BLOG UŽIVO, VIDEO: Napoli odneo pobedu iz Milana
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Napoli odneo pobedu iz Milana

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Olimpija nadigrala CibonuKošarkaši Olimpije pobedili su večeras u Zagrebu ekipu Cibone sa 79:68 u utakmici 19. kola Jadranske lige. Olimpija je upisala devetu pobedu, dok Cibona sada ima skor od 11 pobeda i osam poraza. Slovenački tim je do pobede predvodio Brendon Džeferson sa 18 poena, Devin Oliver je ubacio 15, dok je Gregor Horvat utakmicu završio sa 13 poena. U poraženom timu najefikasniji je bio Luka Žorić sa 16 poena. Košarkaši Olimpije u narednom kolu dočekuju Karpoš Sokoli, dok Cibona gostuje FMP-u.

23:05 - Napoli odneo pobedu iz MilanaFudbaleri Napolija pobedili su u gostima ekipu Milana 2:1 u meču 21. kola italijanske Serije A. Golove za goste postigli su Insinje u 6. i Kaljehon u 9. minutu. Jedini strelac za Milan bio je Kučka u 37. minutu. Napoli je treći na tabeli sa 44 boda, dok j eMilan peti sa 37.

22:55 - Valensija pobedila ViljarealFudbaleri Valensije pobedili su u gostima ekipu Viljareala sa 2:0 u utakmici 19. kola španskog prvenstva. Valensija je pitanje pobednika rešila za u prvom poluvremenu, za samo sedam minuta. Prvi gol postigao je Karlos Soler u 35, dok je sedam minuta kasnije mrežu Viljareala zatresao i Santi Mina. Ekipa Valensije je, posle pete pobede u šampionatu, na 15. mestu na tabeli Primere sa 19 bodova, dok je Viljareal šesti sa 31 bodom. Viljareal je bez pobede u poslednja tri kola Primere. Fudbaleri Alavesa i Leganesa odigrali su ranije danas nerešeno 2:2. Alaves je na 12. poziciji na tabeli sa 23 boda, a Leganes je na 17. mestu sa pet bodova manje.

22:40 - Slovenija i Španija u četvrtfinalu SPRukometaši Slovenije i Španije plasirali su se večeras u četvrfinale Svetskog prvenstva pošto su pobedili Rusiju, odnosno Brazil. Slovenija je u osmini finala slavila protiv Rusije sa 32:26 (13:15). Reprezentaciju Slovenije je do pobede vodio Darko Cingesar sa šest golova, Gasper Marguc je postigao pet, a Jure Dolenc i Borut Mačkovšek po četiri. U selekciji Rusije najbolji su bili Danil Šiškarev i Aleksandr Dereven sa po pet golova. Slovenija će u četvrfinalu igrati protiv pobednika meča Nemačka - Katar. Reprezentacija Španija pobedila je Brazil sa 28:27 (16:18). Aleks Dušebaev i Hoan Kaljelas su postigli po pet golova u pobedničkom timu, a Valero Rivera i David Balager po četiri. Žoao Pedro Silva je bio najefikasniji u reprezentaciji Brazila sa sedam golova. Španija će u narednoj rundi igrati protiv bolje selekcije iz duela Hrvatske i Egipta. U četvrtfinale se ranije danas plasirao i domaćin Svetskog prvenstva, selekcija Francuske, kao i Norveška.

22:15 - Gana u nokaut fazi, Egipat bolji od UgandeFudbaleri Gane potvrdili su svoje mesto u nokaut fazi Kupa afričkih nacija (KAN) pošto su danas pobedili Mali sa 1:0 u drugom kolu Grupe D tog takmičenja. Jedini gol na utakmici postigao je Asamoa Djan u 21. minutu meča. Gana je i u prvom kolu slavila sa 1:0, a tada je pobedila Ugandu. Fudbaleri Egipta su u drugom meču Grupe D slavili protiv Ugande sa 1:0 i tako se približili plasmanu u drugu fazu takmičenja. Strelac pobedničkog gola bio je Abdalah El-Said u 89. minutu. Reprezentacija Gane je prva na tabeli sa šest bodova, Egipat ima četiri, Mali bod, dok je Uganda bez bodova. U poslednjem kolu sastaju se Egipat i Gana, odnosno Mali i Uganda. Egiptu će za prolaz dalje biti potreban bod, a šansu za prolaz tražiće i Mali.

