ŽIVKOVIĆ NESTRPLJIV: Jedva čekam derbi s Olimijakosom
Foto: Živko Živković, Foto, Nebojša Mandić

Bivši golman Partizana sjajan u Grčkoj

ŽIVKOVIĆ NESTRPLJIV: Jedva čekam derbi s Olimijakosom

Fudbal -

Poslednjih meseci boravka u Partizanu, Živko Živković nije bio prvi izbor među stativama crno-belih, zbog čega je rastanak s crno-belima bio neminovan, pa je usledio odlazak u grčku Ksanti gde e izborio za mesto standardnog čuvara mreže.

Kraj 2016. godine tim iz okoline Soluna će dočekati kao drugi na tabeli, a jedan od najzaslužnijih za takav uspeh je upravo bivši golman kluba iz Humske, koji brani u odličnoj formi.

- Ovde sam već skoro četiri meseca i moram da priznam da sam zaista zadovoljan. Klub je odlično organizovan, stadion prima oko 7.000 ljudi, a na našim mečevima prosečno ima oko 5.000 gledalaca. Meni je ovo prvi put da nastupam u inostranstvu i nisam pogrešio što sam izabrao Škodu Ksanti. U pitanju je jedan od stabilnijih grčkih klubova, grad je mali, vrlo blizu Soluna, ima oko 80.000 stanovnika, uslovi za rad su fenomenalni.

Jedino što meni nedostaje je porodica. Supruga Jelena se porodila krajem leta, dobili smo sina Najdana i verujem da će mi se posle Božića i oni pridružiti. Jedva čekam da dođu - započinje priču Živko Živković i dodaje:

- Ambicije kluba su da osvojimo neko od prvih pet mesta koje vode u Evropu, a nama za sada ide baš dobro. Uspeli smo da savladamo Panatinaikos rezultatom 3:2, nerešeno bez golova smo igrali protiv PAOK, a jedino nas je AEK pobedio i to ubedljivo 1:4. Susret protiv Olimpijakosa je na programu 8. januara i to svi s nestrpljenjem očekujemo. Biće to duel prvog i drugog tima na tabeli, pa treba očekivati pravi spektakl. Mi na poslednjih osam mečeva nismo poraženi i s pravom se nadamo iznenađenju.

Iako je 2016. godina na izmaku, u grčkom prvenstvu je odigrano svega 12 kola zbog problema s huliganima, što, prma Živkovićevim rečima, svima teško palo.

- Bilo je velikih problema s huliganstvom, prvenstvo je prekidano, a najviše nam je smetalo što treniramo svaki dan, a ne znamo kad će biti utakmica, niti smo mogli da idemo kući. To je buio stvarno loš priod, ali sada je ok. Pred nama je pauza zbog praznika, a prvenstvo se nastavlja 3. januara. sa mnom u ekipi je i Đorđe Lazić, sa kojim se znam još iz Partizana. Zapravo, kod trenera Miroslava Đukića on je bio standardan igrač, a ja sam priključen prvom timu. S njim mi je mnogo lakše, jer je iskusan, dugo je u inostranstvu, pre Grčke je bio u Ukrajini i svaki njegov savet mi je dragocen.

Dok je bio standardan na golu Partizana Živko Živković je bio pozvan i u reprezentaciju Srbije, ali kasniji događaji su uticali epizoda među orlovima kratko traje.

- Bila mi je čast da budem član nacionalnog tima, jer je to san svakog igrača. Srbija trenutno ima Vladimira Stojkovića, koji je vanserisjki golman, a tu je i Predrag Rajković. Ne želim da pričam preko medija, na meni je da radim i nastavim s dobrim partijama, a ako usldi poziv naravno d aću biti tu - kaže Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track