Ronaldinjo prešao u brazilski Atletiko Mineiro

Ronaldinjo prešao u brazilski Atletiko Mineiro

Fudbal -
Ronaldinjo (32) je potpisao ugovor sa Atletikom do kraja godine i mogao bi da debituje već u sredu na prvenstvenoj utakmici protiv Baije

RIO DE ŽANEIRO - Bivši fudbaler Barselone i Milana, Ronaldinjo, potpisao je danas kratkoročni ugovor s brazilskim klubom Atletiko Mineiro, samo četiri dana posle problematičnog razlaza sa Flamengom. Dvostruki osvajač priznanja za svetskog igrača godine u izboru FIFA napustio je Flamengo tvrdeći da mu taj klub duguje 19,6 miliona dolara na ime neisplaćenih plata i bonusa.

Ronaldinjo (32) je potpisao ugovor sa Atletikom do kraja godine i mogao bi da debituje već u sredu na prvenstvenoj utakmici protiv Baije."On nije bilo koji igrač, on je Ronaldinjo. Imam reputaciju ludaka, ali nisam dovoljno lud da odbijem priliku za potpisivanje ugovora sa Ronaldinjom", izjavio je predsednik Atletika Mineiro, Alešandre Kalil. Atletiko Mineiro, uz Kruzeiro drugi najveći klub iz Belo Horizontea, samo jednom je bio prvak Brazila (1971), a prošlu sezonu je zavrsio na 15. mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track