21:40 - Čarlton: Runi zaslužuje mesto u istorijiLegendarni fudbaler Mančester junajteda Bobi Čarlton rekao je danas da mu je žao što više nije rekorder "crvenih djavola" po broju datih golova, ali je dodao da mu je drago što je njegov rekord oborio Vejn Runi."Prošlo je više od 40 godina od kako sam postigao poslednji od mojih 249 golova za Mančester junajted, pa moram priznati da sam navikao na čast što sam najbolji strelac kluba u istoriji", rekao je Čarlton za sajt kluba.Kapiten Junajteda Vejn Runi od danas je najbolji strelac Junajteda u istoriji pošto je na meču protiv Stouka postigao svoj 250. gol za klub s Old Traforda.Prethodni rekord od 249 golova bilo je u vlasništvu Bobija Čarltona od 1973. godine."Imali smo neverovatne napadače ovde na Old Trafordu i oni su postigli dosta golova, ali bilo je prilično očigledno već neko vreme da će Vejn Runi oboriti moj rekord i taj dan je došao. Lagao bih kada bih rekao da nisam razočaran što više nisam rekorder, ali, iskreno, oduševljen sam zbog Vejna. Zaslužuje svoje mesto u istoriji", rekao je Čarlton.Trener Junajteda Žoze Murinjo naveo je da je Runi postao legenda kluba."Rekord je rekord. To je rekord u najvećem klubu u Engleskoj i jednom od najvećih na svetu. Pre njega rekord je pripadao legendi engleskog fudbala. Sada je Vejn postao legenda Mančester junajteda", rekao je Murinjo.

21:05 - Partizan ubedljiv, FMP povlačio ekipu zbog vređanja ČovićaKošarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu FMP sa 97:70 (24:19, 30:18, 19:19, 23:14), u 19. kolu Jadranske lige i tako zadržali drugo mesto tabele.Partizanu je ovo bila 15. pobeda u takmičenju, i sada ima dve više od Cedevite i Cibone koji imaju meč manje. Na prvom mestu je branilac titule Crvena zvezda koja ima svih 19 pobeda. FMP-u je ovo bio prvi poraz posle tri uzastopne pobede, odnosno 12. u sezoni.U timu Partizana zaigrao je Djordje Majstorović, posle oko dva i po meseca pauze zbog povrede. Crno-bele je do pobede predvodio Novica Veličković sa 17 poena, šest skokova i sedam asistencija. Najefikasniji je bio Branislav Ratkovica sa 22 poena. Stefan Birčević dodao je 14, a Mihajlo Andrić 13. Vilijam Hečer i Stefan Pot postigli su po 10 poena.Najefikasniji u FMP-u bio je Džona Bolden sa 18 poena, dok je Filip Čović završio meč sa 15 poena i osam asistencija. Dragan Apić, Stefan Lazarević i Ajzea Ostin postigli su po 10 poena za tim iz Železnika.Meč je odigran pred oko 4.500 gledalaca u hali "Aleksandar Nikolić", a obeležile su ga nesportske stvari. Krajem prvog poluvremena došlo je do prekida od oko 10 minuta kada je gostujući tim napustio parket zato što je publika vredjala plejmejkera gostiju Filipa Čovića.Pozivi zvaničnog spikera u hali da se prekine pogrdno skandiranje sa psovkama izazvalo je kontraefekat, tako da je direktor FMP-a Vladan Mitrović ušao u teren i pokazao igračima da izadju sa terena. Gostujući tim vratio se posle oko 10 minuta, a sudije su dosudile tehničku grešku "klupi" zbog tog gesta.Partizan je neposredno pre toga poveo 40:27, što mu je bila najveća prednost na utakmici. Crno-beli su u drugoj četvrtini vodili i sa 20 poena razlike, a na poluvreme su otišli sa "+17", 54:37, najviše zahvaljujući šutu za tri poena 8/12. Mihajlo Andrić je u prvih 20 minuta za tri šutirao 3/4.FMP je uspeo u jednom trenutku da pridje na 13 poena zaostatka, ali je Partizan serijom trojki odbio napad gostiju i definitivno prelomio meč pet minuta pre kraja kada je poveo 25 razlike, 88:63.Nakon meča došlo je do kraćeg koškanja na terenu, ali se sve brzo smirilo.

