ZVEZDINA LEGENDA O TRENERU: Grofe, odluči se
Foto: Saša Pavlić, Zorana Jevtić

Idi ili ostani Zvezdina legenda o treneru

ZVEZDINA LEGENDA O TRENERU: Grofe, odluči se

Fudbal -

Čista posla Razgovarali smo s Miodragom Božovićem. Rekao je da mu treba još sedam dana da bi dobro razmislio o svemu, kaže za Kurir počasni predsednik Dragan Džajić

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić kaže da ne zna hoće li Miodrag Božović ostati trener.Legendarni fudbaler i funkcioner crveno-belih bio je jedan od osmorice članova uprave Crvene zvezde koji su bili na sastanku sa Grofom Božovićem u klupskom hotelu. Trener prvaka Srbije tražio je pauzu u pregovorima kako bi još jednom sabrao utiske i konačno odlučio o svojoj sudbini.Velike turbulencije- Razgovarali smo s Grofom, to nije tajna. Rekao je da mu treba još sedam dana da bi doneo konačnu odluku. Na njemu je da odluči, zato smo se i dogovorili da sačekamo još nekoliko dana - rekao je za Kurir Dragan Džajić.Dosta turbulencija imala je Zvezda tokom jeseni, posebno posle ispadanja iz Evrope.- Teško je bilo posle Ludogoreca i Sasuola. Očekivanja javnosti i armije navijača bila su ogromna. Svi su nas već videli u nekom od evropskih takmičenja, ali plasirati se tamo nije lako. Kada nismo uspeli da uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, neprijatelji su odmah pokazali svoje lice. Ali i neki nazoviprijatelji. Činili su sve da nas poremete i skrenu s pravog puta.Evropa je rak-rana za navijače Crvene zvezde. Poslednji put klub je u nekoj od grupa dva velika takmičenja bio 2007. godine.Traži se samo prvo mesto- Pre tri godine bilo je važno samo da pobedimo i budemo prvaci zemlje. Da vratimo titulu na Marakanu. Sad je želja Evropa, što je u neku ruku i normalno, s obzirom na istoriju i tradiciju kluba. Tako je to u Zvezdi, koja uvek igra pod pritiskom i gde se uvek traži samo prvo mesto - zaključio je Dragan Džajić.

MobilizacijaTITULA JE NAJVAŽNIJADragan Džajić smatra da je za Crvenu zvezdu najvažnije da na kraju prvenstva bude prva i izbori pravo da igra kvalifikacije za Ligu šampiona.- Crvena zvezda je prva na tabeli, sa šest bodova viška ispred prvog pratioca. To je najvažnije, iako na proleće predstoje teške utakmice u prvenstvu, ali i kupu. Očekujem da će biti više navijača i da ćemo se svi radovati novoj tituli - jasan je Džajić.

Poseta Zvezdin šef obilazi sinove dejana i milanaBOŽOVIĆ OTIŠAO U HOLANDIJU, LALATOVIĆ OČEKUJE POZIVMiodrag Božović otputovao je u Crnu Goru, odakle će otići u Holandiju da vidi sinove. Grofu mnogo nedostaju Dejan (17) i Milan (13), koji žive s majkom u Holandiji. U krugu porodice Božović će doneti odluku o tome ostaje li ili odlazi iz Crvene zvezde. On je svoje uslove upravi predočio, a oni se tiču najviše finansija i budućih redovnih isplata, odnosno zadržavanja igračkog kadra, pre svih Donalda Mičela, Damjana le Taleka i Gelora Kange.Kako Kurir saznaje, prvi pik za novog trenera je Nenada Lalatović, koji se razišao sa novosadskom Vojvodinom. Poznato je da se Lalatović nije u ljubavi rastao sa Zvezdanom Terzićem, ali jednostavno njegovi rezultati u prethodnom periodu i činjenica da voli mlade fudbalere stavljaju ga na prvo mesto, ispred ostale dvojice kandidata, Slaviše Stojanovića i Ivana Jovanovića.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track