KRSTAJIĆ VRATIO U ŽIVOT ZRNIĆA: Zvezdaš ponosan na prijateljstvo s partizanovcem

Prijateljstvo jače od rivalstva

KRSTAJIĆ VRATIO U ŽIVOT ZRNIĆA: Zvezdaš ponosan na prijateljstvo s partizanovcem

Fudbal -

Branislav Zrnić, član Zvezdine skupštine, ponosan na prijateljstvo s partizanovcem Mladenom Krstajićem, koji mu je dao 10.000 evra za operaciju

Osobe sa invaliditetom u Srbiji, a i šire, pozivam da ne klonu duhom i da se ne zatvore u četiri zida. Snovi su zaista ostvarivi, poručuje Branislav Bane Zrnić (36) iz Kikinde.Zakletom zvezdašu od malih nogu ovog jula se ispunila velika želja - postao je član Skupštine KK Crvena zvezda.- Još mislim da sanjam, jer sam sada u okruženju ljudi kojima je Crvena zvezda u srcu. Svi su me lepo prihvatili, od predsednika Nebojše Čovića do trenera Dejana Radonjića. Učestvovanje u radu ovog tela, ali i redovni odlasci iz Kikinde na utakmice u Pionir ili Arenu, za mene su nešto poput terapije. Imam urođenu mišićnu distrofiju šaka, laktova i stopala - kaže Bane za Kurir.

Ovaj Kikinđanin je ipak netipičan „delija“. Ponosan je na dugogodišnje prijateljstvo sa deklarisanim partizanovcem i bivšim fudbalskim asom Mladenom Krstajićem.- Pred odlazak na operaciju šake na jednoj nemačkoj klinici Krstajić je došao do moje vikendice. Od nekog je čuo da je prodajem. Kad sam počeo da mu objašnjavam kakva me je muka poterala, doslovce je rekao: „Izvini, ali ako misliš da ću ja da kupim tvoju vikendicu da bi ti išao na operaciju, onda nisi normalan. A na operaciju ćeš ići.“ Dao mi je 10.000 evra. Redovno me je obilazio nakon operacije - priseća se Bane.

Način da se odužiTVORAC ČUVENOG TRANSPARENTABane je tvorac čuvenog transparenta koji je krasio tribine na mečevima fudbalske reprezentacije.- Dok je Krstajić još igrao u Šalkeu, rešio sam da mu se odužim za dobročinstvo. Napravio sam transparent dug 12 metara na kom piše „Jedan je Mladen Krstajić“. Kad se iz Bundeslige vratio u Humsku, odlazio sam na Partizanov stadion da ga gledam. Transparent je uvek kačila moja drugarica iz Kikinde Marija Marjanović. Taj transparent je ostao Grobarima - kaže Bane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track