BLOG UŽIVO, VIDEO: Hrvatska, Katar, Mađarska i Švedska u četvrtfinalu SP
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Hrvatska, Katar, Mađarska i Švedska u četvrtfinalu SP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Cedevita izgubila od KrkePosle epiloga večerašnjih mečeva 19. kola ABA lige, Partizan je još bliži ostvarenju cilja - ostanku na drugom mestu pred plej-of!prvo je Budućnost poražena na gostovanju Mornaru u Baru (78:71), a druga odlična vest za beogradske crnobele stigla je potom i iz Novog Mesta.Domaća Krka je pred svojim navijačima savladala favorizovanu Cedevitu sa 90:86, što je Zagrepčanima šesti poraz od počpetka sezone u ovom takmičenju.Isto toliko ima i Budućnost, dok Partizan na drugom mestu ima dva trijumfa više.Luković je sa 24 poena i sedam skokova bio ubedljivo najbolji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je Rebec sa 17 poena.Cedeviti nije bila dovoljna partija Boutrajta koji je meč završio sa 22 poena, a uz njega istakli su se i Babić sa 13 i Bilan sa 12 poena.

22:59 - Džeko doneo pobedu RomiFudbaleri Rome pobedili su večeras Kaljari sa 1:0 u poslednjoj utakmici 21. kola italijanske Serije A.Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Edin Džeko u 55. minutu koji se dobro snašao posle centaršuta Antonia Ridigera sa levog boka.Kaljari je utkamicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Žoao Pedro u sudijskoj nadoknadi vremena drugog poluvremena dobio direktan crveni karton.Roma sada ima 47 bodova i tako je zadržala bod zaostatka za liderom Juventusom, ali ima i utakmicu više, dok je Kaljari 11. sa 26.Nešto ranije večeras Atalanta je takodje sa 1:0 pobedila Sampdoriju, a jedini gol na utakmici postigao je Alehandro Gomes u 55. minutu iz jedanaesterca.

22:52 - Hrvatska, Katar, Mađarska i Švedska u četvrtfinalu SPRukometne reprezentacije Hrvatske, Katara, Madjarske i Švedske plasirale su se večeras u četvrtfinala Svetskog prvenstva u Francuskoj.Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv Egipta i trijumfovala sa 21:19 (13:7), dok su Katar i Mađarska priredili iznenadjenja pobedivši prvaka Evrope Nemačku sa 21:20, odnosno olimpijskog šampiona Dansku sa 27:25, a Švedska je bila ubedljiva protiv Belorusije sa 41:22.Hrvatsku je do trijumfa predvodio Zlatko Horvat sa šest golova, dok se u reprezentaciji Egipta istakao Ahmed El-Ahmar sa pet golova.Katar je u neizvesnom i teškom meču doneli su Rafael Kapote i Ali Jusef golovima u poslednjem minutu, ali jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je srpski golman Danijel Šarić, koji je upisao 15 odbrana Kapote je predvodio Katar do trijumfa sa devet golova, dok su se u selekciji Nemačke istakli Patrik Gorecki i Holger Glandorf ;koji su postigli po četiri gola.Najveće iznenadjenje dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva priredila je Mađarska koja je neočekivano eliminisala olimpijskog šampiona Dansku.Mađare je do velikog trijumfa predvodio Mate Lekai sa šest golova, dok se u selekciji Danske istakao Mikel Hansen sa osam pogodaka.Švedska je bila najubedljivija i prvom meču dana lako je pobedila Belorusiju sa 19 golova razlike.U sjajnom meču Skandinavaca istakao se Jim Gotfridson sa osam golova iz osam pokušaja, dok je Belorusiju predvodio Arcem Karalek.U četvrfinalnim duelma sastaju se Francuska - Švedska, Slovenija - Katar, Španija - Hrvatska i Norveška - Mađarska.

22:40 - Burkina Faso i Kamerun u četvrtfinalu KANFudbalske reprezentacije Burkine Faso i Kameruna plasirale su večeras u četvrtfinale Kupa afričkih nacija, dok su domaćin turnira Gabon i Gvineja Bisao eliminisani.Burkina Faso je večeras sa 2:0 pobedila Gvineju Bisao, dok su Gabon i Kamerun igrali nerešeno 0:0 u poslednjem, trećem kolu Grupe A.Burkina je opravdala ulogu favorita protiv Gvineje Bisao, a golove za trijumf postigli su Prežis Nakulma u 12. minutu i Bertrand Traore u 58.Gabon u Libervilu nije uspeo da pobedi Kamerun, pa je tako upisao i treći remi na Kupu afričkih nacija. Utakmica nije donela mnogo uzbudjenja.Ekipe su se uglavnom fokusirale na odbranu i na kraju su obe reprezentacije imale samo po jedan udarac u okvir gola.Burkina Faso je završila na prvom mestu u Grupi A sa pet bodova, koliko ima i Kamerun, ali uz lošiju gol razliku, dok je Gabon treći sa tri boda, a Gvineja Bisao je poslednja, četvrta sa jednim bodom.

21:13 - Mega rasturila ZadarKošarkaši Mega Leksa pobedili su večeras u Sremskoj Mitrovici Zadar sa 92:75 (28:13, 25:14, 22:27, 17:21) u 19. kolu Jadranske lige.Mega je već u ranoj fazi utakmice uspostavila kontrolu i na kraju je u laganom ritmu sačuvala veliku prednost iz prvog poluvremena. Ekipa Dejana Milojevića je tako ostvarila veoma bitnu pobedu u bobi za opstanak u regionalnom takmičenju.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Radosav Spasojević sa 16 poena, a po tri manje ubacili su Rade Zagorac i Alfa Kaba, koji je imao i 11 skokova.U ekipi Zadra najefikasniji bili su Boris Barać i Janik Franke sa po 14 poena.

20:46 - Real Sosijedad bolji od Selte, bez pobednika u duelu Betisa i SportingaFudbaleri Real Sosijedada pobedili su večeras u San Sebastijanu Seltu sa 1:0, dok su Betis i Sporting iz Hihona igrali nerešeno bez golova u utakmicama 19. kola španske Primere.Real Sosijedad je nastavio trku i borbu za plasman u Ligu šampiona, a do jedinog gola na utakmici protiv Selte stigli su u 72. minutu.Posle kratke kombinacije iz kornera s desne strane je centrirao Serhio Kanales, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Huanmi.Real Sosijedad je tokom većeg dela meča bio bolji rival, dok je Selta uglavnom svoju priliku čekala iz kontranapda.Sosijedad je peti na tabeli Primere sa 35 bodova, koliko ima i Atletiko Madrid koji je ranije danas remizirao 2:2 s Atletik Bilbaom, dok je Selta osma sa 27.Betis je u Sevilji nadigrao Sporting, ali na kraju nije uspeo da dodje do svi tri boda, dok je ekipa iz Hihona uspela da okonča seriju od pet uzastopnih poraza.Betis je 13. na tabeli Primere sa 22 boda, dok je Sporting 18. sa 13.

20:40 - Kecmanović osvojio fjučers na FloridiMladi srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je turnir iz fjučers serije na Floridi, prvi u profesionalnoj konkurenciji.Kecmanović je u finalu fjučersa na Floridi, nagradnog fonda 15.000 dolara, pobedio 26-godišnjeg Švedjanina Kristijana Lindela u dva seta, 6:2 i 6:2.On je do prvog profesionalnog turnira stigao nanizavši devet pobeda za redom, pošto je u glavni turnir ušao iz kvalifikacija u kojima je odigrao četiri meča i zabeležio isto toliko pobeda.Ovaj 17-godišnji teniser je u 2016. odigrao finale singla na turniru iz fjučers serije i osvojio dubl trofej na profesionalnom turniru istog ranga.Kecmanović je trenutno na 801. teniser sveta, a trijumf na Floridi doneće mu veliki skok na ATP rang-listi.

20:27 - Pobeda Bajera, remi Majnca i KelnaFudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su danas na svom terenu Hertu sa 3:1, dok su Majnc i Keln igrali nerešeno bez golova u utakmicama 17. kola nemačke Bundeslige.Bajer je do pobede pred svojim navijačima došao pre svega zahvaljujući dvostrukom strelcu Hakanu Čalhanogluu."Farmaceuti" su poveli golom Omera Topraka u 12. minutu, da bi Čalhanoglu u 36. udvostručio prednost.Herta je do poluvremena uspela da odgovori, pa je preko Valentina Stekera u 44. minutu smanjila zaostatak, ali Bajer je u drugom delu u potpunosti nadigrao rivala i pitanje pobednika rešio u 88. minutu drugim golom Čalhanoglua.U poslednjoj utakmici 17. kola Majnc i Keln odigrali su nerešeno bez golova. Oba tima imala su po nekoliko prilika, ali do promene rezultata nije došlo.Herta je peta na tabeli Bundeslige sa 30 bodova, Keln je nakon četvrtog uzastopnog remija zadržao šesto mesto sa 26 bodova, dok je Bajer sedmi sa dva manje, a Majnc 11. sa 21.

20:14 - Čelsi siguran protiv HalaFudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Hal sa 2:0 u poslednjoj utakmici 22. kola engleske Premijer lige.Čelsi je večerašnjom pobedom uvećao prednost na liderskom mestu Premijer lige i sada ima 55 bodova, osam više od drugoplasiranog Arsenala, a devet od trećeplasiranog Totenhema.Golove za trijumf Čelsija postigli su Dijego Kosta u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena i Ger Kejhil u 81. posle centaršuta Seska Fabregasa iz prekida s leve strane.Hal je na stadionu Stamford Bridž pružio jak otpor lideru šampionata, ali pretposlednja ekipa Premijer lige ipak nije uspela da London napusti s ovojenim bodovima, iako je imala nekoliko dobrih prilika za gol.Hal je 19. na tabeli Premijer lige sa 16 bodova, dva manje od Svonsija koji je 16.20:00 - Katar šokirao NemceRukometaši Katara plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Francuskoj. Katar je u osmini finala SP pobedio Nemačku 22:20 (9:10). Aktuelni svetski vicešampioni su nadigrali aktuelne evropske prvake. Najefikasniji u selekciji Katara bio je Kapote sa devet golova. U selekciji Nemačke istakao se Grecke sa četiri gola. Katar će u četvrtfinalu SP igrati protiv Slovenije.19:45 - Lara Gut trijumfovala u GarmišuŠvajcarska skijašica Lara Gut pobedila je u superveleslalomu, trci koja je u sklopu Svetskog kupa održana u Garmiš-Partenkirhenu. Ona je pobedila rezultatom 1:17,92. Švajcarkinja je stigla do treće pobede ove sezone u superveleslalomu. Drugo mesto pripalo je Austrijanki Stefani Verner koja je za pobednicom zaostala 68 stotinki. Treće mesto zauzela je Tina Vajrater iz Lihtenštajna (1:18.78) U ukupnom plasmanu Svetskog kupa prvo mesto drži Amerikanka Mikaela Šifrin sa 1.008 bodova, dok je Lara Gut druga sa 873. Lara Gut drži prvo mesto u generalnom plasmanu superveleslaloma sa 300 bodova.19:25 - Mornar u Baru šokirao BudućnostKošarkaši Mornara pobedili su na svom terenu ekipu Budućnosti 78:71 (19.14, 15:15, 21:22, 23:20) u 19. kolu regionalne ABA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Voler sa 33 poena. Kod gostiju, istakao se Savović sa 14 poena. Budućnost je četvrta na tabeli sa skorom 13/6, dok je Mornar ima 7 pobeda i 12 poraza. Budućnost će u narednom kolu na svom terenu igrati sa Partizanom, dok će Mornar gostovati Crvenoj zvezdi.

19:10 - Mađari izbacili olimpijskog šampiona!

19:00 - Stoh pobedio u ZakopanamaPoljski ski skakač Kamil Stoh pobedio je danas u Zakopanama u takmičenju Svetskog kupa i tako uvećao prednost u generalnom plasmanu.Stoh je u rodnom gradu do pete pobede u sezoni, a četvrte uzastopne došao skokovima od 130,5 i 131 metar, odnosno 287,4 boda. Drugo mesto zauzeo je Nemac Andreas Velinger sa 285,8 bodova, pošto je skočio 130,5 i 133 metara, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao njegov sunarodnik i prvoplasirani posle prve serije Rihard Frajtag sa skokovima od 132,5 i 131 metar, odnosno 284,2 boda. Stoh je današnjom pobedom uvećao prednost u generalnom plasmanu i sada ima 933 bodova, drugi je Tande sa 803, treći je Domen Prevc sa 780.

18:32 - Remi Atletik Bilbaa i Atletiko MadridaFudbaleri Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida igrali su danas nerešeno 2:2 u 19. kolu španske Primere.Madridjani su do prednosti stigli u trećem minutu pogotkom Kokea na asistenciju Felipea Luisa, da bi izjednačenje Atletik Bilbau u 42. doneo Injigo Lekue.Bilbao je u 56. minutu stigao do preokreta, a strelac je bio Oskar De Markos, ali je Atletiko Madrid uspeo da izbegne poraz sjajnim golom Antoana Grizmana u 80. minutu.Atletiko je četvrti u Primeri sa 35 bodova, dok je Atletik Bilbao sedmi sa 29.17:43 - Bajerovi Turci srušili HertuFudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su Hertu 3:1, u derbi meču 17. kola Bundeslige. Golove za domaći tim postigli su turski reprezentativci Omer Toprak u 12. i Hakan Čalhanoglu u 38. i 88. minutu. Jedini strelac za goste bio je Stoker u 44. minutu. Leverkuzen je osmi na tabeli sa 24 boda, dok je Herta peta sa 30.

17:30 - Nemci traže suspenziju Rusa sa OIPredsednik Olimpijskog komiteta Nemačke Alfons Herman zatražio je danas da Rusija bude izbačena sa Olimpijskih igara 2018. i 2020. godine, ako se utvrdi da su njeni čelnici znali za sistemski doping koji je navodno finansirala i prikrivala država. On je nemačkim medijima rekao da bi zabrana učešća ruskim sportistima na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. i na Igrama u Tokiju dve godine kasnije, poslala "jasan signal" nulte tolerancije na doping. Ukupno 12 ruskih osvajača medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju optuženi su da su imali koristi od šeme prikrivanja dopinga. Istražitelji Svetske antidoping agencije (WADA) optužili su rusku vladu i čelnike Antidoping agencije te zemlje da su napravili i vodili šemu prikrivanja dopinga, ali ne i Olimpijski komitet Rusije (ROC). Herman je rekao da bi, ako dalje istrage potvrde da je ruska vlada finansirala i prikrivala doping i pokažu umešanost ROC, bilo razumno da Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) suspenduje Rusiju sa Igara 2018. i 2020. godine Predsednik MOK Tomas Bah bio je Hermanov prethodnik na čelu nemačkog olimpijskog komiteta.17:10 - Pobede Intera, Sasuola i BolonjeFudbaleri Intera pobedili su danas na gostujućem terenu Palermo sa 1:0, u utakmici 21. kola italijanskog prvenstva i ostvarili šestu uzastopnu pobedu. Jedini gol za Inter postigao je Žoao Mario u 65. minutu. Inter je posle 12. pobede u prvenstvu peti na tabeli sa 39 bodova i ima bod manje od četvrtoplasiranog Lacija. Palermo je pretrpeo 15. poraz, a treći uzastopni, pretposlednji je na tabeli sa 10 bodova i ima bod manje od poslednjeplasirane Peskare. Fudbaleri Sasuola pobedili su na gostovanju Peskaru sa 3:1 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Dvostruki strelac bio je Alesandro Matri, u prvom i 73. minutu, a gol za goste postigao je i Lorenco Pelegrini u 65. minutu. Jedini gol za Peskaru postigao je Žan Kristof Bejebek u 56. minutu. Bolonja je pobedila Torino sa 2:0 golovima dvostrukog strelca Blerima Džemailija u 43. i 83. minutu. Bolonja je 10. na tabeli sa 26 bodova, a Torino je deveti sa četiri boda više. Đenova je na svom terenu odigrala nerešeno 2:2 sa Krotoneom i prekinula niz od četiri poraza, dok je Empoli pobedio Udineze sa 1:0. Ranije danas aktuelni šampion Juventus pobedio je Lacio sa 2:0, a večeras igraju Atlanta-Sampdorija i Roma-Kaljari.

16:43 - Ranijeri: Pogrešio sam što sam promenio taktikuTrener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da je pogrešio što je promenio taktiku u poslednjih nekoliko nedelja. Šampion Engleske Lester izgubio je danas od Sautemptona sa 0:3 i nalazi se na pet bodova od zone ispadanja. "U poslednje dve utakmice sam promenio taktiku pošto sam pokušao da pomognem igračima da poboljšaju igru i da pronadjem rešenje. Ali, možda sam napravio greške. Pogrešio sam u utakmici protiv Čelsija sa trojicom igrača pozadi, a pogrešio sam i danas kada sam hteo da igramo drugačije", rekao je Ranijeri. "Moji igrači znaju šta znači formacija 4-4-1-1 i znaju svoje pozicije. Želeo sam da prikažemo više, ali pogrešio sam. Mislio sam da je mnogo bolje da im kažem da rade ono što oni veoma dobro znaju", dodao je italijanski trener. On je rekao da je Sautempton zasluženo pobedio. "Pokušali smo da promenimo formu. Pokušali smo da napravimo priliku za gol, da smo ga postigli možda bismo imali šansu da promenimo tok utakmice. To nije izgovor. Oni su pobedili, igrali su bolje od nas", rekao je Ranijeri.

16:10 - Hiršer pobedio u slalomu u KicbiluAustrijski skijaš Marsel Hiršer pobedio je u slalomu, trci koja je u sklopu Svetskog kupa održana u austrijskom Kicbilu. Petostruki pobednik Svetskog kupa pobedio je rezultatom 1:45,23 i bio je za 0,76 sekundi brži od Britanca Dejva Rajdinga. Hiršer je posle prve vožnje zaostajao za Britancem 1,09 sekundi, ali je zahvaljujući odličnoj vožnji u drugom delu ostvario 20. pobedu u slalomu, ukupno 42. u karijeri. Rajder je prvi Britanac koji je posle 35 godina zauzeo drugo mesto u nekoj trci u Svetskom kupu. Treće mesto zauzeo je Aleksandar Korošilov iz Rusije sa zaostatkom od 1,11 sekundi za pobednikom. U ukupnom plasmanu Svetskog kupa Hiršer je prvi sa 1.080 bodova, Kristofersen je drugi sa 692, a treći je Pantiro sa 681 bodom.15:50 - Federer: Kei je igrao svim srcemŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je Kei Nišikori igrao svim srcem protiv njega u osmini finala Australijan open. Švajcarac je slavio posle pet setova, a u narednom kolu će igrati sa Mišom Zverevim koji je izbacio Endija Mareja. "Nišikori je igrao svim srcem i mislim da je ovo bio njegov odličan meč. Srećan sam što sam bio deo toga. Dobro se držao i igrao stvarno dobro na važnim poenima. Govorio sam sebi da treba da ostanem miran jer sam se za ovo spremao pre početka sezone. Ovo je važan momenat u mojoj karijeri. Nisam očekivao da on od početka igra ovako dobro. Vratio sam se u meč posle izgubljenog seta i počeo da igram dobro jer sam znao da mogu. Bilo je pitanje da li ću moći da se nosim sa Keijem do samo kraja, uspeo sam i veoma sam srećan", rekao je Federer.

15:10 - Juventus lako pobedio LacioFudbaleri Juventusa pobedili su danas na svom terenu u Torinu Lacio sa 2:0, u utakmici 21. kola italijanskog prvenstva. Juventus je poveo u petom minutu golom Paola Dibale posle dodavanja Marija Mandžukuća, a konačan rezultat postavio je Gonzalo Iguain u 17. minutu, kada mu je Huan Kuadrado sa desne strane poslao loptu pred gol. Domaći su bili bolji tokom cele utakmice, kontrolisali su igru, a jedinu šansu Lacio je imao preko Sergeja Milinković-Savića, koji je u 25. minutu sa poludistance šutirao pored leve stative. Do kraja utakmice Juventus je mogao da postigne još neki gol, ali su šanse propustili Leonardo Bonuči i Dibala. Crno-beli sada imaju 16 pobeda i sa 48 bodova prvi su na tabeli, dok je Lacio četvrti sa 40 bodova, ali i utakmicom više.

14:56 - Vandevej izbacila Kerber sa Australijan openaNemačka teniserka Andželik Kerber neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je danas u osmini finala izgubila od 35. teniserke sveta Amerikanke Koko Vandevej posle dva seta, 2:6, 3:6. Prva teniserka sveta izgubila je za 68 minuta. Vandevej je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici i bez većih problema povela u meču. Kerber je dobro počela drugi set, povela je sa 3:1, ali je Vandevej osvojila pet uzastopnih gemova i pobedila. Vandevej će u četvrtfinalu igrati protiv španske teniserke Garbinje Muguruse, koja je sa 6:2, 6:3 pobedila Soranu Kirsteu iz Rumunije. Vandevej do sada nikada nije prošla treće kolo prvog grend slem turnira u sezoni, a prošle godine izgubila je u prvom kolu. Ovogodišnji Australijan open je tako ostao bez prvih igrača sveta na turniru, pošto je pre Kerber sa eliminisan i Britanac Endi Marej. Njega je u četiri seta pobedio Nemac Miša Zverev.

