(VIDEO) SPEKTAKL I SENZACIJA NA ENFILDU: Liverpul posle burnog 2. poluvremena izgubio od Svonsija
Foto: Reuters

Trijumf fenjeraša

(VIDEO) SPEKTAKL I SENZACIJA NA ENFILDU: Liverpul posle burnog 2. poluvremena izgubio od Svonsija

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula doživeli su poraz na svom stadionu od Svonsija 2:3 (0:0) u prvoj utakmici 22. kola engleske Premijer lige.

Tim Jirgena Klopa je posle ovog šokantnog neuspeha ostao na 45 bodova, sedam manje od lidera Čelsija, odnosno sa istim brojem bodova kao Totenhem, a jednim više nego Arsenal, s tim što svi njegovi rivali u borbi za vrh tek treba da igraju utakmice 22. kola.

Svonsi je ovim trijumfom pobegao sa dna. Sada ima 18 bodova i sa 20. mesta skočio je na 17! "Labudovi" su prvi put u istoriji pobedili na "Enfildu" u prvenstvenom meču.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a onda je u drugom usledio spektakl! Gosti su pogocima Fernanda Ljorentea u 48. i 52. minutu brzo stigli do ubedljivih 2:0. Međutim, Roberto Firmino se pobrinuo za izjednačenje golovima postignutim u 55. i 69. minutu - 2:2.

Usledio je još jači pritisak "crvenih", a onda je usledio još jedan šok za domaće navijače. Gifli Sigurdson je u 74. minutu doveo Svonsi u novo vođstvo - 3:2.

Tim Jirgena Klopa do kraja nije uspeo da stigne do još jednog izjednačenja i makar boda, a najbliži tome bio je kada se u 86. minutu zatresla prečka Svonsijevog gola.

Liverpul će se u derbiju 22. kola Premijer lige sastati sa Čelsijem, ali taj duel je na programu tek poslednjeg dana januara. Prethodno, "crveni" igraju revanš polufinala Liga kupa sa Sautemptonom (prvi meč 1:0 za "svece") i utakmicu u FA kupu sa Vulvsima. Sva tri okršaja na programu su na "Enfildu".

Svonsi će odmarati desetak dana, jer nema obaveza u kup takmičenjima, a onda će u prvenstvu dočekati Sautempton.

All Goals & highlights - Liverpool 2-3 Swansea... by mohtv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track