20:47 - Lajpcig ubedljiv protiv AjntrahtaFudbaleri Lajpciga pobedili su večeras na svom terenu Ajntraht sa 3:0 u utakmici 17. kola nemačke Bundeslige.Lajpcig je i dalje na drugom mestu na tabeli Bundeslige sa 39 bodova, odnosno ima tri boda manje od prvoplasiranog Bajerna iz Minhena. Ajntraht je šesti sa 29 bodova.Ekipi Lajpciga je već u trećem minutu meča posao olakšao golman Lukaš Hradecki koji je dobio crveni karton. Domaća ekipa je brojčanu prednost na terenu vrlo brzo iskoristila, pošto je u šestom minutu povela golom Marvina Kompera.Timo Verner je prednost Lajpciga duplirao u samom finišu prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je igrač Ajntrahta Hesus Valjeho u 67. minutu.Lajpcig u narednom kolu dočekuje Hofenhajm, dok Ajntraht gostuje Šalkeu.

20:29 - Fiorentina sigurna protiv KjevaFudbaleri Fiorentine pobedili su danas u gostima ekipu Kjeva sa 3:0 u utakmici 21. kola italijanske Serije A.Golove za Fiorentinu postigli su Kristijano Teljo u 18. i Kuma Babakar u 52. minutu, dok je konačnih 3:0 postavio Federiko Kiesa u 94. minutu.Fiorentina je, posle devete pobede od početka šampionata, osma na tabeli Serije A sa 33 boda. Kjevo, na drugoj strani, ima 25 bodova i 12. je na tabeli.U narednom kolu Fiorentina igra protiv Djenove na svom terenu, dok Kjevo gostuje Laciju.

20:17 - Radonjić: Nije lako, hvala navijačimaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan osvojenim bodovima protiv Igokee i dodao da je bilo teško pripremiti ekipu za današnji meč u Laktašima."Kao prvo, zahvalnost navijačima koji su došli u velikom broju da nas podrže. Igrali smo drugi meč u roku manjem od 48 sati, ritam je bio težak, ostali smo bez Nemanje Dangubića i kod nas se ti nedostaci puno osećaju. Danas se vraćamo za Beograd i spremamo se za put u Španiju, pa onda ponovo povratak i sledeći mečevi", rekao je Radonjić.Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu u Laktašima sa 77:68 i tako ostali neporaženi i nakon 19. kola regionalnog takmičenju."Dobro je što smo uspeli da iz meča izadjemo na način u principu koji smo jedino hteli, a to je da savladamo protivnika. Igokea je bila odlična večeras i ima fenomenalan rezultat i odličan rad iza sebe. Bilo je teže pripremiti se za ovaj meč nego obično, ali šta je tu je. Biće još teže u sledećim mečevima", rekao je Radonjić.Naredni meč u ABA ligi ekipa Crvene zvezde igraće narednog ponedeljka protiv Mornara u dvorani "Aleksandar Nikolić".

19:48 - Rukometaši Francuske i Norveške u osmini finala SPRukometaši Francuske i Norveške plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pošto su danas slavili protiv Makedonije, odnosno protiv Islanda.Norveška je sa 34:24 (12:10) slavila protiv Makedonije u prvoj utakmici osmine finala.Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Magnus Jondal i Eivind Tangen sa po šest postignutih golova, dok su Sander Sagosen i Kristijan Bjornsen postigli po pet. U selekciji Makedonije najbolji je bio Kiril Lazarov sa šest golova.Makedonci su držali rezultatski priključak u prvom poluvremenu, ali su na početku drugog Norvežani stigli do pet golova prednosti, da bi kraja meča ta prednost bila i dvocifrena.Norveška će u četvrfinalu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Madjarska i Danska.Domaćin Svetskog prvenstva, selekcija Francuske je u osmini finala bila bolja od Islanda sa 31:25 (14:13).Mikael Gigu je vodio Francusku do pobede sa šest golova, Ludovik Fabregas i Nedim Remili su postigli po pet, a Nikola Karabatić i Danijel Narsis po četiri. Na drugoj strani, u reprezentaciji Islanda najefikasniji je bio Runar Karason sa sedam golova.Rukometaši Francuske su meč "prelomili" početkom drugog poluvremena serijom 6:1. Oni su tada poveli sa 20:14, a Island do kraja utakmice nije uspeo da se rezultatski približi i ugrozi Francusku.Protivnik Francuske u četvrtfinalu biće ili Belorusija ili Švedska.

19:26 - Kecmanović u finalu na FloridiMladi srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u finale Fjučersa u Sanrajsu na Floridi.U polufinalu je savladao Mađara Nađija, 6:2, 6:1, a u finalu ga čeka bolji iz duela Amerikanca Kajpsona i Šveđanina Lindela.Kecmanović je krenuo iz kvalifikacija gde je izbacio Argentinca Koena, Rusa Kalinjina, Britanca Lajzena i Amerikanca Kirkova. U glavnom žrebu je bio bolji od Japanca Takahašija, Španca Malfijeta i prvog nosioca, Kanađanina Peliva.Turnir u Sanrajsu igra se za nagradni fond od 15000 dolara.18:54 - Zvezda pregazila i Laktaše i ostvarila 19. pobedu u ABA ligiKošarkaši Crvene zvezda upisali su i 19. pobedu u Jadranskoj ligi, pošto su danas u gostima slavili protiv Igokee sa 77:68 (16:15, 23:23, 19:8, 19:22).U redovima crveno-belih svi igrači su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Marko Simonović sa 22 poena. Milko Bjelica je utakmicu završio sa 11 poena, dok je Nejt Volters ubacio poen manje.U poraženoj ekipi najbolji je bio Vuk Radivojević sa 18 poena.Igokea je nešto više od 20 minuta na današnjem meču uspevala da drži priključak s ekipom Dejana Radonjića, ali je Zvezda u trećoj deonici serijom 13:0 prelomila meč. Crveno-beli su do kraja utakmice rutinski održavali prednost i tako zadržali maksimalan učinak u Jadranskoj ligi.Zvezda u narednom kolu regionalnog takmičenja dočekuje Mornar, dok Igokea ide u goste Cedeviti.

18:30 - Klop: Možda nije fer, ali su zaslužili pobeduMenadžer Liverpula Jirgen Klop kaže da možda nije fer što je njegova ekipa poražena od Svonija (3:2), ali da su gosti iz Velsa zaslužili tri boda. "U prvom poluvremenu bilo je tek četiri ili pet zanimljivih momenata, ali smo to i očekivali - znajući da moramo da ostanemo smireni kako bismo stvorili situaciju za pogodak, ali nismo uspeli u tome", rekao je Klop i nastavio: "Drugi gol je pravi premer da ne umemo da branimo centaršuteve i da moramo da ih spečimo kada god je to moguće. Uspeli smo da se vratimo, igrali smo zaista dobro - zaslužili smo i prvi i drugi gol, da bi ogromno, najveće razočarenje danas usledilo posle njihovog trećeg pogotka. Prosto nemam objašnjenje za ono što se desilo tada, da Sigurdson ostane sam. Oni su imali sreće u pravim momentima, iako nisu imali previše prilika. Da li je to fer? Možda nije. Ali, da li je zasluženo? Jeste, zato što su pametno iskoristili svoje šanse".18:05 - Baloteli kaže da su ga navijači Nice vređali na rasnoj osnovi Fudbaler francuske Nice Mario Baloteli izjavio je da su ga navijači Bastije vređali na rasnoj osnovi tokom utakmica tih ekipa, pošto su ispuštali majmunske krike. Italijanski fudbaler opisao je na društvenim mrežama vređanje koje je čuo tokom meča u petak uveče, koji se završio 1:1. "Da li je normalno da navijači Bastije tokom cele utakmice ispuštaju majmunske zvuke 'u, u', i da niko ko je zadužen za disciplinu lige ne kaže ništa? Dakle, da li je rasizam dozvoljen u Francuskoj? Ili samo u Bastiji? Fudbal je čudesan sport. Ljudi kao što su navijači Bastije čine ga užasnim", napisao je Baloteli. Ovaj 26-godišnji napadač je sin imigranata iz Gane koji su došli u Italiju. On je svoj unos na društvenim mrežama zaključio opisom na francuskom da je incident "prava sramota" (une vrai honte).

17:31 - Hofenhajm i dalje neporažen, Dortmund konačno pobedioFudbaleri Hofenhajma ostali su jedini neporaženi tim u Bundesligi ove sezone, pošto su danas u gostima pobedili Ausburg sa 2:0, u 17. kolu takmičenja.Borusija Dortmund zabeležila je pobedu posle tri utakmice, jer je danas u gostima sa 2:1 savladala Verder, kome je već u prvom poluvremenu isključen golman.Hofenhajm je slavio golovima Sandra Vagnera i Andreja Kramarića u drugom poluvremenu, a ekipa je sada, makar privremeno, izbila na treće mesto, sa 31 osvojenim bodom. Dortmund i Herta imaju po 30, ali ekipa iz Berlina ima meč manje.Drugoplasirani Lajpcig ima 36 bodova, a on kasnije danas dočekuje Ajntraht.Dortmund je u Bremenu poveo već u petom minutu, kada je Andre Širle posle solo prodora postigao gol. Borusija je imala inicijativu, a stvari po domaće delovale su baš loše u 39. minutu, kada je golman Verdera Jaroslav Drobni djonom udario Marka Rojsa po butini, zbog čega je dobio direktan crveni karton.Posle toga je izašao Feliks Vidvald, a u igru ušao iskusni golman Klaudio Pisaro. Verder je sam finiš prvog poluvremena iskoristio za napade, pogodio je prečku u trećem minutu nadoknade, a gol je postigao u 59. minutu, kada je Klemens Fric savladao Romana Vajdenfelera.Dortmund je posle toga krenuo u napad, počeo da redja šanse, tako da je Lukas Pišček u 72. minutu postigao gol za pobedu.Šalke je kod kuće prekinuo seriju mečeva bez pobede pošto je savladao Ingolštat 1:0 i došao na deveto mesto, sa 21 bodom. Volfsburg je savladao Hamburg i tako ostvario svoj treći uzastopni trijumf i stekao šest bodova više od timova iz opasne zone.U poslednjoj popodnevnoj utakmici, Darmštat i Borusija Menhengladbah odigrali su 0:0.Darmštatu je ovo bio prvi osvojeni bod posle osam utakmica, ali je ostao "zakucan" za dno tabele sa devet bodova. Ispred njega je Ingolštat sa 12, a poslednji tim u zoni ispadanja je Hamburg, sa 13.

16:39 - Novi Pazar: Rušević tri godine u Bate BorisovuDoskorašnji fudbaler Novog Pazara Anes Rušević (20) prešao je u redove prvaka Belorusije Bate Borisova, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor."Želim da golovima doprinesem još jednoj tituli Bate Borisova, kao i da izborimo plasman u Ligu šampiona. Biće mi mnogo lakše da se adaptiram uz naše Nemanju Milunovića i Mirka Ivanića", rekao je danas Rušević.Bate Borisov je osvojio poslednjih 11 šampionata Belorusije, a novu sezonu otvoriće 11. marta utakmicom Superkupa protiv Torpeda."Pripreme će početi 30. januara, a formu ćemo brusiti u Antaliji", rekao je Rušević.Spekulisalo se da će mladi napadač karijeru nastaviti u novosadskoj Vojvodini, ali do realizacije tog transfera nije došlo."Nije bilo pomaka u pregovorima sa Vojvodinom, sredinom prošle sedmice javio se najbolji beloruski klub i priča je uspešno okončana", pojasnio je ;Rušević.On je u prvom delu sezone odigrao 16 utakmica za Novi Pazar, od toga 10 kao starter, a postigao je četiri gola.

