POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Užičani zbog Maksimovića teraju Zahavija na sud
Foto: Profimedia

Mućke moraju da se otkriju

POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Užičani zbog Maksimovića teraju Zahavija na sud

Fudbal -

Čelnici Slobode veruju da su Kiprani i izraelski menadžer prikrili pravo obeštećenje za transfer Nikole Maksimovića iz Apolona u Torino

Čudni tokovi novca od transfera srpskih igrača iz kiparskog Apolona, o kojima je Kurir već pisao, zaintrigirali su čelnike Slobode da dobro istraže koliko je koštao prelazak Nikole Maksimovića iz kiparskog kluba u italijanski Torino.Užičani su na osnovu procenata garantovanih ugovorom zaradili svega 70.000 evra, ali oni su sigurni da Pini Zahavi, koji je vlasnik kiparskog kluba, nije prikazao pravi iznos transfera, već dosta manji.

Koliko su platili za njega... Nikola Maksimović
Koliko su platili za njega... Nikola Maksimović

Sud treba da utvrdi za koliko su zakinuti u Užicu, pa je u tu svrhu angažovan advokat iz Nemačke koji će pokrenuti spor. Prema podacima specijalizovanog sajta Transfermarkt, Torino je platio za Maksimovića 1,5 miliona evra, ali ovaj podatak treba uzeti sa rezervom, budući da oni ne raspolažu podatkom da je talentovani štoper iz Apolona prešao u klub Serije A.Za njih registracija za Apolon nije relevantan podatak, iako su Kiprani zvanično od decembra 2012. godine bili vlasnici njegovog ugovora, pošto su Zvezdi platili milion evra obeštećenje. Maksimović je nastavio da igra za crveno-bele kao pozajmljen igrač da bi 23. jula 2013. godine pojačao Torino.

Prodavao ih za višestruko veću cenu ZAHAVI OBOŽAVA SRPSKU POSLOVNOSTPreko Pinija Zahavija u inostranstvo su otišli Mijat Gaćinović iz Vojvodine, Luka Jović iz Crvene zvezde i Nikola Aksentijević iz Partizana. Ovaj trio talentovanih fudbalera imao je i međustanicu u Apolonu, koji je samo formalno raspolagao njihovim ugovorima, a zapravo je bio pokriće izraelskom menadžeru za dalje manipulacije novcem i njihovim karijerama. On ih je po pravilu otkupljivao ispod stvarne tržišne vrednosti, da bi ih posle nekoliko meseci sa višestruko više novca prodavao na zapad Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja