OGLASIO SE KLUB IZ BORČE: Evo šta iz BSK-a kažu povodom optužbi za nameštanje utakmica
Foto: Fonet

Skandal u Prvoj ligi Srbije

OGLASIO SE KLUB IZ BORČE: Evo šta iz BSK-a kažu povodom optužbi za nameštanje utakmica

Fudbal -

BSK iz Borče se oglasio povodom optužbi da je učestvovao u nameštanju utakmica Prve fudbalske lige Srbije.

BSK se našao u epicentru skandala zajedno sa ČSK-om iz Čelareva i Odžacima.

"Povodom odapetih otrovnih strelica na naš klub i posle još jednog pokušaja da se minimizira sve ono što smo postigli za gotovo 80 godina postojanja, smatramo za potrebu da se obratimo srpskoj sportskoj-fudbalskoj javnosti", kaže se na početku saopštenja kluba iz Borče.

"Odmah moramo da postavimo pitanje: Kome i zašto smeta BSK iz Borče? Zašto se ime našeg kluba uvlači u priče koje sa nama nemaju nikakve veze? Zar neko ponovo ima nameru da nas 'u interesu srpskog fudbala' preseli u niži rang?! Tako nešto se već desilo pre nekoliko sezona, kada smo zbog 'fudbalskih centara' bukvalno isterani iz Super lige!", dodaje se u saopštenju.

"U prošlosti, ali i u toku tek završene polusezone, uvek smo skretali pažnju na stvari koje su nam smetale. Tražili smo zaštitu regularnosti, ukazivali na sudijske greške, ali svi ti zahtevi su završavali u nečijoj korpi za otpad. I ove jeseni mnogi su požurili da nam serviraju priču, kako su se navodno, 'seljaci zaleteli' kada smo u prvih pet kola ostvarili četiri pobede. Kada su nam mnogi čestitali na partiji protiv Mačve iz Šapca... Ali, zato, kada BSK uđe u krizu igre i rezultata, pa u osam mečeva osvoji samo dva boda, onda je sve uredu".

Iz BSK-a poručuju da je njihovo "dvorište čisto".

"Nećemo i ne želimo da se bavimo drugima, gledamo samo svoje dvorište. Ono je čisto. Domaćinsko. Kao takvi, želimo da klub uzdižemo na svim nivoima. Da unapredimo infrastrukturu, postavimo teren sa veštačkom podlogom, izradimo reflektore... Za razliku od drugih, nikada nismo dobili ničiju pomoć ili bar podršku. Godinama, decenijama se finansiramo iz džepova jednog čoveka, predsednika Dragomira Vasića Baje. Baš iz tog razloga, pogodile su nas konstatacije: 'Fudbalska mafija', 'Mešetari', 'Nameštanje utakmica', 'Osumljičeni za lažiranje' i sl".

I na kraju u saopštenju se zaključuje:

"Na današnji dan BSK iz Borče nikome ne duguje bodove, niti nama neko duguje. BSK nikome ne duguje ni dinar, ali u isto vreme, imamo dosta ne naplaćenih sredstava koji nisu ni malo zanemarljivi, a odnose se na realizovane transfere od prodaje igrača i trening kompenzacije. Imamo i više nerešenih slučajeva koji se vode pred organima FS Srbije, a koji i dalje nisu rešeni iz nama nepoznatih razloga. Zato, fudbalska gospodo, zaobiđite BSK iz Borče kada vam na um padnu mutne radnje. Ovde ih nema. Pogledajte svoje dvorište. Naše je, ponavljamo – čisto!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track