foto: Reuters
foto: Reuters

14:29 - Sevilja pobedila OsasunuFudbaleri Sevilje pobedili su na gostujućem terenu Osasunu sa 4:3, u utakmici 19. kola španskog prvenstva i zadržali drugo mesto na tabeli. Osasuna je povela u 15. minutu golom Serhija Leona, a posle toga tri gola postigao je fudbaler Sevilje Ibora. On je prvo izjednačio u 43. minutu, a autogolom u 63. minutu doneo je novo vodjstvo Osasuni. Dva minuta kasnije on je postigao svoj treći gol na utakmici kojim je izjednačio na 2:2. Sevilja je povela u 80. minutu preko Frana Vaskesa, a pobedu je obezbedio Pablo Sarabija u drugom minutu nadoknade vremena. Konačan rezultat postavio je Kenan Kodro minut kasnije. Sevilja je ostvarila petu uzastopnu pobedu, druga je na tabeli sa 42 boda i ima bod manje i utakmicu više od prvoplasiranog Real Madrida. Osasuna je pretrpela 12. prvenstveni poraz i sa samo jednom pobedom zauzima poslednje mesto na tabeli sa devet bodova.

14:10 - Džejms razmišlja o nastupu na OI u Tokiju zbog Popoviča

13:40 - Federer u četvrtfinalu Australijan openaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio petog tenisera sveta Keija Nišikorija iz Japana posle pet setova, 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3. Četvorostruki osvajač Australijan opena pobedio je za tri sata i 24 minuta i 13. put u poslednjih 14 godina se plasirao u četvrtfinale tog turnira. Nišikori je poveo u prvom setu sa 5:1, ali je Federer uspeo da preokrene na 6:5. Nišikori je posle toga osvojio gem na svoj servis, a zatim je dobio taj-brejk sa 7:4. Federer je uzvratio, u naredna dva seta četiri puta je oduzeo servis Nišikoriju i preokrenuo je na 2:1. Japanski teniser je u petom gemu četvrtog seta oduzeo servis Federeru što mu je bilo dovoljno da izjednači na 2:2. Federer, 17. na ATP listi, bez većih problema osvojio je peti set, napravio je brejk u drugom gemu, dok je poslednji deveti gem osvojio bez izgubljenog poena i pobedio. Nišikori je kod rezultata 0:3 u petom setu tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa leđima. Osvajač 17 grend slem titula igraće u četvrtfinalu protiv 50. tenisera sveta Miše Zvereva, koji je danas posle četiri seta pobedio prvog na ATP listi, Britanca Endija Marija.

Rodžer Federer, foto: AP
Rodžer Federer, foto: AP

13:16 - Đoković igra za Srbiju protiv RusijeNajbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Rusije. "Uvek se radujem da igram u Dejvis kupu, to je poseban osećaj kada smo svi zajedno i kad igramo za našu zemlju. Verujem da će Niš biti odličan doma hin i da ćemo pobednički izaći iz susreta sa Rusijom", rekao je Djoković. Meč između Srbije i Rusije igra se od 3. do 5. februara u Nišu.

12:51 - Braća Brajan se povukli iz Dejvis kupaAmerički teniseri braća Bob i Majk Brajan saopštili su danas da se posle 14 godina povlače iz Dejvis kupa. "Osvajanje Dejvis kupa 2007. godine jedan je od najvećih uspeha u našoj karijeri. Bili smo blagosloveni što smo mogli da igramo pod dvojicom sjajnih selektora, Patrikom Mekinroom i Džimom Kurijerom, i izuzetno smo im zahvalni na poverenju", naveli su 38-godišnji blizanci u saopštenju na društvenim mrežama. Oni su zahvalili saigračima iz reprezentacije, porodici, prijateljima, zaposlenima u Teniskom savezu i navijačima na podršci. Bivši selektor SAD Patrik Mekinro je na Tviteru naveo: "Bila mi je čast da budem vaš selektor". Braća Brajan su trenutno u Melburnu, gde igraju na Otvorenom prvenstvu Australije. Oni su na tom turniru osvojili šest titula, od rekordnih 16 u dublu.Oni imaju najviše pobeda u dublu u istoriji SAD u Dejvis kupu, 24 pobeda i pet poraza, a izmedju ostalog, osvojili su zlatnu olimpijsku medalju 2012. godine i bronzu četiri godine ranije. Oni su jedini tim u Open eri koji je u isto vreme bio aktuelni pobednik sva četiri grend slema. U mešovitom dublu levoruki Bob osvojio je sedam grend slem titula, a dešnjak Majk ima četiri.