16:18 - Milojević: Moramo da pobedimo ZadarTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora sutra da pobedi Zadar, direktnog konkurenta u borbi za opstanak u Jadranskoj ligi."Očekuje nas težak i jako bitan meč u borbi za opstanak. Zadar je vrlo nezgodna ekipa koja nas je pobedila u prvom delu prvenstva. Zbog svega navedenog mi sutra moramo da ih dobijemo. Najveća opasnost dolazi od tandema (Jakov) Vladović - (Ivan) Marinković, koji jako dobro igraju 'pik-en-rol'. Nadam se da ćemo uspeti da ih zaustavimo i da zabeležimo važnu pobedu", rekao je Milojević za sajt kluba.Mega će igrati bez povredjenih Marka Tejića, Radovana Djokovića i Ognjena Čarapića, kao i bez novog pojačanja Predraga Samardžiskog. Nastup Kostje Mušidija je neizvestan.Mega je u prvih 18 kola ostvarila pet pobeda, a Zadar jednu više.Krilo Mega Leksa Radosav Spasojević istakao je važnost meča."U nedelju igramo jako bitnu utakmicu, kako za nas, tako i za ekipu Zadra. Obe ekipe se bore za opstanak i time je značaj ovog meča još veći. Trenirali smo dobro i atmosfera u ekipi je odlična. Potrebno je da nametnemo našu agresivnu igru u odbrani od početka meča i uz podršku publike u Sremskoj Mitrovici, verujem da možemo da dođemo do izuzetno važne pobede", rekao je Spasojević.Utakmica Mega Leks-Zadar igra se u nedelju od 19.00. Karte za meč su puštene u prodaju, a njihova cena je 200 dinara.

15:32 - Prvi poraz Liverpula kod kuće, Svonsi šokirao EnfildFudbaleri Liverpula pretrpeli su prvi prvenstveni poraz na svom terenu ove sezone, pošto su danas izgubili od Svonsija 3:2, u 22. kolu Premijer lige. Liverpul se ovim porazom udaljio od borbe za titulu, pošto je ostao na sedam bodova manje od vodećeg Čelsija, ali i istim brojem bodova kao Totenhem i bodom više od Arsenala, što su sve timovi koji imaju meč manje. Svih pet golova postignuti su u drugom poluvremenu. Liverpul je bio potpuno dominantan, ali je Svonsi postigao tri gola iz tri šuta u okvir. Gosti su poveli 2:0 u periodu od samo četiri minuta golovima Fernanda Ljorentea. Iskusni španski internacionalac je prvo u 48. minutu posle kornera došao do lopte i postigao pogodak, da bi već u 52. glavom iskoristio sjajan pas Tomasa Kerola sa leve strane i povisio na 2:0. Radost gostiju nije dugo trajala, pošto je tri minuta posle toga Liverpul smanjio prednost golom glavom Roberta Firmina. Svonsi je posle toga imao jednu šansu, ali je naredni gol ponovo postigao Firmino. Njemu je loptu u šesneasterac dodao Džordžino Vejnaldum, a napadač "crvenih" je primio loptu, umirio je i šutnuo u gol za izjednačenje. Radost Liverpula nije dugo trajala, jer je već u 74. minutu Gilfi Sigurdson pokupio jednu loptu u šesnaestercu i zakucao je u mrežu za pobedu od 3:2. Svonsiju je ovo bila prva pobeda posle tri vezana poraza i sada se, makar privremeno, izdigao iz opasne zone, pošto ima dva boda više od Kristala Palasa i Hala, koji imaju po meč manje.

