Najnovije vesti

OGLASIO SE I BIVŠI PREDSEDNIK VOJVODINE: Mijata prodala agencija, a ne klub
Foto: Saša Pavlić

Šćepanović o slučaju Apolon

OGLASIO SE I BIVŠI PREDSEDNIK VOJVODINE: Mijata prodala agencija, a ne klub

Fudbal

Metod prodaje igrača iz Srbije kiparskom Apolonu, odakle su posle samo nekoliko dana prodavani bogatim evropskim klubovima, osmišljen je za brzo i lako bogaćenje menadžera, a klubovi u Srbiji nisu imali nikakav mehanizam da to spreče.

Kako je to konkretno izgledalo na primeru prvotimca Vojvodine Mijata Gaćinovića, otkriva tadašnji predsednik Novosađana Zoran Šćepanović.

- Vojvodina s tim transferom nije imala ništa. Preciznije rečeno, kad sam došao u klub, zatekli smo situaciju da je on bio u vlasništvu dve agencije, iz Amerike i Kanade, koje su imale pravo da odlučuju gde on ide, dok se Vojvodina ništa nije pitala. Uz to, koliko se sećam, i sam igrač je imao veliku želju da ode u Apolon, a u razloge te želje nismo ulazili. Mi u klubu nismo obavili nijedan razgovor s nekim iz kiparske ekipe, zbog čega i ne znam zašto je on odmah otišao u Ajntraht i koji su razlozi tome - kaže Šćepanović.

Inače, Apolon je Gaćinovića kupio za 1,25 miliona evra od dve agencije, iz Delavera i Montreala, posle svega osam dana za isti novac prodao ga je Ajntrahtu, koji, prema ugovoru, ne može da ga proda za manje od 2,5 miliona evra bez pismene saglasnosti Apolona.

K. R.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...