11:38 - Vavrinka, Mugurusa i Conga u četvrtfinalu Australijan openaŠvajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 89. igrača sveta Italijana Andreasa Sepija posle tri seta, 7:6, 7:6, 7:6. Sva tri seta rešena su u taj-brejku, a obojica su tokom meča napravili po dva brejka, u prvom i trećem setu. Četvrti teniser sveta Vavrinka je taj-brejk prvog seta dobio sa 7:2, dok je u drugom i trećem setu bilo po 7:4. Vavrinka će u četvrtinalu igrati protiv 12. tenisera sveta, Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobedio 51. na ATP listi Britanca Danijela Evansa sa 6:7, 6:2, 6:4, 6:4. Sedma teniserka sveta Španjolka Garbinje Mugurusa pobedila je posle 65 minuta Soranu Kirsteu iz Rumunije sa 6:2, 6:3. Mugurusa, koja je plasmanom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat na Australijan openu, igraće protiv bolje iz duela branioca titule Andželik Kerber iz Nemačke i Amerikanke Koko Vandevej. Taj meč je na programu kasnije danas. Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u četvrtfinale, drugi put u poslednje tri godine, pošto je pobedila Monu Bartel iz Nemačke sa 6:3, 7:5. Venus Vilijams, koja je u finalu Australijan opena 2003. godine izgubila od mladje sestre Serene, igraće u četvrtfinalu protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koja je danas pobedila sunarodnicu Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3, 6:3. Nemači teniser Miša Zverev pobedio je ranije danas prvog igrača sveta Britanca Endija Marija sa 7:5, 5:7, 6:2, 6:4. Zverev (29), čiji je mladji brat Aleksandar Zverev (19) juče izgubio od Španca Rafaela Nadala u pet setova, igraće u četvrtfinalu protiv pobednika duela četvorostrukog osvajača Australijan opena, Švajcarca Rodžera Federera, i Keija Nišikorija iz Japana. Taj meč je u toku.

10:24 - NBA: Jokić 19 poena, Marjanović dvaSrpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim partijama u NBA ligi, pošto je rano jutros u pobedi Denvera protiv LA Klipersa postigao 19 poena. On je zbog problema sa ličnim greškama na parketu proveo samo 21 minut i dodao još 10 skokova i po tri asistencije i izgubljene lopte. Boban Marjanović je u pobedi Detroita protiv Vašingtona 113:112 u igri bio pet minuta, zabeležio je dva poena i jedan skok.

09:35 Marej eliminisan sa Australijan openaPrvi igrač sveta Endi Marej eliminisan je sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u osmini finala izgubio od nemačkog tenisera Miše Zvereva sa 3:1 u setovima (5:7, 7:5, 2:6, 4:6). U meču na terenu Rod Lejver arene, levoruki Zverev, 50. na ATP listi, dobio je 65 od svojih 118 na mreži. Mari, petostruki finalista, pridružio se tako šestostrukom šampionu Australijan opena i drugom igraču na ATP listi Novaku Đokoviću, koji je u drugoj rundi izgubio od Denisa Istomina iz Uzbekistana, 117. igrača sveta. Ovo je prvi put od 2002. godine da 1. i 2. igrači sveta nisu stigli do četvrtfinala turnira u Melburnu. Poraz Marija takodje je najranije ispadanja prvog nosioca sa Australijan opena od 2003, kada je u trećem kolu eliminisan Lejton Hjuit.

08:01 - Modrić se povredio, pregledi u ponedeljakFudbaler Real Madrida Luka Modrić povredio je danas mišić desne noge, a koliko će mu vremena biti potrebno za oporavak znaće se u ponedeljak posle lekarskih pregleda. Modrić je na današnjem meču protiv Malage bio na terenu bio do 78. minuta. Trener Reala Zinedin Zidan je na konferenciji za novinare rekao da Modrić ima problema, ali da ne može da kaže više pre pregleda. "Ima problema s desnom nogom. U ponedeljak će obaviti analize", rekao je agenciji Hina portparol Reala Karlos Karbahosa. Hrvatski fudbaler je problem s istom povredom imao i na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track