KURIR BIO U PRAVU Zoran Šćepanović: Priznajem, prodali smo Gaćinovića
Foto: AP, Saša Pavlić

Sporni transfer

KURIR BIO U PRAVU Zoran Šćepanović: Priznajem, prodali smo Gaćinovića

Fudbal -

Nakon pisanja našeg lista bivši predsednik Vojvodine otkrio da je ustupio 75 odsto ekonomskih prava za sadašnjeg fudbalera nemačkog Ajntrahta

Bivši predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović potvrdio je pisanje Kurira o tome da je klub za vreme njegovog predsednikovanja prodao 75 odsto ekonomskih prava na Mijata Gaćinovića.

- Nisam rekao da smo zatekli stanje u kojem klub nema nikakvo vlasništvo nad igračem, nego da nismo stopostotni vlasnici ugovora Mijata Gaćinovića, budući da je 25 odsto već bilo prodato. Mi smo samo završili započeti posao, ali po daleko povoljnijim uslovima za klub. Eto, priznajem da sam se pogrešno izrazio, nisam bio precizan do kraja, ali daleko od toga da bilo koga lažem ili da imam nešto da skrivam. To nije moj manir - kaže Šćepanović za Kurir i objašnjava:

- Stvar je u tome što je Vojvodina, u trenutku kad sam došao na čelo kluba, bila vlasnik 75 odsto ekonomskih prava na pomenutog fudbalera, ali praktično ništa nije mogla da uradi bez pomenute agencije, budući da je takav bio ugovor. Slikovito da objasnim, vlasnici ovih 25 odsto imali su mogućnost stavljanja veta i nama su ruke bile vezane. Zato smo prodali preostalih 75 odsto njegovog ugovora.I kad je reč o samom prelasku Gaćinovića u kiparski Apolon, Šćepanović je želeo da modifikuje pređašnju izjavu.

- Pre neki dan sam u vašem listu rekao da nismo imali kontakt s ljudima iz Apolona, iza čega i sada stojim, ali da bi bih izbegao opasnost da i u tom segmentu budem pogrešno shvaćen, pojasniću. Mi smo imali obavezu da prihvatimo ponudu koju nam donese agencija i odgovorili smo na njihov mejl. Kad sam rekao da nismo imali kontakt s njima, mislio sam da nismo pregovarali, pričali o novcu ili bilo kakvim drugim uslovima. To nismo radili, ali jesmo komunicirali - kaže Šćepanović.Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track