15:08 - Espanjol došao do prve pobede u ovoj godiniFudbaleri Espanjola zabeležili su prvu pobedu u novoj godini, pošto su danas na svom terenu pobedili Granadu sa 3:1, u 19. kolu španske Primere.Posle remija s Deportivom i poraza od Valensije u 2017, Espanjol je danas konačno slavio u uzbudljivom meču. Domaćin je poveo u 11. minutu golom Hosea Antonija Rejesa, a gosti su izjednačili lepim golom Andreasa Pereire iz slobodnog udarca u 23. minutu.Domaći tim je, medjutim, otišao na poluvreme s vodjstvom, pošto je Pablo Pijati u 32. minutu posle jedne akcije savladao golmana Giljerma Očou. Konačan rezultat postavljen je na samom početku drugog poluvremena golom Marka Navara iz daljine.Oba tima su se borila do kraja, ali nisu stvarali prave šanse, tako da je rezultat ostao nepromenjen.Espanjol se popeo na 10. mesto tabele sa 26 bodova, dok je Granada ostala na pretposlednjem mestu sa samo 10 osvojenih bodova.

14:27 - Dragutinoviću preti zatvor jer se nije pojavio na suđenjuBivšem fudbalskom reprezentativcu Srbije Ivici Dragutinoviću preti zatvorska kazna, jer se nije pojavio na suđenju u Belgiji zbog spornog transfera iz Genta u Standard. Dragutinović se nije odazvao na ročište Suda u Liježu i zbog toga bi mogao da bude priveden od belgijske policije, piše lokalni "7sur7". On je ranije osuđen na šest meseci zatvora uslovno i novčanom kaznom od ukupno 91.000 evra, jer je izbegao da plati porez kada je obnavljao ugovor sa klubom iz Liježa. Sada su pod sumnjom finansijski tokovi transfera u Standard, proveravaju se određeni računi u Švajcarskoj, a Dragutinović će morati da obrazloži zašto se nije pojavio na suđenju. Dragutinović je u izjavi za današnje izdadnje beogradskog lista "Informer" demantovao da je izbegao plaćanje poreza i poručio da nema nameru da se pojavi na Sudu u Liježu jer, ukoliko je sporan transfer, to je na relaciji klub - klub zbog određenih plaćanja procenata. Ovaj slučaj nastaviće se 20. aprila.

13:16 - Jović u najboljoj petorci 18. kola EvroligeKošarkaš Crvene zvezde Stefan Jović našao se u najboljoj petorci 18. kola Evrolige u izboru specijalizovanog sajta Eurohups. Jović je u pobedi Zvezde u Tel Avivu nad Makabijem (71:67) učestvovao sa 14 poena, sedam asistencija i tri skoka. Pored njega mesto u najboljem sastavu protekle runde našli su Bred Vonamejker (Darušafaka), Nando De Kolo (CSKA Moskva), Ahmed Duverioglu (Fenerbahče) i Viktor Faverani (Barselona). Za najboljeg trenera kola proglašen je Željko Obradović, čiji je Fenerbahče u Istanbulu ubeđivo savladao njegov bivši klub Panatinaikos 83:64. Takmičenje u Evroligi nastavlja se već u utorak kada Crvena zvezda gostuje ekipi Baskonije.

Stefan Jović, foto: Saša Pavlić
Stefan Jović, foto: Saša Pavlić

12:00 - Nadal posle pet setova u osmini finala Australijan openaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Aleksandra Zvereva iz Nemačke u pet setova, 4:6, 6:3, 6:7, 6:3, 6:2. Nadal je deveti nosilac Australijan opena, a danas je protiv 24. nosioca igrao duže od četiri sata i na kraju je imao više koncentracije i iskustva svog 19-godišnjeg rivala. Nadal će u osmini finala igrati protiv šestog nosioca Gaela Monfisa. Ranije danas su plasman u osminu finala izborili i Miloš Raonić, David Gofen, Dominik Tim, Roberto Bautista Agut, ali i Denis Istomin, koji je u drugom kolu izbacio aktuelnog šampiona Novaka Đokovića.

