mogao i ubedljivije da pobedi. Mhitarjan je pre gola propustio dobru šansu, a Zlatan Ibrahimović je takođe u prvom poluvremenu imao sjajnu šansu da postigne gol, ali je nije iskoristio.

Pol Pogba je u drugom poluvremenu imao dve odlične prilike, ali je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a posle mu je Loris odbranio šut.

Junajted je sada šesti na tabeli sa 24 boda, dok je Totenhem peti sa 27. Mančester siti ima 30 bodova, koliko ima i Liverpul, ali utakmicu manje. Vodeći Čelsi ima 37, a drugoplasirani Arsenal 34.

Čelsi je ranije danas pobedio Vest Bromvič sa 1:0 i tako ostvario devetu uzastopnu pobedu u Premijer ligi.

Sautempton je danas kod kuće pobedio Midlsbro 1:0. Kasnije igraju Liverpul i Vest Hem.

Henrik Mkhitaryan Goal HD Manchester United 1 0... by reddefutbol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track