Rafael Nadal, Melburn, foto: Reuters
Rafael Nadal, Melburn, foto: Reuters

11:15 - Golden Stejt bolji od Hjustona, sjajni GoberKošarkaši Golden Stejta nastavili su sa pobedama u NBA ligi, pošto su u derbiju večeri u gostima savladali Hjuston 125:108. Voriorsi su došli do 37. trijumfa, pored šest poraza, za šta je još jednom bio najzaslužniji Kevin Durent sa 32 poena, Stefon Kari dodao je 24, Klej Tompson imao je 16, dok je na drugoj strani Klint Kapela postigao 22, a Džejms Harden 17. Golden Stejt je trenutno najbolji tim lige, dok je Hjuston treći na Zapadnoj konferenciji sa skorom 33-13. Sinoćnje utakmice obeležio je francuski centar Rudi Gober sa 25 poena i 27 skokova u pobedi Jute protiv Dalasa 112:107 u Teksasu. Veliku podršku Gober je imao u Gordonu Hejvardu sa 26, dok je kod Dalasa bolji od ostalih bio Harison Barns sa 19. Vredi napomenuti još da je Bruklin prekinuo seriju od 11 mečeva bez poraza u Nju Orleansu, i to sjajnom šuterskom partijom 143:114.

Ostali rezultati: Šarlot - Toronto 113:78, Orlando - Milvoki 112:96, Filadelfija - Portland 93:92, Atlanta - Čikago 102:93, Memfis - Sakramento 107:91, Los Anđeles Lejkers - Indijana 108:96.

10:33 - Porazi Srba u dublu, Danilović uspešnaSrbija je ostala bez ijednog takmičara na Australijan openu, ne računajući juniorsku konkurenciju, nakon što su danas u dublu eliminisani Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Dušan Lajović. Zimonjić je u paru sa nemačkim teniserom Mišom Zverevim izgubio od braće Brajan, Boba i Majka, rezultatom 6:3, 6:2, dok su Lajović i Troicki poraženi posle preokreta od Kolumbijaca Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha 2:6, 7:5, 6:0. Kod juniorki, Olga Danilović uspešno je započela turnir u Melburnu trijumfom nad Australijankom Aleksom Cvetičanin 6:1, 5:7, 6:2. Australijan open igra se za nagradni fond od 37,5 miliona dolara.

09:20 - Kolina imenovan za predsednika sudijske komisije FIFANekadašnji sudija Pjerluidji Kolina imenovan je danas za predsednika sudijske komisije Svetske fudbalske federacije (FIFA), saopštio je danas Fudbalski savez Italije (FIGC). Kolina, koje je i aktuelni šef za sudijenje Evropske fudbalske unije (Uefa), na novoj funkciji u Fifi zameniće Španca Anhela Mariju Viljara Ljonu, navodi FIGC u saopštenju. Sudijska komisija Svetske fudbalske federacije "primenjuje i tumači pravila" fudbala, može i da predloži potrebne izmene pravila Izvršnom odboru te organizacije, a takodje i delegira arbitre za utakmice u organizaciji svetske kuće fudbala. Kolina (56) je dugo smatran jednim od najboljih sudija na svetu. On je sudijsku karijeru okončao 2005. godine, a najveći uspeh u karijeri mu je deljenje pravde u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine.

Pjerluiđi Kolina, foto: Reuters
Pjerluiđi Kolina, foto: Reuters

08:01 - Runi prikupio 1,2 miliona funti u dobrotvorne svrheKapiten fudbalera Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da je na prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici protiv Evertona prikupio milion i 200.000 funti u dobrotvorne svrhe. Kako je naveo, to predstavlja čist profit od utakmice na stadionu Old Traford nakon svih operativnih troškova. On je dodao da je taj novac usmeren u njegovu fondaciju koja za cilj ima da prikupi pet miliona funti u dečije dobrotvorne svrhe. "Želeo bih da se zahvalim svim navijačima koji su došli na dobrotvornu utakmicu i koji su taj dan učinili posebnim. Priložili su mnogo novca za decu koja su nezavidnoj situaciji i kojima će ove pare promeniti živote", rekao je Runi. Runiju fali još samo jedan gol da postavi novi rekord Mančester junajteda po broju postignutih golova. On i legendarni Bobi Čarlton postigli su po 249 golova. Runi je 2004. godine došao u Junajted iz Evertona i od tada je odigrao 545 utakmica.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track